Láska s trhlinami

prisel-jsi-kdyz-venku-prselo
Alice si žije průměrný život. Vdá se z lásky, porodí syna, a i když to není vždy jednoduché, snaží se, aby věci fungovaly… i přes to, že její partner musí na vojenskou misi. Co se ale stane, když se objeví někdo třetí? Ustojí rodinka všechny nástrahy?

Kniha popisuje životní období mladé ženy vdávající se z lásky, která se však brzy změní v hořkost.
Alice si bere svého přítele Richarda Skálu, když zjistí, že je těhotná. U jejích rodičů bydlet nemohou, protože vinou bratra o všechno přišli, a tak začnou bydlet ve vile Richardovy matky v malém městě Javorov. Jejich společné soužití začíná mít počáteční trhliny, a když o Vánocích Richard nečekaně oznámí, že odjíždí do Afghánistánu na vojenskou misi, dostane trhlinu největší.
Alice zůstává s malým synem v domě své tchyně, která jí situaci vůbec neulehčuje, a snaží se najít východisko ze zdánlivě neřešitelných nesnází. Aniž by to chtěla nebo plánovala, seznámí se se svou osudovou láskou, Pavlem. Nemají to však snadné, oba mají jiné partnery a smysl pro morální povinnost. Jejich láska je však silná a opojná, ale stejně tak bolestná a spalující. Zpočátku se snaží tomu velkému citu bránit, ale zjišťují, že jeden bez druhého nechtějí být.
Navíc se blíží čas, kdy se vrátí Richard z Afghánistánu. Bude to ale úplně jiný Richard, než kterého Alice znala…

 

Přišel jsi, když venku pršelo

Autorka: Sandra Rokosová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-206-1921-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Přišel jsi, když venku pršelo vydalo nakladatelství Naše vojsko.

 

Ukázka z knihy

Za nějaký čas přišla Petrovi další exekuce, tentokrát od zdravotní pojišťovny za neplacení pojistného. A aby toho nebylo málo, jeho bývalý zaměstnavatel požadoval padesát tisíc korun jako náhradu škody za zničené auto.
„Čert sere vždycky na jednu hromadu,“ pronesl tehdy táta.
Za dva měsíce proběhla dražba našeho bytu. Abychom nezůstali na ulici, dostali jsme přidělený malý byt v domě, kde bydleli neplatiči. Rodiče to odmítli. Naštěstí nám pomohla tátova sestra, teta Marie. Před časem se přestěhovala do domu s pečovatelskou službou, a svůj byt na malém městě kousek od Prahy pronajímala. Když ji táta požádal, zda bychom nemohli být jejími novými nájemníky, neváhala a souhlasila. I když jsme ještě pár týdnů mohli v našem pražském bytě bydlet, nechtěli jsme.
„Už tu ostudu nesnesu. Abychom teď chodili kanálama. Až se ten nájemník od Marie odstěhuje, musíme se okamžitě přestěhovat,“ říkával táta.
Nastěhovali jsme se tedy hned, jak to bylo možné. (strana 21, 22)

***

Když jsme se v Netřebovicích jakž takž zabydleli, domluvili jsme se s Richardem, že za ním přijedu na víkend do Javorova. Čekal na mě na nádraží, celý prokřehlý zimou.
„Promiň,“ omlouvala jsem se, „na silnici byla bouračka. Stáli jsme asi čtyřicet minut v koloně. Psala jsem ti zprávu, ale vybil se mi telefon.“
„To nevadí,“ zašeptal a políbil mě, „hlavně, že už jsi tady. Pojď, půjdeme domů a uvaříme si grog.“
Když jsme přicházeli k vile, nešlo přehlédnout, že je celá osvětlená snad tisícem drobných žároviček.
„Krásná vánoční výzdoba,“ podotkla jsem.
„Jo, máma si na to potrpí. Včera jsem to instaloval snad dvě hodiny.“
K tomu ještě stál v každém okně elektrický vánoční svícen, a stromky na zahradě byly také ověnčené elektrickými řetězy. Jinak ale byla v domě tma. „Máma není doma?“ ptala jsem se.

Jaký byl jejich osud dál? Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Sandra Rokosová od dětství miluje knihy, jejich vůni i příběhy ožívající na jejich stránkách. Jednou ji napadlo, že by se mohla přihlásit do zrovna probíhající soutěže Česko hledá spisovatelky. Asi to byl dobrý nápad, protože se stala jednou z pěti vítězek. Výhrou v soutěži byla smlouva na sepsání internetového románu na pokračování. Napsala tedy svůj první román Vlny života. Řekla si, že bude psát dál, a vznikla z toho kniha Přišel jsi, když venku pršelo, která vyšla v únoru 2021 v nakladatelství Naše vojsko. Nepolevuje, v současné době píše další knihu. Má dvě děti, které jsou pro ni nevyčerpatelnou studnicí nápadů, lásky, smíchu a inspirace.

Nezapomeňte si přečíst autorčin článek.

Zdroj informací: SandraRokosova


Nakladatelství Naše vojsko vzniklo na základě rozhodnutí Ministerstva národní obrany v roce 1945 a jeho hlavním účelem byla produkce vojensko-odborné literatury a literatury určené pro prezentaci armády. K těmto účelům také sloužil časopis Naše vojsko, který má tradici ještě o několik desítek let delší než samotné knižní nakladatelství. Za téměř 70 let své existence vydalo přes sedm tisíc knižních titulů a zařadilo se mezi největší česká nakladatelství. Především v posledních letech mimo knih s vojenskou tématikou vydává také publikace o bojových sportech, historické romány, životopisy, detektivky, thrillery a horory. Nakladatelství spadalo až do roku 1996 pod Ministerstvo obrany ČR. Po tomto roce bylo rozhodnuto o jeho privatizaci a rozprodání. V období let 1996–1999 nakladatelství vystřídalo několik majitelů, kteří mnoho knižních publikací nevydávali. V roce 2000 se stal majitelem Nakladatelství a knižní distribuce NAŠE VOJSKO Mgr. Emerich Drtina. V roce 2005 obnovilo nakladatelství vydávání časopisu Naše vojsko. Od září 2009 se tento časopis přeměnil do podoby NV Military revue. Časopis obsahuje články o vojenské technice, vojenské historii, muzeích, misích a armádách. Od ledna 2009 nakladatelství vydává nový měsíčník Fakta & svědectví. Časopis je zaměřen na popularizaci událostí národních i světových dějin, přičemž hlavní pozornost je věnována moderním dějinám, zvláště tématům, která byla v minulosti z nejrůznějších důvodů zamlčována.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřišel jsi, když venku pršelo

Rokosová, Sandra

Naše vojsko, 2021

Napsat komentář