Životní zkoušky

Tipy_Odlozeny Vesmir_Past
Jak název napovídá, hrdinové našich dnešních knižních tipů si musí projít náročnými zkouškami, které jim život připravil. Příběhy plné inspirativních myšlenek vyprávějí o hledání štěstí i o tom, že nikdy není pozdě se změnit.

Román Odložený Vesmír vypovídá o cestě z hlavy do srdce a také o prostém lidském štěstí. Prolíná se v něm svět fantazie s realitou, a tak zde může vystupovat např. Tomáš Klus nebo dokonce sám autor, jímž je Michal Čagánek.

Odložený Vesmír

Autor: Michal Čagánek

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 127×190 mm
ISBN: 978-80-906777-6-0
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Odložený Vesmír vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Přijde chvíle, kdy si člověk uvědomí, že je všechno jinak, než si myslel. Vlivný podnikatel Aleš Hlavinka tento okamžik zažije na oslavě svých 42. narozenin. Místo bujarého oslavování, na které se těšil, málem umře na svém luxusním WC. Nelehká cesta z hlavy do srdce může začít… V knize se zajímavým způsobem snoubí svět fantazie s běžnou realitou. Tak se vedle románových postav může objevit MUDr. Jan Hnízdil nebo třeba zpěvák Tomáš Klus. Znovu se objevuje také Pépé, hrdina předchozího autorova románu Plyšový Buddha, a také samotný autor vstupuje do knihy jako jedna z postav. Plastičnost knihy dotváří množství ilustrací a rozhovory s inspirujícími osobnostmi současnosti.

 

Ukázka z knihy

Pěknej trapas, dodělat v den svejch narozenin. A ještě k tomu na hajzlu! Barák plný lidí, kteří mi přišli připít na zdraví a potom chlastali jak dobytek až do rána, zatímco já… A zatím… Co? Já?! Kurva, kurva, kurva, kurva!
Takhle jsem si to rozhodně nepředstavoval. Představoval jsem si, že budu žít věčně. Užívat si prachy, ženský, všechny svý hračky. A pak, v plné jízdě, bez varování. Prásk!!! Snad na vteřinu přesně čtyřicet dva let na to, co jsem vylítnul ze svý mámy. Pěkně pitomej konec příběhu.
Ale já nejsem mrtvej! Tohle není konec! I když by si to možná někteří přáli. (str. 11)

 

Michal Čagánek

Michal Čagánek se narodil 15. srpna 1978. Sám o sobě říká, že je průvodcem lidskou duší prostřednictvím literatury, hudby a inspiračních seminářů. Je autorem písní, básní a mnoha příběhů. Vytvořil řadu titulů z oblasti prózy i poezie, z nichž mezi ty nejznámější patří sbírka Odvaha milovat, poetický příběh Malá a román Plyšový Buddha.

Zdroj informací: autorovy oficiální stránky

 

Nakladatelství Synergie Publishing SE

Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.

————————————————

Milena je kvůli dědictví po manželovi nucena žít v domě s jeho milenkou a nemanželským synem. Místo aby toto podivné soužití ukončily, trumfují se ženy svými nejhlubšími tajemstvími. A tajemství se někdy může stát pastí… Přečtěte si psychologický román Past od Magdy Váňové, jenž právě vychází v novém vydání.

Past

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 121×208 mm
ISBN: 978-80-7244-457-1
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Past vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Odhalené tajemství je jako past a cena, která se za ně platí, je beznadějně vysoká. Vynikající psychologický román o těžce vykoupených ztrátách a nových nadějích, které se ale jen stěží mohou naplnit, když odhalená tajemství jsou jako past. Milana po náhlé smrti manžela Víta žije kvůli dědictví ve svém domě s jeho milenkou a nemanželským synem Brunem. Obě by rády podivné soužití ukončily, stačilo by, aby Milana vyplatila Brunovu čtvrtinu vily, ale místo toho spolu soupeří a trumfují se nejskrytějšími tajnostmi ze svých životů, které je stále více připoutávají k sobě.

 

Magda Váňová

Magda Váňová (*1954) absolvovala gymnázium v Novém Bydžově (1970–1974). Na filozofické fakultě UK v Praze (1974–1979) vystudovala bulharštinu a etnografii. Tamtéž státnice z angličtiny. Během studia půlroční stáž na univerzitě v Sofii. V letech 1980–1990 pracovala v Bulharském kulturním a informačním středisku v Praze. Po roce 1990 publikovala drobné překlady z angličtiny. O rok později šéfredaktorka časopisu Boutique, r. 1992 tajemnice redakce časopisu Akcie-burza-kapitál. Od roku 2000 se věnuje vlastní spisovatelské tvorbě. V plzeňském nakladatelství Nava vydala soubory detektivních povídek: Krvavé vřesoviště (2001), Vražda toulavého milence (2002), Smrt milionáře (2002), Vražda opilé tanečnice (2003), Vraždy v uličce lásky (2003 pseudonym Ivana Magdová). V pražském nakladatelství Šulc-Švarc vydala romány Tereza, Sestra a sestřička, Když ptáčka lapají, S tváří beránka, Pavouk v síti, Kukaččí mládě ad. Více informací najdete na stránkách nakladatelství Šulc-Švarc.

 

Nakladatelství Šulc-Švarc

Nakladatelství Šulc-Švarc vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu. Ke kmenovým autorům nakladatelství patří Ludmila Vaňková, Magda Váňová, Jiří Žáček, Zdena Frýbová, Pavel Frýbort, Karel Štorkán, Ota Ulč, Jan Šmíd či Miloslav Šimek.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy o životních zkouškách? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePast

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2021

zobrazit info o knizeOdložený Vesmír

Čagánek, Michal

Synergie Publishing SE, 2020

Napsat komentář