Od pohádek k fantasy

Fantasy deti
Malé čtenáře přenese deset pohádkových příběhů do daleké Austrálie, společně s dívkami proměněnými v sovy zase prozkoumají Čarovný les. Starší děti naopak mohou sledovat cestování časem dvou sourozenců a prožívat další dobrodružství lovkyně duchů.

Humorné i poetické příběhy inspirované Austrálií si mohou s Lukášem vychutnat i mladší děti. Vystupují v nich jak zvířátka, tak děti. Nechybí tak klokánek, medvídek koala či ještěrka.

Deset autorských pohádkových příběhů na dobrou noc o zvířátkách a dětech Austrálie přilétají vyprávět českému chlapci Lukášovi pohádkový strýček Murray a krásná víla Jižanka. Vedle klokánka Kikiho nebo medvídka koaly kuchaříka a jeho kamarádky holčičky Saffron se tu setkáte s půvabnou ještěrkou Esmé, s Mirram a černými labutěmi, s legračním pštrosem – listonošem nebo elegantně létajícím myšovcem Eddym, s klukem Naali a dalšími, kteří žijí v této knížce a prožívají své humorné i poetické příběhy.

Australské pohádky

Autorka: Alena Kottová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 220×245 mm
ISBN: 978-80-7530-276-2
Doporučená cena: 268 Kč

 

Knihu Australské pohádky vydalo nakladatelství Malvern.

————————————————

Vítejte v Čarovném lese, v kouzelném světě, kde důležitou roli hraje posvátný strom. O jeho záchranu a všech obyvatel magické říše se pokusí tři kamarádky proměněné v sovy. Uspějí?

Tři kamarádky, Katka, Eva a Alex, se na zahradě schovají do prastarého vykotlaného stromu, který je kouzlem přenese do Čarovného lesa a promění je v sovy. Ocitnou se v nádherné magické krajině a hned se tam seznámí se zvířecími obyvateli tohoto kouzelného světa. Jako sovy dokážou létat a navíc jsou moudré. Podaří se jim zachránit posvátný strom, který poskytuje obživu a obydlí mnoha obyvatelům Čarovného lesa? Vstupte do světa fantazie!

Ukázka z knihy

„Vážně? Jejda.“ Eva se obrátila na Katku která byla momentálně hlavou dolů, protože dělala stojku opřená o dveře pokojíčku.
„Můžu si půjčit gumu?“
Katka vrátila dlouhé nohy zpátky na zem. (str. 11)

Sovy z Carovného lesa Mesicni kastan

Sovy z Čarovného lesa: Měsíční kaštan

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-271-1286-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Sovy z Čarovného lesa: Měsíční kaštan vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat další ukázku.

————————————————

V další knize se můžete spolu se sourozenci vydat na cestu časem. Ti se přestěhovali do nového domu se zahradou a při průzkumu prošli skrytým tunelem. Jakou roli v tom všem hrají kouzelní krtci a pejsek Harry?

Nevšední příběh o velkém a nečekaném dobrodružství, statečnosti a kamarádství navzdory hranicím času.
Sourozenci Stella a Tom se přestěhují do nového domu s rozlehlou zahradou. Náhodou tam objeví skrytý tunel, kterým jako zázrakem projdou do minulosti. Ocitnou se na překrásném místě s jezerem – ve skutečnosti však ve stejné zahradě, jen o desítky let dříve. Zásadní roli sehraje pejsek Harry a také kouzelní krtci, díky nimž se tunel času otevírá…

Ukázka z knihy

Tomovi se ještě pořád při každém vstupu do jeho pokoje v prvním patře rozbušilo srdce. V porovnání s předchozím malinkatým pokojíčkem v desátém patře hongkongského věžáku mu tahle místnost připadala jako splněný sen. Měla vysoký strop, skoro jako soukromé nebe, a francouzské dveře, vedoucí na sluncem zalitý balkon, se táhly do výšky jako nějaké mrakodrapy. (str. 12)

Tajné jezero

Autorka: Karen Inglisová
Přeložila: Lucie Frolíková

Počet stran: 132
Vazba: vázaná
Formát: 148×222 mm
ISBN: 978-80-271-1204-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Tajné jezero vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

————————————————

Lovkyně duchů Cassidy Blakeová se vrací zpět na scénu. Tentokrát se s rodiči vydala do Paříže, kde nechtěně probudí v katakombách nebezpečného poltergeista. Jak dopadne jejich souboj?

Královna hrůzostrašných příběhů Victoria Schwabová přináší další napínavou zápletku, která zaručeně nadchne všechny milovníky fantasy.
I v druhém dílu série lovkyni duchů Cassidy Blakeovou pronásledují problémy… a to ještě víc než obvykle. Cass se svými rodiči (a samozřejmě i nejlepším kamarádem, duchem Jacobem) tentokrát zamíří do Paříže, kde Blakeovi natáčí další díly pořadu o nejstrašidelnějších místech světa. Bylo by fajn jíst jeden croissant za druhým a užívat si výhled z Eiffelovky, kdyby v podzemních katakombách nečíhalo děsivé nebezpečí. Když Cass omylem probudí mocného poltergeista, zjistí, že to není žádný obyčejný duch a zbavit se ho bude možná nad její síly, pokud včas nevymyslí, jak na něj. A času je zoufale málo…
Vydejte se s Cass do světa duchů, přízraků a zjevení a odhalte tajemná zákoutí světů, o kterých jste neměli ani tušení.

Tunel kostí

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložila: Elizabet Kovačeva

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 9788075296306
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Tunel kostí vydalo nakladatelství #BOOKLAB. Přečtěte si první díl Město duchů.

O autorce

Victoria Schwabová je americká autorka. Začala publikovat v roce 2011 a tvrdí o sobě, že má toulavé boty, ale pokud se neprohání po Paříži nebo nesupí do anglických kopců, je obvykle zalezlá v koutku nějaké kavárny v Nashvillu, upíjí čaj a konstruuje do svých knih nejrůznější příšery. Victoria je mj. autorkou knih: Archiv a jeho druhého dílu Dveře do prázdnotyDivoká píseňNeobyčejní Temnější tvář magieZaklínání světla, dále napsala sérii Můj anděl strážný – Nové začátkyDruhá šancePoslední přání aj.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAustralské pohádky

Kottová, Alena

Malvern, 2021

zobrazit info o knizeSovy z Čarovného lesa: Měsíční kaštan

Coeová, Catherine

Grada, 2021

zobrazit info o knizeTajné jezero

Inglisová, Karen

Grada, 2021

zobrazit info o knizeTunel kostí

Schwabová, Victoria

#BOOKLAB, 2021

Napsat komentář