Zahrajte si o soubor povídek 30 současných autorů

zeme_usmevu_nahled
Tentokrát potěšíme všechny milovníky povídek, protože vám představíme knihu opravdu pestrou. Její editorka Markéta Hejkalová totiž vybraným autorům nezadala téma ani žánr. Výsledné dílo si můžete přečíst.

Ukázka pestrosti české literatury

Kniha Země skrytých úsměvů přináší 30 povídek 30 současných českých spisovatelů, spjatých s Podzimním knižním veletrhem v Havlíčkově Brodě + navíc texty tří již nežijících autorů.

Povídky jsou žánrově i tematicky pestré, zrovna tak jako je pestrá současná česká literatura.

Někteří autoři píší o totalitní minulosti. Řada autorek a autorů píše o spletitých, radostných i bolestivých cestách mezilidských vztahů. Vraždy, napětí a překvapivý konec čeká na čtenáře v povídkách Jiřího Lojína a Arnošta Vašíčka a několik próz je vzpomínkových. Knihu doplňují čtyři texty tří již nežijících autorů: dva fejetony Ludvíka Vaculíka, méně známý úryvek ze začátku Zdivočelé země Jiřího Stránského a ukázka z románu Prostopášný modlitební mlýnek finského humoristy Arta Paasilinny (jediného zahraničního autora knihy).

 

Země skrytých úsměvů

Autoři: kolektiv autorů

Vydalo: nakladatelství Hejkal
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-88396-02-4

Přečtěte si více o knize Země skrytých úsměvů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Hejkal a začtěte se i do čtenářské recenze knihy.

Hejkal je malé rodinné nakladatelství. Vydává hlavně beletrii – českou, finskou a nově též rakouskou. Nakladatelství Hejkal je spolupořadatelem Podzimního knižního veletrhu – 31. ročník se bude konat 15. a 16. října 2021 v Havlíčkově Brodě.

 

Vyhrajte knihu Země skrytých úsměvů

Soubor povídek sestavený Markétou Hejkalovou, která je na stránkách knihy zastoupena rovněž jako autorka, je skutečně pestrý. Nabízí řádky od 29 současných českých spisovatelů a jednoho zahraničního autora, kteří ve své tvorbě nebyli limitováni ani žánrem, ani tématem. Přečtete si tak od všeho trochu – o totalitní minulosti, o mezilidských vztazích i humorně laděné příběhy. Pokud máte rádi povídky, tento titul by vám jistě neměl uniknout.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Hejkal vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Země skrytých úsměvů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Země skrytých úsměvů
probíhá od 5. do 18. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy povídek Země skrytých úsměvů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZemě skrytých úsměvů

kolektiv

Hejkal, 2020

Napsat komentář