Sci-fi a fantasy

Fantasy deti
Dnes si přijdou na své ti, kteří mají rádi osvědčené fantasy romány, originální sci-fi příběhy a vizuálně působivé hororové komiksy. To vše vám přinášejí následující tipy, tak se dobře bavte!

Cassandra Clare, autorka populárních sérií Nástroje smrti, Pekelné stroje aj., přichází s novým fantasy příběhem ze světa lovců stínů, jehož název zní Řetěz ze zlata.

Řetěz ze zlata

Poslední hodina 1
Autorka: Cassandra Clare
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 528
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-2760-133-2
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Řetěz ze zlata vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Lovkyně stínů Cordelia Carstairsová už od raného dětství projevuje nevídanou odvahu v boji s démony. Když je její otec křivě nařčen ze strašlivého zločinu, vydá se spolu se svým bratrem do Londýna, aby věci urovnala a odvrátila tak pád své rodiny. Cordeliina matka mezitím pomýšlí na to, jak dceru co nejrychleji provdat. Ale ukáže se, že ta je předurčená spíš k hrdinským činům než ke svatbě… V Londýně Cordelia narazí na své přátele z dětství, okouzlujícího Jamese a jeho sestru Lucii Herondaleovy, a ti ji uvedou do světa opulentních večírků a plesů. Potká tu upíry i mořské panny, jenže ji nejvíc zajímá James, do kterého se bláznivě zamiluje. Brzy se ale dozví, že ten je zaslíben jiné dívce.

 

Ukázka z knihy

Lucii Herondaleové bylo deset let, když se v lese poprvé setkalas tím chlapcem.
Protože vyrůstala v Londýně, neuměla si Lucie nic podobného Broceliándskému hvozdu ani představit. Hustý les obklopoval sídlo Herondaleových ze všech stran a vrcholky jeho stromů se k sobě nakláněly jako vychytralé klepny, temně zelené v létě, matně zlatavé na podzim. Mechový koberec tu byl tak sytě zelený a hebký, že jí její otec snadno namluvil, že za nocí slouží jako polštář vílám, jež si z bělostných hvězdicovitých květů, jež rostou pouze ve skryté krajině Idrisu, dělají náramky a prsteny na své jemné ručky. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Cassandra Clare

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínůKodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.

————————————————

Česká sci-fi scéna se rozrostla o nový román Drzý vesmír od Otakara Adámka. Kniha představuje příjemné oddechové čtení pro všechny fanoušky žánru.

Drzý vesmír

Autor: Otakar Adámek

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 191×205 mm
ISBN: 978-80-7553-797-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Drzý vesmír vydalo nakladatelství Triton.

Začalo to na oběžné dráze Uranu, kde se ve vraku cizí vesmírné lodi zničehonic objevil marksovský krab, zvaný Obětník, protože masakroval lidi ve velkém. Ale prorok se více než o kraby zajímá o neuvěřitelné štěstí jednoho lůzra, který měl už dávno zemřít a nezemřel. Krásná doktorka archeologie má problémy se Sumerem – nějak se tam dostala a chytla flek chrámové otrokyně. Zeus si žil klidně v New Yorku ale teď musí makat jako veslař na triéře. Byl přitom tak hodný! Hlavní hrdina příběhu Lonský to vidí jinak – jsou to maličkosti, zatímco on má vážné starosti doma se zvláštním druhem zlata, a také v dalekém vesmíru se špehováním jiné civilizace.

 

Ukázka z knihy

Z otvorů vraku vesmírné lodi pomrkávaly hvězdy, jako by chtěly říct – bude to dobré, za chvíli budeš ve své kabině, kde je přitažlivost 0,6 G, dáš si sprchu a budeš přemýšlet, za co utratíš svůj honorář. Ale Manfréd Psota měl strach, že to dobré nebude. Dokonce čím víc vplouval ve svém robotizovaném skafandru do útrob vraku, tím víc se mu zdálo, že to už nebude dobré vůbec nikdy. Přitom by neměl mít důvod v obavám – bez problémů deklamoval větší část prohlídky lodi, dokonce se mu párkrát podařilo opustit naučený text a dodat svému výkladu zdání bezprostřednosti vsuvkami, které si právě vymyslel. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Otakar Adámek

Ing. Otakar Adámek vystudoval obchodní fakultu VŠE v Praze, žije ve Frýdku-Místku, kde pracuje jako účetní. Sci-fi povídky píše od roku 1978. Publikuje v časopisech. Přispěl do antologie Návrat na planetu Zemi.

Zdroj životopisu: Roboti a androidi

————————————————

Fanoušci Lovecraftovy tvorby by si neměli nechat ujít nový hororový komiks Neonomicon od Alana Moorea a Jacena Burrowse. Jeho hrdinové jsou agenti FBI vyšetřující sérii vražd.

Neonomicon

Autoři: Jacen Burrows, Alan Moore
Přeložil: Marko Hauliš

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 220×310 mm
ISBN: 978-80-257-3416-2
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Neonomicon vydalo nakladatelství Argo.

Komiksová legenda Alan Moore (STRÁŽCI, Z PEKLA) a geniální umělec Jacen Burrows představují mrazivý příběh lovecraftovského hororu! Brearsová a Lamper, dva mladí a nafoukaní agenti FBI vyšetřují sérii čerstvých rituálních vražd nějak spojenou s posledním tajným posláním Aldo Saxe – kdysi zlatým hochem FBI, nyní odsouzeným vrahem a chovancem ve věznici s maximální ostrahou. Podle Saxova výslechu (kdy mluví výlučně nelidským jazykem) a podle informací z razie související s drogami v pochybném klubu pomalovaném kouzelnými symboly a s hudbou z jiného světa, očekávají, že jsou na stopě něčeho hrůzostrašného… ale nic je nedokáže připravit na příšerné šílenství a nevyslovitelné hrůzy, kterým budou čelit v malém přístavním městě Salem. NEONOMIKON obsahuje komiksovou sérii Alana Moora z roku 2010, včetně původní povídky, VNITROBLOK, která popisuje tragické setkání Aldo Saxe s (poněkud) smrtelnými agenty Starých Bohů!

 

Ukázka z knihy

Neonomicon_ukazka1Neonomicon_ukazka2

 

Alan Moore

Alan Moore je anglický komiksový scénárista. Podílel se na vzniku komiksů V jako Vendeta, Z pekla nebo Strážci. Je znám jako novopohan, okultista, anarchista a kouzelník. Začal psát pro britské undergroundové časopisy na konci 70. let 20. století, kdy publikoval své komiksy 2000AD a Warrior. Později začal pracovat pro DC Comics a spolupracoval na dílech jako Batman nebo Superman.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Co si myslíte o dnešních fantasy a sci-fi tipech? Nechte nám komentář.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘetěz ze zlata
Poslední hodina 1

Clare, Cassandra

#BOOKLAB, 2021

zobrazit info o knizeDrzý vesmír

Adámek, Otakar

Triton, 2020

zobrazit info o knizeNeonomicon

Burrows, Jacen - Moore, Alan

Argo, 2021

Napsat komentář