Vyhrajte skutečný příběh třetí manželky Jindřicha VIII.

ma-pritelkyne-perex
Potom, co je anglická královna, druhá manželka Jindřicha VIII., Anna Boleynová popravena, stane po boku krále její bývalá dvorní dáma. Jana Seymourová je sice oblíbená, ale dokáže být ve své nové roli také šťastná? To si pojďte přečíst.

Z ustrkované dvorní dámy královnou

Po skandální popravě Anny Boleynové a jejích milenců se stává novou Jindřichovou ženou Annina dvorní dáma. Jana Seymourová je pravý protiklad předchozí královny. Vrací na dvůr poslušnost a pokoru a vzbudí v Anglii novou naději na dědice tudorovského trůnu. Dokáže skromná a tichá Jana probudit v panovníkovi lidskost i vášeň a vystoupit ze stínu „zkažené“ královny?

 

Má přítelkyně

Autorka: Veronika Moreira

Vydalo: nakladatelství Alpress
Počet stran: 160
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2021
ISBN: 978-80-7633-224-9

Přečtěte si více o knize Má přítelkyně, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Je zřejmé, že do takových záležitostí zkrátka a dobře neměla co mluvit a nepříslušelo jí veřejně projevovat své názory na tuto záležitost, měla-li nějaké, což si jistě uvědomovala. Navíc by tím zcela nepochybně ohrozila své zlepšující se postavení, což by jí rodina neodpustila. Proč riskovat něco takového kvůli ženě, jako byla Anna Boleynová?
Jana se králi, unavenému věčnými rozpory s Annou i zklamáním v ní, bezpochyby zalíbila svou odlišností od své předchůdkyně, svou oddaností, pokorou a vědomím, že jí nepřísluší prosazovat své názory ani příliš upozorňovat na vlastní úvahy a myšlenky.
Bylo příliš brzy i na to, aby se sama pokoušela zvrátit jakékoliv královo rozhodnutí, byť jen náznakem. Chtěl ji mít vedle sebe, poslušnou, prostou a bezstarostnou, stále po svém boku a po své vůli. A ona taková byla… (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Má přítelkyně

Popravená bývalá manželka Jindřicha VIII. Anna Boleynová vynikala svou oslňující krásou a zálibou v extravagantních šatech, což přispělo k tomu, že mezi poddanými nebyla příliš oblíbená, až ji to nakonec stálo hlavu. Jana Seymourová, Annina někdejší dvorní dáma, byla jejím pravým opakem, a právě skromnost a vlídná povaha králi učarovala. Stačila ale k tomu, aby se v králi probudila lidskost? To si přečtěte v knize Veroniky Moreira, která nadchne nejen milovníky historických románů, ale také čtenáře literatury faktu, protože příběh se nejen přesně drží skutečné historie, ale navíc je proložen i citacemi z reálných dobových dokumentů.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Má přítelkyně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Má přítelkyně
probíhá od 27. června do 3. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Má přítelkyně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMá přítelkyně
Dokáže naplnit naděje Jindřiha VIII.?

Moreira, Veronika

Alpress, 2021

Napsat komentář