Psychologie na každý den

tipy_psychologie
Dnes pro vás máme připravené užitečné pomocníky, se kterými zjistíte, jak správně vést svůj firemní tým, jak myslet pozitivně a cítit se v životě co nejlépe, a také jak bez stresu dosáhnout vytčených cílů.

Sníte o úspěšném podnikání, ale i když se snažíte vést svůj tým nejlépe, jak jen umíte, vaše firma stále neprosperuje? Dejte šanci knize 7 tajemství odpovědného vedení lidí od Jackie Jenkins-Scott a naučte se proaktivnímu vedení.

7 tajemství odpovědného vedení lidí

Autorka: Jackie Jenkins-Scott
Přeložila: Zuzana Veselá

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-271-1711-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu 7 tajemství odpovědného vedení lidí vydalo nakladatelství Grada.

Přečetli jste již řadu knih, které radí, jak řídit lidi pomocí zavedení jasných metod, jak je motivovat a inspirovat, ale váš tým či firma stále neprosperuje? Zkuste nový přístup – proaktivní vedení, které pružně reaguje na aktuální podněty a změny situace. Ukázalo se totiž, že tento typ vedení je všestranný a přenositelný. Praktikování proaktivního vedení začíná u toho, jak se chováte sami k sobě a jak jednáte se svými nejbližšími. Je pro něho typická touha po společně sdílené vizi, a proto se proaktivní lídři v rámci dané příležitosti velmi silně orientují na lidskou stránku věci. Jde o to umět reagovat na skutečné potřeby organizace a vytvářet vizi, kterou budou sdílet lidé usilující o naplnění těchto potřeb. Díky této knize se začnete rozhodovat na základě vlastní vědomé volby a dozvíte se, jak se přizpůsobit změnám v organizaci, například novým zaměstnancům, členům představenstva nebo akcionářům. Sedm tajemství odpovědného vedení lidí z vás udělá vůdce za jakékoliv situace a v jakémkoliv prostředí.

 

O autorce

Jackie Jenkins-Scott, prezidentka a zakladatelka JJS Advising, je dynamická a uznávaná výkonná pracovnice, všeobecně uznávaná jako inovativní a transformační lídr. Jako strategická myslitelka se speciálními schopnostmi spojovat rozmanité talenty v představenstvu, odborném personálu, obchodní i občanské komunitě využila svých zkušeností s vedením k tomu, aby přispěla mnoha firemním a občanským organizacím, kde je oceňována jako vizionářka a strategická vůdkyně. Před založením poradenské firmy JJS Advising zaměřené na výkonné koučování, rozvoj vedení a organizační strategii působila dvanáct let jako prezidentka Wheelock College v Bostonu. Více informací najdete na Amazonu.

————————————————

Příručka Jak plný je tvůj kbelík? autorů Toma Ratha a Donalda Cliftona vám pomůže dosáhnout štěstí v práci i životě. Zároveň se dozvíte, jak ke stejnému úspěchu dopomoci i druhým.

Jak plný je tvůj kbelík?

Pozitivita tvého života
Autoři: Tom Rath, Donald Clifton
Přeložil: Ondřej Fafejta

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1718-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Jak plný je tvůj kbelík? vydalo nakladatelství Portál.

Americký Gallup zaujímá přední světové místo v oblasti výzkumu veřejného mínění. Dva jeho špičkoví odborníci, kteří napsali tuto knihu, užívají jednoduchou metaforu kbelíku a naběračky, aby ohodnotili, jestli náš kontakt s jinými lidmi (partnery, přáteli, spolupracovníky nebo třeba úplně cizími lidmi) přispívá k naplnění našeho kbelíku, tedy k intenzivnějšímu zakoušení pozitivity, či z něj naopak ubírá, tedy způsobuje, že prožíváme negativně. Jádrem knihy je přesvědčení, že i ty nejnepatrnější interakce ovlivňují naše vztahy, produktivitu, zdraví a délku života. Autoři za pomoci zajímavých faktů, výzkumů, strategií a příběhů ukazují, jak se v práci i v životě cítit lépe a jak k tomu dopomoci druhým. Kniha je doplněna průvodcem pro ty, kdo chtějí její myšlenky uplatnit v týmech a organizacích. Jak plný je tvůj kbelík? byl nejúspěšnější publikací v žebříčku New York Times a představuje jednu z nejprodávanějších knih nakladatelství společnosti Gallup.

 

Ukázka z knihy

Každý z nás má neviditelný kbelík. Ten se neustále vyprazdňuje nebo naplňuje v závislosti na tom, co nám říkají či dělají ostatní.
Když je náš kbelík plný, cítíme se skvěle. Když je prázdný, je nám hrozně.
Každý z nás má i neviditelnou naběračku. Když tuto naběračku užíváme k tomu, abychom plnili kbelíky druhých lidí – tím, že říkáme nebo děláme věci, abychom podpořili jejich pozitivní emoce –, naplňujeme i svůj vlastní kbelík. Ale když tuto naběračku užíváme, abychom z kbelíků ostatních odebrali – tím, že říkáme či děláme věci, které jejich pozitivní emoce narušují –, ubíráme i ze svého kbelíku.
Jako jakýsi přetékající pohár nám plný kbelík dává pozitivní náhled a obnovuje naši energii. Každá kapka, která dopadne do kbelíku, z nás dělá silnější a optimističtější osoby.

Přečtěte si celou naši ukázku nebo nahlédněte do ukázek na webu nakladatele

 

O autorech

Psycholog Tom Rath v Gallupově ústavu vede výzkum pracovního prostředí a vůdcovství. Je autorem několika velmi úspěšných knih. Jeho dědeček, psycholog Donald O. Clifton byl předsedou Gallupu. Americká psychologická asociace ho označila za „otce psychologie silných stránek“. Byl autorem široce používaného testu silných stránek a spoluautorem několika publikací.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Ženy na sebe občas kladou příliš velké požadavky. Ukousnou si často větší sousto, než mohou zvládnout, a pak se stresují a trápí, místo aby dělaly to, co skutečně dělat touží. Knížka Můžete mít všechno, jen ne vše najednou od Romi Neustadt je určena právě těm, které mají velké sny a chtějí žít spokojeně.

Můžete mít všechno, jen ne vše najednou

Průvodce pro ženy, jak bez stresu dosáhnout vysněných cílů
Autorka: Romi Neustadt
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-1234-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Můžete mít všechno, jen ne vše najednou vydalo nakladatelství Grada.

My ženy trpíme nebezpečným a někdy ubíjejícím neduhem, který se nazývá nereálná očekávání. Chodíme po světě s představou, jaké bychom měly být, čeho bychom měly dosáhnout a jak bychom při tom měly vypadat. Měly bychom vychovat hodné a chytré děti, na které budeme pyšné. Budovat skvělou kariéru. Neustále rozvíjet partnerský vztah plný vášně a podpory. Mít pevná přátelství, být aktivní a pozitivní. Když je třeba, napéct muffiny pro celou školku. Pečovat o domácnost, mít domov jako ze škatulky a ještě u toho skvěle vypadat. Tuto epidemii pomáháme šířit tím, že se každá z nás pokouší předstírat, jak je všechno v pořádku. Jsme vystresované a nevyspalé. Máme pocit, že nic nezvládáme. Neděláme to, co bychom opravdu chtěly. A jsme unavené. Zatraceně unavené. Tato kniha je určena pro každou ženu, která má sny a chce žít naplněný, šťastný život. Takže jednoduše pro nás všechny.

 

O autorce

Romi Neustadt je autorka, řečnice a koučka životního stylu. Má za sebou úspěšnou kariéru v přímém prodeji, což jí umožnilo jakožto bývalé právničce a později PR ředitelce tuto branži opustit a vytvořit si život podle svých představ, kterému se nyní věnuje. Je vdaná a má dvě děti. Její fantastický manžel je lékař naturopat a podnikatel. Více informací najdete na autorčiných webových stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní psychologické tipy pro úspěšnější a spokojenější život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůžete mít všechno, jen ne vše najednou
Průvodce pro ženy, jak bez stresu dosáhnout vysněných cílů

Neustadt, Romi

Grada, 2021

zobrazit info o knizeJak plný je tvůj kbelík?
Pozitivita tvého života

Rath, Tom - Clifton, Donald O.

Portál, 2021

zobrazit info o knize7 tajemství odpovědného vedení lidí

Jenkins-Scott, Jackie

Grada, 2021

Napsat komentář