Nápady pro volný čas

doma-kutil
Zvlášť v dnešní době, kdy většinu času trávíme doma, je potřeba volný čas nějak smysluplně vyplnit. Přinášíme vám proto tipy na čtyři knihy, se kterými to půjde jako po másle. Můžete si něco vyrobit, rozvíjet své kreativní schopnosti nebo se třeba naučit, jak zabavit svého pejska.

Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží, a proto nastává ten pravý čas naučit se plést velikonoční pomlázku. Existuje hned několik typů, a tak určitě oceníte názorné postupy na jejich upletení. Najdete je v knížce Pleteme pomlázky nedávno vydané v nakladatelství Grada.

Pleteme pomlázky

Typy pomlázek a způsoby pletení
Autor: Jiří Osoba

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×236 mm
ISBN: 978-80-271-1397-2
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Pleteme pomlázky vydalo nakladatelství Grada.

Pokud se nespokojíte s nabídkou obvykle chudých pomlázek nabízených na farmářských trzích, ale rádi byste si tuto oblíbenou velikonoční rekvizitu z čerstvého vrbového proutí upletli sami, pak vám přinášíme nejen přehled různých typů těl pomlázek a nespočet dalších jejich variant, ale hlavně podrobné a názorné postupy na jejich upletení. Pracovní postupy jsou doplněné lidovými říkadly, aby mohli koledníci doplnit tento jarní rituál i slovesným projevem.

————————————————

Taky jste si vždycky přáli umět kreslit? Pokud máte pocit, že je to nad vaše síly, nezoufejte. S knihou Začínáme kreslit autorky Catherine V. Holmesové to zvládne i úplný začátečník. Kniha je plná návodů, podle nichž se krok za krokem naučíte malovat zvířata, rostliny i různé předměty.

Začínáme kreslit

Autorka: Catherine V. Holmesová
Přeložila: Silvie Elmoujahid

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 210×280 mm
ISBN: 978-80-7413-431-9
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Začínáme kreslit vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kreslení pro začátečníky, kde se na nejrůznějších námětech a modelech naučíte základy kresby od začátku do konce.

Už dlouho se chcete naučit kreslit, ale nemáte čas docházet na kurzy nebo studovat obsáhlé manuály? S knihou Začínáme kreslit to zvládnete rychle, jelikož každý návod je připravený tak, aby vám celá kresba trvala jen několik málo minut. Malířka a autorka bestsellerů Catherine V. Holmesová nabízí v této knize víc než 60 návodů, v nichž krok za krokem ukazuje, jak kreslit zvířata, rostliny, předměty denní potřeby a spoustu dalších námětů. Každý návod je rozdělen na několik kroků, které vám pomohou dívat se na objekty jako umělec a tím dosáhnout perfektního výsledku. Seznámíte se s novými technikami, získáte dovednosti, které vám umožní nakreslit jakoukoliv předlohu a za nedlouho se budete moct radovat z pěkných a povedených kreseb. A stačí jen čtvrt hodinky denně. Tak neváhejte a začněte kreslit!

Ukázka z knihy

Začínáme kreslit

Prohlédněte si celou ukázku z knihy.

O autorce

Catherine V. Holmesová je učitelka umění a vizuální umělkyně. Specializuje na portréty, architekturu a ilustrace. Její umění je inspirováno jejími pocity, nápady a zkušenostmi, ať už se nacházejí v přírodě, médiích nebo ve strukturách vytvořených člověkem. Catherine je také silně ovlivněna zájmy a návrhy svých studentů.

Zdroj informací: www.howtodrawcoolstuff.com

————————————————

Háčkování dřív patřilo mezi velice populární domácí činnosti a jeho obliba se v dnešní době vrací. Knihu Háčkujeme pro miminka ocení hlavně nastávající maminky, ale i babičky, které chtějí spojit příjemné s užitečným a uháčkovat novému členu rodiny něco pěkného na sebe.

Háčkujeme pro miminka

Autor: Krampolinka

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×246 mm
ISBN: 978-80-271-2083-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Háčkujeme pro miminka vydalo nakladatelství Grada.

Vstupte s námi do kouzelného barevného světa, plného nápadů a inspirace! Podle podrobných návodů doplněných fotografiemi uháčkujete originální oblečení – botičky, svetřík, čepičku a rukavičky, čelenku nebo kšiltovku, šatičky i kalhoty, které miminko využije po celý rok.

Doba očekávání nového člena rodiny je naplněna touhou vytvořit pro miminko co nejkrásnější podmínky. A to je ta pravá chvíle pro ruční tvorbu – od příprav dětského pokoje až po ladění nejmenších detailů dětského oblečení. Jednou z tradičních technik je háčkování. Ručně vyrobená věc má duši a srdce, má příběh. Propojuje svého tvůrce s tím, kdo ji dostane.
Tato kniha je určena nejen maminkám a babičkám miminka, ale všem z okruhu rodiny nebo přátel, kteří se k háčku vracejí nebo právě objevili jeho kouzlo. V knize naleznete dvanáct návodů na praktické kousky do výbavičky včetně deky do kočárku. Vybere si z nich jak začátečník, tak i ti pokročilejší.

Ukázka z knihy

Háčkujeme pro miminkaHáčkujeme pro miminka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku z knihy.

O autorce

Pro Kateřinu Ramil, alias Krampolinku, je háčkování odpočinkem od denní reality a možností, jak načerpat další energii. Své kreativní já promítá do návodů a videonávodů. Její filozofie je poskytnout své zkušenosti a nápady zdarma všem, kteří v háčkování nalezli nového „parťáka“ a mají chuť do tvoření. Háčkování vnímá jako tradiční rukodělnou činnost, která bývala běžnou výbavou každé ženy.

Zdroj informací: www.krampolinka.cz

————————————————

Od ručních dovedností se nyní přesuneme k nejoblíbenějším domácím mazlíčkům. Pokud taky máte doma psího kamaráda, možná vás zaujme kniha Psí parkour, která vyšla v nakladatelství Plot. Najdete v ní tipy na různé hry s překonáváním překážek a interakci s okolím, díky kterým bude váš pes lépe prospívat a bude spokojenější.

Psí parkour

Autorka: Anna Luis Kjaerová
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7428-382-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Psí parkour vydalo nakladatelství Plot.

Psí parkour využívá k různým tréninkovým účelům vaše bezprostřední okolí. Tím, že svého psa povzbuzujete k interakcím s prostředím a k překonávání různých překážek formou zábavných her, mu můžete pomoci překonat různé úzkosti a zároveň tak posílíte vaši vzájemnou vazbu. Psí parkour se vám bude hodit, pokud chcete, aby se na vás váš pes lépe soustředil, aby méně tahal na vodítku na procházkách, aby si zvýšil sebedůvěru nebo prostě proto, že vy i váš pes máte rádi nové vzrušující výzvy.

Ukázka z knihy

Když lidé poprvé slyší výraz „psí parkour“, tak si určitě většina z nich představí lidskou verzi parkouru, takže k němu už předem zaujmou odmítavý postoj, s ohledem na bezpečnost a zdraví psa. „K čemu může být dobré učit psa dělat salto dozadu nebo běhat po zdech?“ nebo „Je nelidské trénovat psa, aby skákal ze střechy na střechu, protože časem z ní určitě spadne!“

S takovými výroky bych samozřejmě musela souhlasit – kdyby to, co říkají o tomto sportu, byla pravda.

Psí parkour ale naštěstí není tak šílený jako jeho lidská verze, i přesto, že na YouTube se najde pár videí psů, kteří provádějí neuvěřitelné a někdy šílené parkourové cviky po boku svých majitelů. Ovšem pro většinu lidí, kteří trénují psy, znamená psí parkour především bezpečnost, kontrolu a zábavu přizpůsobenou psovi.

Přečtěte si celou ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePleteme pomlázky
Typy pomlázek a způsoby pletení

Osoba, Jiří

Grada, 2021

zobrazit info o knizeZačínáme kreslit

Holmesová, Catherine V.

Zoner Press, 2021

zobrazit info o knizeHáčkujeme pro miminka

Krampolinka

Grada, 2021

zobrazit info o knizePsí parkour

Kjaerová, Anna Luis

Plot, 2020

Napsat komentář