Vyhrajte pátrání po vrahovi cejchujícím své oběti

vrazdy-s-cejchem-perex
Jak souvisí třicet let staré úmrtí mladé dívky v Hartole s vraždou, ke které nyní došlo na ostrově Suomenlinna? Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, tak oba zločiny má zřejmě na svědomí stejný pachatel. Podaří se jej dopadnout?

Všechny stopy vedou do Hartoly

Saana Havasová dostala výpověď z redakce internetových novin, ale stejně cítí, že už dávno vyhořela. Ačkoli se léto u tety v ospalém městečku Hartola jeví jako výborná příležitost k odpočinku, novinářský instinkt jí nedá spát a Saana se začne zajímat o případ smrti mladé dívky Heleny, k němuž tu došlo před třiceti lety a který nebyl nikdy zcela objasněn.

Zatímco pátrá, jestli Helena spáchala sebevraždu, nebo jí pod hladinu místní řeky někdo pomohl, je na helsinském ostrově Suomenlinna nalezena mrtvola s čerstvě vypálenou královskou korunou na těle. Kvůli neobvyklému provedení je na místo okamžitě povolán špičkový policejní komisař Jan Heino. Jeho obavy, že jde o práci sériového vraha, se bohužel potvrdí a stopy ho zavedou do Hartoly, městečka, které se nejen pyšní svou historií, ale samo sebe označuje za království.

A tam se protnou jak dva policejní případy, tak dva lidské osudy…

 

Vraždy s cejchem

Autorka: Elina Backman

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 496
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2021
ISBN: 978-80-271-1290-6

Přečtěte si více o knize Vraždy s cejchem, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Vraždy s cejchem

Poté, co Saana Havasová dostane výpověď, se rozhodne strávit léto v ospalém městečku Hartola u své tety. Nedokáže se však jen nečinně procházet po okolí a její novinářské instinkty ji nutí něco dělat, proto se začne zajímat o starý neobjasněný případ. A brzy zjistí, že smrt mladé dívky nejen že nebyla sebevraždou, ale vrah navíc stále žije a znovu zaútočil. Bude tentokrát policie úspěšnější? Dopadne špičkový policejní komisař Jan Heino pachatele?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vraždy s cejchem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vraždy s cejchem
probíhá od 6. do 19. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vraždy s cejchem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVraždy s cejchem

Backman, Elina

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář