Život jednoho australského domorodého kmene

Poselstvi od protinozcu
Příběh americké lékařky, která pronikla do australského domorodého kmene, se stal populárním po celém světě a nyní se dočkal jubilejního třetího vydání s novou grafickou úpravou a aktualizovanou předmluvou. Čtenáři tak opět mohou poznat autentický život domorodců.

Tento neuvěřitelně dobrodružný příběh a jeden z největších světových bestsellerů nám dává příležitost objevit moudrost starodávné kultury a vyslechnout si její podmanivé poselství.
Román Poselství od protinožců vypráví příběh americké lékařky, specializující se na přírodní léčitelství, které se naskytla příležitost poznat život jednoho australského domorodého kmene – domorodci jí totiž nabídli, aby se s nimi zúčastnila jejich putování po Austrálii. Čtenář společně s mladou lékařkou postupně objevuje svět, ve kterém platí zcela jiné zákonitosti: domorodci žijí v naprostém souladu s drsnou přírodou, mají mimořádně vyvinutý orientační smysl a jsou schopni přežít i v těch nejnehostinnějších podmínkách. Marlo Morganová dochází k poznání, že způsob života i duchovní svět australských praobyvatel, jakkoli se může na první pohled zdát primitivní, je ve skutečnosti mnohem hlubší a autentičtější než naše moderní civilizace.

Ukázka z knihy

Čím hlouběji jsme pronikali do pouště, tím větší bylo horko. A čím větší bylo horko, tím víc kolem nás mizela vegetace a veškeré známky života. Kráčeli jsme písčitým terénem, v němž tu a tam rostly trsy vysoké suché trávy. V dálce před námi nebylo nic, žádné hory, stromy – nic. Jen samý písek a pouštní tráva.
Od toho dne jsme začali s sebou brát klacek na rozdělávání ohně. Je to kus doutnajícího dřeva, které se udržuje zapálené mírným pohupováním. (str. 91)

Ohlasy na knihu

Příběh odvážné ženy, která putovala s australskými domorodci a naučila se úžasným tajemstvím a moudrosti tohoto velmi starobylého kmene. Naučila se věcem, kterým se v naší moderní společnosti potřebujeme naučit všichni: jak znovu navázat kontakt s přírodou, jak důvěřovat naší vnitřní moudrosti a vedení a neztrácet v ně víru.

- Elisabeth Kübler-Rossová

Poselství od protinožců

Autorka: Marlo Morganová
Přeložila: Milena Bauerová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7252-882-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Poselství od protinožců vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Marlo Morganová, narozená ve Spojených státech amerických, se jako lékařka podílela na velkolepém mezinárodním sociálním programu na pomoc australským domorodcům. V roce 1990 vtělila své zážitky a zkušenosti ze života mezi domorodci do literární podoby a vydala vlastním nákladem knihu Poselství od protinožců (naše recenze). Dílo v krátké době získalo světový věhlas a vyvolalo zájem mezi samotnými hrdiny vyprávění. Během tří let byla knížka přeložena do téměř dvou desítek jazyků.

Zdroj informací: nakladatelství Práh


Nakladatelství Práh bylo založeno roku 1991. Dosud vydalo přes 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí portfolia je i cizojazyčná produkce.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoselství od protinožců

Morganová, Marlo

Práh, 2021

Napsat komentář