Mrazivý thriller z Antarktidy

Larkin_Zizen
Oblíbená britská autorka kriminálních thrillerů Louisa A. Larkin napsala mrazivý thriller z prostředí Antarktidy, kde záhadně zmizí dva muži. Může zdejší výzkumný tým ohrožovat skupina krvelačných vrahů?

Stěny australské základny na Antarktidě šlehá mrazivý vítr a výzkumný tým je krajně nervózní. Pohřešují se totiž dva muži a bílý kontinent je pod útokem nebezpečných vrahů. Vedoucí základny Mad posílá kolegu Luka, aby zmapoval situaci. Čas ovšem běží a kromě krvelačných zabijáků ohrožuje výzkumný tým i katastrofa globálních rozměrů.

 

Žízeň

Autorka: L. A. Larkin
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7633-365-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Žízeň vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

V minus třiceti stupních Celsia pramínek krve na Macových vousech rychle zamrzal.
„Co… co chcete?“ vykoktal natažený vleže na zádech.
Maskovaný útočník neodpověděl. Při potyčce Macovi strhl z hlavy dioptrické ochranné brýle, takže teď Mac viděl muže, který na něj mířil puškou, jako děsivou rozmazanou šmouhu.
Před několika minutami Mac pomáhal Davovi vynést z červených klenutých buněk v táboře, jimž říkali „jablka“, křehké vědecké přístroje. Po ukončení projektu v trhlině Walgreen zavírali na zimu tábor. Sněžné skútry byly naložené a Mac, ve větru prochladlý, začal podupávat a kroužit pažemi. Počáteční nadšení z toho, že si prohodil směnu s glaciologem Lukem, z něj vyprchávalo. Silný mráz mu pronikal do morku kostí. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Louisa A. Larkin si svými kriminálními thrillery získala fanoušky po celém světě. Ráda píše příběhy se spoustou zápletek a překvapivých postav. Má bakalářský titul v literatuře a vyučuje tvůrčí psaní. Je oblíbeným účastníkem festivalů a rozhlasovým hostem. Pracovala v organizačním výboru pro prestižní ceny Ned Kelly Awards za psaní krimi. Píše také tajemné psí detektivky pod pseudonymem Louisa Bennet.

Zdroj informací: autorčiny webové stránky


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽízeň

Larkin, L. A.

Alpress, 2021

Napsat komentář