Zahrajte si o výlet do země sakur a čajových rituálů

cajovna-v-tokiu-perex
Fiona má konečně možnost navštívit vysněné Japonsko. Po příjezdu ale zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Podaří se jí užít si čajové rituály, atmosféru Tokia a kvetoucí sakury i v jeho společnosti?

Vysněná cesta v nenáviděné společnosti

Fiona je vášnivá fotografka, má cestovatelský blog a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen.

Jenže na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí před deseti lety zlomil srdce – přitažlivý a úspěšný fotograf Gabe.

Čas strávený s Gabem je pro Fionu zpočátku za trest. Fotograf jí dává najevo, jak ho obtěžuje, že se jí musí věnovat. Tři generace místních žen ji ale přijmou mezi sebe a Fiona v jejich domě a rodinné čajovně nachází lásku a vřelost, která jí schází. Užívá si s nimi piknik pod sakurami, poznává japonský čajový obřad. A právě díky nim se jí postupně vrací sebevědomí, které jí dávný incident pořádně pochroumal.

Mezitím k sobě s Gabem při toulkách Tokiem pomalu nacházejí cestu a začíná to mezi nimi znovu jiskřit…

 

Čajovna v Tokiu

Autorka: Julie Caplinová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Michaela Klevisová
Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-271-1232-6

Přečtěte si více o knize Čajovna v Tokiu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Nejen že vyhrála plně hrazený pobyt v Japonsku, organizovaný ve spolupráci s Fakultou umění Polytechnické univerzity v Tokiu, ale navíc bude moct vystavit své snímky z cesty v Japonském centru v Londýně. Udělala dobře, že se zapsala na večerní kurz fotografování pořádaný jednou z londýnských univerzit.
Strčila ruku do kapsy a bříšky prstů přejela po hladkém slonovinovém povrchu necuke – ozdobného knoflíku, který byl kdysi součástí japonského tradičního oděvu. Knoflík ve tvaru králíčka s sebou vozila všude. Táta jí zemřel, když byla ještě malá, a nezůstalo jí po něm nic než tahle věcička. Králíček ji inspiroval k mírnému, povrchnímu zájmu o Japonsko, takže když se dozvěděla o soutěži, hned ji napadlo, že by se mohla přihlásit. A panovačná kamarádka Avril už ji pak dokopala k tomu, aby nápad proměnila v realitu.
A teď je na dva týdny tady. Dva týdny bude sbírat zážitky, zjišťovat, co vše jí Japonsko může nabídnout, a navíc jí bude dělat mentora jeden z nejlepších fotografů na světě, Jutaka Araki. Na přihlášce do soutěže si dala záležet, a ať tomu kdo věří, nebo ne, je tady po zásluze. (str. 8)

 

Vyhrajte knihu Čajovna v Tokiu

Fiona sní o tom, že jednoho dne vyrazí do Japonska, kde se nechá unést atmosférou tradičních chrámů a vůní sakur. Pro její cestovatelský blog by taková cesta také byla přínosem a jistě by přitáhla mnoho nových fanoušků, takže když Fiona takovou cestu vyhraje, je nadšená. Ovšem jen do té doby, než zjistí, že průvodce jí po celých čtrnáct dní bude dělat muž, který jí kdysi zlomil srdce. Podaří se jí užít si toulky Tokiem okolnostem navzdory? To si můžete přečíst v novém románu Julie Caplinové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čajovna v Tokiu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čajovna v Tokiu
probíhá od 30. března do 12. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Čajovna v Tokiu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČajovna v Tokiu

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář