Zahrajte si o výpravu do nebezpečné Zóny

piknik-u-cesty-perex
Zóna je oblast plná tajemství, nástrah a především nebezpečí, ovšem dají se tu nalézt mimozemské artefakty. A právě to do těchto míst láká a přivádí řadu stalkerů. Doufají, že právě oni budou ti, kdo najdou poklad, který změní nejen jejich osud, ale i osud celého lidstva.

Místo, kde každý krok může být tím posledním

Nový překlad románu vychází z úplného, zrestaurovaného textu originálu. Po téměř padesáti letech od vydání originálu si tak čeští čtenáři mohou přečíst Piknik u cesty přesně takový, jaký ho autoři chtěli mít.

Román Piknik u cesty je zřejmě nejslavnějším dílem bratrské dvojice. V tomto dnes již klasickém románu hraje ústřední úlohu Zóna – oblast plná tajemství a záhadných jevů, kterou po sobě zanechala mimozemská Návštěva. V Zóně může nebezpečí přijít odkudkoli a každý krok může znamenat smrt. Přesto však stalkeři, ilegální hledači mimozemských artefaktů, noc co noc riskují životy, aby získali zázračné poklady, jež nepochází z našeho světa. Daň, kterou si Zóna vybírá, je vysoká. A platit musí všichni – bez výjimky. Ale možná, že se někde hluboko, velmi hluboko v Zóně za desítkami vražedných pastí nachází něco, co dokáže zcela změnit osud nálezce a s ním i celého lidstva

 

Piknik u cesty

Autoři: Arkadij Strugackij, Boris Strugackij

Vydalo: nakladatelství Triton
Překlad: Konstantin Šindelář
Počet stran: 264
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-7553-884-0

Přečtěte si více o knize Piknik u cesty, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

„Dobře,“ povídám. „A kdo bude třetí?“
„K čemu by nám byl někdo třetí?“
„Kdepak,“ povídám, „tohle není žádný piknik s holkama. Co když se ti tam něco stane? Je to Zóna,“ povídám. „Pořádek musí být.“
Kirill se mírně ušklíbl a pokrčil rameny.
„Jak chceš! Ty se v tom vyznáš líp.“
Ještě abych se v tom nevyznal líp! To se ví, že měl ušlechtilé pohnutky, že to takhle chtěl zaonačit kvůli mně. Žádný další svědek, zaběhneme si tam akorát my dva, všechno se ututlá, nikdo mě nebude podezírat. Jenže já vím, že lidi z Ústavu do Zóny nikdy nechodí ve dvou. Mají to rozdělené takhle: dva pracují a ten třetí se jenom kouká. A když se potom toho třetího zeptají, co se seběhlo, on jim to všechno řekne. (str. 38)

 

Vyhrajte knihu Piknik u cesty

Touha po mimozemských artefaktech s mimořádnými vlastnostmi je natolik silná, že do nebezpečné Zóny láká stále více stalkerů. Přestože je toto území plné nástrah a záhadných jevů, které se zde objevují jako následky po mimozemské Návštěvě, a pobyt v oblasti si na hledačích vybírá krutou daň, hledači neváhají riskovat. Naděje, že právě oni úspěšně překonají desítky vražedných pastí a najdou to, co může změnit osud celého lidstva, je pro mnohé z nich totiž silnější než obava o vlastní život. Vydejte se do Zóny i vy v novém překladu slavného sci-fi románu, který vychází ze zrestaurovaného originálu, jehož autory jsou Arkadij a Boris Strugačtí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Piknik u cesty vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Piknik u cesty
probíhá od 14. do 27. května 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 klasické sci-fi romány Piknik u cesty

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePiknik u cesty

Strugackij, Arkadij - Strugackij, Boris

Triton, 2021

Napsat komentář