Opožděná pohádková nadílka ke Dni dětí

divka ctouci knihu 1
Den dětí sice už proběhl, ale nikdy není pozdě na dárek v podobě bohatě ilustrované knihy. Pohádkové příběhy v sobě obsahují dobrodružství, kouzla i poučení. Jejich hrdiny jsou převážně zvířátka jako kocour, jednorožci, či dokonce sovy.

Kocour Baf nedělal svému jménu žádnou ostudu. Měl rád zábavu a na každého bafal. Jednoho dne ho to ale přestalo bavit. Co se s ním stalo? A jakou roli v tom sehrála Pampeliška?

Byl jednou jeden kocour, kterému říkali pan Baf. Proč mu tak říkali? Protože měl smysl pro legraci a na každého rád bafal. Všichni se před ním museli mít na pozoru, i když nikomu nic neprovedl. Bafal ale pořád a moc rád. Najednou ho ale bafání přestalo bavit. „Co se to se mnou děje? Nejsem už moc starý?“ ptal se pan Baf sám sebe. Pak mu jeho člověk řekl. „Podívej, tady je Pampeliška,“ a z košíku vyskočilo malé žluté kotě. „BAF!“

Ukázka z knihy

Pan Baf

Pan Baf

Autorka: Joyce Dunba
Přeložila: Marie Těthalová
Ilustroval: Petr Horáček

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 250×275 mm
ISBN: 978-80-262-1733-6
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Pan Baf vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce a ilustrátorovi

Joyce Dunbar je oblíbená autorka dětských knih.

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světě, Nový domek pro myšku aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Svět muminků je zpět! Tentokrát jsou hlavními hrdiny Drobek a Chmýrka, oba stejnou měrou bázliví i osamělí. Přesto Drobek v sobě najde špetku odvahy a vydá se Chmýrce na pomoc. Čeká na něj dobrodružná cesta…

Drobek je bázlivý tvoreček z muminího světa. Děsí ho tma, hluční bambulové i zlé morany. Všichni kolem se radují a užívají si života. Jak rád by se Drobek s někým z nich skamarádil. Chybí mu však odvaha. Nemá nikoho, kdo by ho utěšil. A tak se smutně vydá na pláž. A ejhle, moře vyvrhne na břeh lahev a v ní je dopis! Kdopak to píše? A komu? Zprávu napsala Chmýrka, stejně osamělá jako on a vystrašená z morany. Drobek překoná strach, postaví člun a vydá se přes moře, les i hory na pomoc Chmýrce…
Barevná, bohatě ilustrovaná kniha čtenáře opět zavede do muminího údolí,
Tove Janssonová ale hlavními hrdiny učinila dvě nové postavy, Drobka a Chmýrku.

Ukázka z knihy

Kdo utesi Drobka

Doporučujeme

Muminek už má toho hodně za sebou…

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

Kdo utěší Drobka?

Autorka a ilustrátorka: Tove Janssonová
Přeložili: Radek Malý, Martin Severýn

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 216×285 mm
ISBN: 978-80-257-3409-4
Doporučená cena: 258 Kč

 

Knihu Kdo utěší Drobka? vydalo nakladatelství Argo. Můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Tove Janssonová (1914–2001) byla finská, švédsky píšící spisovatelka, malířka, ilustrátorka a autorka komiksů. Narodila se do umělecké rodiny sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammarstenové-Janssonové. První kresby uveřejnila v patnácti letech v časopise Garm. Postavička muminka se poprvé objevila v ilustracích na stránkách Garmu v roce 1940 a v roce 1945 vyšla první samostatná kniha o muminech. Právě mumini vydobyly Janssonové světový věhlas. Za své dílo obdržela bezpočet cen a vyznamenání, mj. cenu Hanse Christiana Andersena v roce 1966, cenu Švédské akademie v roce 1972 a Literární cenu Selmy Lagerlöfové roku 1992.

Zdroj informací: nakladatelství Argo 

————————————————

Tři sestřenky se díky kouzlu stanou jednorožci a dostanou se do Čarovného lesa. Díky svým magickým schopnostem mohou pomoci zdejším obyvatelům s jejich problémy.

První díl magické série o jednorožcích z Čarovného lesa.
Může být něco lepšího než potkat jednorožce? Určitě ano! Nejlepší je totiž stát se jednorožcem! Sestřenky Izabela, Ema a Lea s rodinami si užívají prázdniny ve stanu u jezera. Ve skalách u jeskyně objeví otisky kopyt a pak se stane něco nečekaného – dívky se náhle ocitnou v jiném světě a mají jinou podobu. Jsou z nich jednorožci!
Zvířecí obyvatelé Čarovného lesa se jich zprvu bojí, protože takové bytosti ještě nikdy neviděli. Brzy však pochopí, že jednorožčí slečny mají magické schopnosti a pomáhají zvířátkům v nesnázích.

Ukázka z knihy

Jednorozci z Carovneho lesa Kouzla jednorozcu ukazka

Jednorožci z Čarovného lesa: Kouzla jednorožců

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-1281-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jednorožci z Čarovného lesa: Kouzla jednorožců vydalo nakladatelství Grada. Přečtěte si další ukázku.

————————————————

Zatímco v předchozích dílech kamarádi z Medové lesa pomáhali dětem z lesní školky, tentokrát to bude naopak. Málomluvný Lukáš se stane tím, kdo bude moci jako jediný zabránit blížící se mu maléru. A zvířátka mu budou stát po boku.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka…
Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé podzimní dny. Jen lišákovi Míšovi vadí šustění spadaného listí, ledacos pak totiž přeslechne. Třeba když se k němu zničehonic připlíží Lukáš – nesmělý klučina, který si s nikým moc nepovídá. Mluvení mu totiž dělá potíže. Když se ale schyluje k maléru a Medovému lesu hrozí nebezpečí, jedinou nadějí na záchranu je právě Lukáš. A kamarádi z Medového lesa mu jako spolehliví pomocníci stojí po boku.
Již čtvrté pokračování dobrodružných příběhů, které zvídavým předškolákům radí, jak se chovat v lese a neublížit lesním zvířatům.

Ukázka z knihy

Kamaradi z Medoveho lesa 4

Kamarádi z Medového lesa 4 – Ty to zvládneš, Lukáši!

Autorka: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Ilustrovala: Carola Sieverding

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7670-027-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kamarádi z Medového lesa 4 – Ty to zvládneš, Lukáši! vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila u čtení, knížky taky velmi ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie, zato nemá plavecký odznak. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa. Tam se nachází místo, kde člověk může stát v jednu dobu ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku – tedy pod podmínkou, že má tři nohy. Přečtěte si také knihu Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohroženíKamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk a Kamarádi z Medového lesa – Všichni za jednoho.

————————————————

V Čarovném lese se to jen hemží pomocníky. Tři sovy, co jsou ve skutečnosti dívkami, prožijí v pořadí už druhé dobrodružství. Musí zjistit, proč střízlíci přišli o hlas. Podaří se jim to?

Druhý díl magické série o sovách z Čarovného lesa.
Kamarádky Katku, Evu a Alex čeká báječné dobrodružství v Čarovném lese. Kouzlem se promění v sovy a starý vykotlaný strom je přenese do magického světa obývaného roztodivnými zvířátky. Tentokrát potřebují jejich pomoc ptáčkové střízlíci, kteří jednoho dne přišli zničehonic o hlas. Nemohou teď zazpívat na slavnosti, která se kvapem blíží. Dokážou jim moudré sovy pomoct? Vstupte do světa fantazie!

Ukázka z knihy

Sovy z Carovneho lesa Zachranna mise

Sovy z Čarovného lesa: Záchranná mise

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 132×206 mm
ISBN: 978-80-271-1287-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Sovy z Čarovného lesa – Záchranná mise vydalo nakladatelství Grada. Přečtěte si ukázku a můžete se podívat na první díl.

————————————————

Autorka následující knihy si pro dětské čtenáře připravila sedm pohádek, které neotřelou formou pojednávají o dobru a zlu. Nechybí ani originální ilustrace.

Pohádková knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti vám nabídne sedm klasických dětských příběhů, které ukazují dobro a zlo na místech, kde byste je normálně nečekali. Můžou princezny ovládnout řemeslo? Má sopka srdce? A je drak opravdu ten špatný? To, a více se dočtete v naší knize. Každá pohádka je doprovázena unikátními ilustracemi z pera teprve patnáctileté slečny.

Ukázka z knihy

O princeznach dracich lidech a podobne haveti_ukazka

O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

Autorka: Anna Langerová
Ilustrovala: Alžběta Polanská

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 196×211 mm
ISBN: 978-80-270-8370-1
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti vydalo nakladatelství Langerová Anna a začtěte se do našeho článku.

Jak vznikla knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

Malá neteř se synovcem jsou mými nejvděčnějšími posluchači. Pohádkové příběhy o dracích, princeznách, kaprech a kdo ví, o čem dalším, jim vyprávím od nejútlejšího věku. Minulý rok, po nástupu staršího z dětí do školy, mě napadlo obdarovat je o Vánocích něčím netradičním. Sepsala jsem sedm jejich nejoblíbenějších příběhů, nechala k nim namalovat obrázky teprve patnáctiletou ilustrátorkou a výsledek graficky upravit. Nevím, kdo z nás měl o Vánocích větší radost, protože vznikla moje první dětská knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti.

- Anna Langerová

Zdroj informací: pohadkyodani.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo utěší Drobka?

Janssonová, Tove

Argo, 2021

zobrazit info o knizeJednorožci z Čarovného lesa: Kouzla jednorožců

Coeová, Catherine

Grada, 2021

zobrazit info o knizePan Baf

Dunba, Joyce

Portál, 2021

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa 4 – Ty to zvládneš, Lukáši!

Schütze, Andrea

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeSovy z Čarovného lesa: Záchranná mise

Coeová, Catherine

Grada, 2021

zobrazit info o knizeO princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

Langerová Anna

Langerová Anna, 2020

Napsat komentář