Kdyby sametová revoluce neuspěla

listopad-cd-nahled
Začtěte se do silného příběhu z alternativní historie, kde revoluce roku 1989 skončila neúspěchem a v Československu stále vládne komunismus. Jaký dopad na naši zemi bude takový výsledek mít a jaké tresty stihnou obyčejné rodiny, které si dovolily bojovat za svobodu?

Co kdyby události roku 1989 postavily komunistický režim znovu na nohy?
„Socialismus neskončil, socialismus trvá,“ mohlo by se v Československu roku 2019 zpívat u příležitosti oslav třicetiletého výročí potlačení prodemokratické kontrarevoluce. Alternativní historii uplynulých tří dekád prožívají hrdinové nového románu Aleny Mornštajnové, jejichž svět se od dob takzvané normalizace příliš nezměnil – a jestli přece, tak jenom k horšímu. Marii účast na listopadových demonstracích vynesla patnáct let v kriminálu, která strávila dohady o dalších osudech svého manžela, syna a dcery. Magdalena vyrostla v ústavu pro děti, jichž se rodiče označení za nepřátele režimu údajně zřekli a které se mají stát novými komunistickými kádry. Přesto se ty dvě jednoho dne setkají – a ten okamžik ovlivní zbytek jejich života…

Listopád (audiokniha)

Autorka: Alena Mornštajnová
Interpreti: Eva Elsnerová, Veronika Khek Kubařová, Vilma Cibulková

Délka: 9 hod 32 m
Vazba: CD
ISBN: 8594169483672
Doporučená cena: 369 Kč

 

Audioknihu Listopád vydalo nakladatelství OneHotBook.

Nezapomeňte si pustit ukázku.

„Její prózy jsou nesrovnatelné s jinými bestsellerovými výplody a patří do přitažlivého a široce otevřeného prostoru mezi vysokou a konzumní literaturou.

– Petr A. Bílek, Respekt

Přečtěte si také krátkou recenzi v májovém článku „Očima“ naší šéfredaktorky, kde najdete i další minirecenze.

O autorce

Alena Mornštajnová (* 1963) vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Pracovala jako lektorka anglického jazyka a překladatelka, nyní žije ve Valašském Meziříčí a věnuje se převážně psaní. Debutovala knihou Slepá mapa (Host, 2013), druhá próza Hotýlek vyšla dva roky poté (Host, 2015). Vzhledem k pozitivním ohlasům na svůj třetí román Hana (Host, 2017) od čtenářů i kritiky se Alena Mornštajnová stala jednou z nejoblíbenějších současných českých spisovatelek. Tento román se překládá do deseti cizích jazyků a získal řadu ocenění — mimo jiné obdržel Cenu Česká kniha 2018 a stal se Knihou roku 2017 portálu Databáze knih. Podobně úspěšný je i její nejnovější román Tiché roky (Host, 2019), který obdržel v letošním prvním ročníku čtenářské ankety Kniha roku ocenění v kategorii společenský román, zároveň se stal i absolutním vítězem soutěže.

Zdroj informací


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeListopád (audiokniha)

Mornštajnová, Alena

OneHotBook, 2021

Napsat komentář