Vyhrajte knihu o podvodu, který rozhodne o životě či smrti

krasne-veci-nahled
Nina nutně potřebuje peníze pro svou mámu – na léčbu rakoviny. Rozhodne se využít své zlodějské zkušenosti a vypraví se za bohatou dědičkou. Podaří se Nině uskutečnit svůj podvod, nebo si vybrala příliš silnou soupeřku?

Získat peníze na léčbu podvodem?

Jako malá toužila Nina po umělecké kariéře v New Yorku. Její sen se však nakonec rozplynul, a tak začala se svým přítelem Lachlanem okrádat zlatou mládež v Los Angeles. Měla k tomu ostatně ty nejlepší předpoklady: i její matka byla totiž zkušená podvodnice.
Když se ale matce vrátí rakovina, musí jinak rozvážná Nina jednat velmi rychle, aby sehnala peníze na drahou léčbu. Rozhodne se tedy vydat i s Lachlanem k jezeru Tahoe do sídla Stonehaven, kde žije mladá dědička Vanessa, a uskutečnit tam svůj dávný plán.

Krásné věci

Autorka: Janelle Brownová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Přeložil: Jiří Kobělka
Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-271-1202-9
Doporučená cena: 479 Kč

 

Přečtěte si více o knize Krásné věci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis a přečtěte si ukázku z knihy.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

Ukázka z knihy

Říká se, že když do jezera Tahoe spadne tělo, už nikdy nevyplave. Ledově chladná voda v kombinaci s nezměrnou hloubkou brání bakteriím dokonat dílo zkázy, takže se to, co kdysi bývalo člověkem, nemůže rozložit.
[…] Nikdo přesně neví, co se na dně ukrývá, ale všichni si jsou jistí, že je to něco temného a záhadného. Kolují i mýty o místní lochnesce[…]
A tradují se i jiné legendy.
Historky o tom, že když ještě mafie ovládala nevadská kina, používala toto jezero jako odkladiště těl zavražděných obětí. Historky o železničních magnátech využívajících jezero jako příhodný masový hrob pro čínské migranty[…]

Nad hladinou jezera tiše sněží. Pod ní pomalu sklesá ke dnu lidské tělo s neživýma očima obrácenýma k ubývajícímu světlu. Klesá tak dlouho, až se propadne do temnoty a zmizí. (str. 9–10)

O autorce

Janelle Brownová je americká novinářka a spisovatelka. Pochází z Kalifornie, ze San Francisca. Vystudovala zde univerzitu v Berkeley. Psala pro mnoho deníků, například The New York TimesElleThe Los Angeles TimesVogue a mnoho dalších. V současné době žije v Los Angeles se svým manželem a dvěma dětmi.

 

Vyhrajte knihu Krásné věci

Nina toužila po umělecké kariéře, jenže ne všechny sny se lidem plní. Stala se z ní zlodějka a podvodnice, kteréhož umění se rozhodne využít i ve chvíli, kdy potřebuje peníze na léčbu rakoviny svojí matky. Povede se jí okrást bohatou dědičku Vanessu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Krásné věci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krásné věci
probíhá od 25. května do 7. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Krásné věci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrásné věci

Brownová, Janelle

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář