Z komiksového světa

Tipy_Herzl_DC_Komiksovy nacrtnik
Máte rádi komiksy? Pak se vám zalíbí i naše dnešní tipy, v nichž nechybí působivý komiksový román, knížka plná komiksových hrdinů a informací, ba ani parádní komiksový náčrtník pro vaše vlastní tvoření.

Černobílý grafický román Herzl: Evropský příběh, jehož autory jsou Camille de Toledo a Alexander Pavlenko, nadchne milovníky komiksu i historie. Vypráví o osudech evropských židů v prvních desetiletích 20. století.

Herzl

Evropský příběh
Autoři: Camille de Toledo, Alexander Pavlenko
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3311-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Herzl vydalo nakladatelství Argo.

Komiksový román staví proti sobě dvě stránky židovského života: diasporu a návrat do Svaté země. Skrze osudy Ilji Brodského, který spolu s nespočtem dalších musel po vlně pogromů emigrovat z carského Ruska, sledujeme osudy evropského židovstva v prvních dekádách dvacátého století. Iljovým životem se vine jeho fascinace osobou a myšlenkami Theodora Herzla. Tuto kapitolu evropských dějin poněkud překryly pozdější strašlivé události, ale i vzhledem k současnému vzestupu antisemitismu je dobře ji znát. Vydání knihy podpořil Francouzský institut v Praze.

 

Ukázka z knihy

Herzl_Evropsky pribeh ukazka1aHerzl_Evropsky pribeh ukazka1

 

Camille de Toledo

Camille de Toledo (* 1976, vlastním jménem Alexis Mittal) je francouzský spisovatel a esejista židovsko-španělského původu, který píše ve třech jazycích (kromě francouzštiny i anglicky a španělsky). Napsal několik románů, sbírek esejů a v roce 2018 svým scénářem vtrhl i do komiksu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

Alexandr Pavlenko

Alexandr Pavlenko (* 1963) se narodil v Rjazani, ale od roku 1992 žije a pracuje v Německu. Spolupracuje s tamními i francouzskými nakladatelstvími, je autorem knižních obálek (hlavně SF a F) a napsal i další komiksové romány, třeba životopisy Marka Chagalla či Martina Luthera, anebo adaptaci Meyrinkova Golema.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Knížka DC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět je doslova biblí každého komiksového nadšence. Neměla by chybět ani na vaší poličce, pokud toužíte po zajímavých informacích ze svých oblíbených kreslených světů.

DC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět

Autoři: Liz Marshamová, Melanie Scott, Landry Walker, Steven Wiacek

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 240×290 mm
ISBN: 978-80-7529-872-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu DC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět vydalo nakladatelství Slovart.

Znáte nejpodivnější Supermanovy schopnosti a Batmanovy kouzelnické triky, které popírají fyzikální zákony? V této knize se dozvíte nejen to, ale mimo jiné zjistíte, kdo vyhraje, když se do sebe pustí Wonder Woman a Cheetah. Připomeňte si nejlepší (i nejhorší) Jokerovy kousky. Propátrejte Aquamanovu Atlantidu i nejtemnější kouty všemožných známých i méně známých světů. Každá stránka je nabitá spoustou informací a odhaleními, z nichž vám polezou oči z důlků!

 

Ukázka z knihy

DC COMICS_ukazka1DC COMICS_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

————————————————

Na závěr tu máme starší, ale nápaditý tip pro kreativní duše. Komiksy totiž nemusíte jen číst. Můžete si navrhnout své vlastní! Popusťte uzdu fantazii a popadněte Komiksový náčrtník od Petra Kopla!

Komiksový náčrtník

Kurz pro tvůrce komiksů
Autor: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 176×230 mm
ISBN: 978-80-7413-371-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Komiksový náčrtník vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kurz pro tvůrce komiksů. Staňte se úspěšnými tvůrci komiksu pod vedením zkušeného komiksového výtvarníka Petra Kopla. Odhalí vám všechna tajemství tohoto specifického výtvarného odvětví. Od toho, jak vytvořit vlastního hrdinu, přes kreslení různých dalších postav, zvířat a prostředí, bublin, psaní textů, textové efekty, rozvržení panelů, barvení až po vytvoření kompletního komiksu včetně scénáře a to, jak jednat s vydavatelem a co vše si předtím připravit. Komiksový náčrtník, jak už název napovídá, slouží k tomu, abyste do něj kreslili. Autor si pro vás připravil řadu úkolů, které budete průběžně vypracovávat a ihned procvičovat na volné listy speciálně uzpůsobené pro vaše kresby. Postupně si tak osvojíte všechny schopnosti potřebné pro úspěšné zvládnutí komiksové tvorby. Náčrtník je určený začátečníkům i profesionálům, mladým i starým, všem, co rádi kreslí, mají rádi komiks nebo tvorbu Petra Kopla. Pokud si s vypracováním úkolů nebudete vědět rady, můžete si pomocí odkazu, který najdete uvnitř knihy, stáhnout ukázky toho, jak úkoly vypracoval sám autor.

 

Ukázka z knihy

Komiksovy nacrtnik1Komiksovy nacrtnik2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Petr Kopl

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Více na: www.petrkopl.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám komiksové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHerzl
Evropský příběh

de Toledo, Camille - Pavlenko, Alexander

Argo, 2020

zobrazit info o knizeDC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět

Marshamová, Liz - Scott, Melanie - Walker, Landry Q. - Wiacek, Steven

Slovart, 2020

zobrazit info o knizeKomiksový náčrtník
Kurz pro tvůrce komiksů

Kopl, Petr

Zoner Press, 2018

Napsat komentář