Zabavte mysl i tělo

Znalosti-neni-nikdy-dost-perex
V dnešních knižních tipech potrápíme vaše logické myšlení, představíme si možnosti efektivního osvojení cizích jazyků, nabídneme zábavu a odpočinek u kreativních her a na závěr i nepřeberné množství inspirace pro háčkovací techniky.

Hned v úvodu potrápíme mozkové závity našich rodičů a prarodičů. Speciální pedagožka Veronika Nešporová na základě práce s lidmi trpícími Alzheimerovou chorobou sestavila knihu plnou zábavných cvičení, kterou mnohdy ocení nejen ti starší. Ostatně, přesvědčte se sami.

Dobrá myslivna

Mozek je jako houba, která musí neustále nasávat nové informace nebo alespoň pracovat s těmi, které již „vsála“, aby nedošlo k vysychání, drolení – zkrátka zapomínání. Je to podobné jako se svaly: co neposilujeme, to se ztrácí, chřadne, snadno se unaví a nakonec třeba i vypoví službu.
Speciální pedagožka
Veronika Nešporová pracuje zejména se seniory, kteří trpí Alzheimerovou chorobou. Z osvědčených cvičení, která pro ně vytvořila, sestavila knihu, jež má inspirovat, potrápit, pobavit, ale hlavně potrénovat hlavy nejen našich prarodičů. Jeden totiž nikdy neví, kdy si z nákupního seznamu zapamatuje sotva jeho polovinu.

Autorka: Veronika Nešporová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-155-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Dobrá myslivna vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Dobra-myslivna

Prolistujte si ukázku celou.

O autorce

Veronika Nešporová je speciální pedagožka, která si sama sebe nikdy nepředstavovala ve třídě, kanceláři ani poradně, zahrabanou pod hromadou zákonů, legislativ, příruček, zásad a metodik. Pro svou existenci potřebuje hlavně flexibilitu, volnost a vzduch. Když jednoho dne řekla, že bude pracovat se seniory, dávaly jí kamarádky měsíc, ty odvážnější tři. Dnes už se svými „seniůrky“ aktivně pracuje několik let a právě díky nim jsem se naučila, jak vnímat a milovat život, jak se smát, i když člověka momentálně sžírá neskutečná vnitřní bolest, jak zvednout hlavu a hrdě jít skrz rozbouřený dav. Denně ji učí, denně ji baví, denně jim děkuje za to, jak dnes na život pohlíží a že ho nebere jako samozřejmost.

Zdroj informací: Pointa

————————————————

Šeherezádu trochu jinak čtenářům představuje Raymond Smullyan. Po pohádkách moudrá žena vypráví králi hádanky. Více než dvě stovky různě obtížných rébusů velmi potrápí nejen královu hlavu, ale i tu vaši. Tedy v případě, že se rozhodnete mu s luštěním pomoci.

Šeherezádiny hádanky

Po pohádkách moudré Šeherezády přišly podle Raymonda Smullyana na řadu hádanky. Aby nepřišla o hlavu, vypráví králi každou noc jednu, a jemu se tak líbí, že hned jak jednu vyluští, chce vždy slyšet další. Celkem je tak v knize nabídnuto 225 hádanek různé úrovně obtížnosti. Všechny ale rozvíjejí logické myšlení, někdy vyžadují trochu matematiky, vždy ale postřeh a vtip. Na Šeherezádiny hádanky pak navazují staré historky s hlavolamy, hry s čísly, logické paradoxy a podobně. Kniha je určena pro všechny, kdo chtějí rozvíjet své myšlení a nenechat mozek zlenivět.

a další podivuhodné úlohy
Autor: Raymond Smullyan
Přeložil: Ivo Müller

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-262-1662-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Šeherezádiny hádanky vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Seherezadiny-hadanky

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Raymond Smullyan je americký matematik, logik a filozof. Svou profesní dráhu začal coby kouzelník. Působil jako profesor filozofie na newyorské City College a na Indiana University. V Portále vyšla také jeho slavná kniha Jak se jmenuje tahle knížka.

Zdroj informací: Portál

————————————————

Po efektivním tréninku mozku není nic jednoduššího než přejít k ještě efektivnějšímu učení. Mnohým dělá problém osvojit si nějaký cizí jazyk. Existuje však mnoho cest, jakými kýženého výsledku dosáhnout. Mnoho z nich, s příslibem účinných a cenných postřehů, nabízí následující publikace.

Cesta k cizím jazykům

Máte pocit, že při studiu cizího jazyka neděláte pokroky?
Myslíte si, že na jazyky nemáte čas nebo talent?
Potřebujete zlepšit své řečové, komunikační a společenské dovednosti?
Nemáte možnost učit se cizí jazyk v autentickém prostředí?
Rádi byste jako rodiče podpořili jazykové vzdělávání svých dětí?
Jste učitel/ka jazyků a chcete výuku oživit zábavnými, neotřelými a účinnými metodami?
Už nemusíte pátrat, jak (se) lépe učit cizí jazyky. Tato odborná publikace si vás získá svou vynalézavostí, mnoha cennými postřehy a radami i nepřebernou nabídkou zábavných a účinných výukových metod.
Pořiďte si tuto knihu!

100+10 metod, strategií, cvičení a rad pro učitele i samostudium 
Autorka: Dagmar Sieglová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-271-1382-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cesta k cizím jazykům vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Přestože anglicky mluvím a píšu na velmi pokročilé úrovni, úspěšně ji vyučuji na vysoké škole, běžně ji využívám k prezentacím na vědeckých konferencích a anglicky i publikuji, nikdy jsem neabsolvovala žádný jazykový kurz a nikdy jsem angličtinu nestudovala na žádné škole. Nemám vysokoškolský diplom v oboru anglických studií, což mě v několika případech diskvalifikovalo z možnosti účastnit se výběrových řízení na vypsané pracovní pozice v oborech souvisejících s anglistikou. Naopak mnohaleté studium němčiny jsem z velké části strávila ve školních učebnách, a to až do absolvování státní závěrečné zkoušky na pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, přesto jsem nikdy v němčině nedosáhla takové úrovně jako v případě angličtiny po několika letech samostudia. Nepřispěly k tomu však jen okolnosti a příležitosti spojené s mým pobytem ve Filadelfii, ale především zcela zásadní změna přístupu ke studiu, kterou popisuji v této knize. (s. 34)

Pokračujte ve čtení.

O autorce

Mgr. Dagmar Sieglová, MSEd., Ph.D., je odbornou asistentkou na ŠKODA AUTO Vysoké škole v Mladé Boleslavi. Učí obchodní angličtinu a současně marketing. Specializuje se na témata ekonomické angličtiny, zvládání diverzity a PR. Zaměřuje se na uplatňování moderních metod vedoucích k rozvoji klíčových dovedností současné éry, k nimž náleží schopnost komunikace, spolupráce a kritického myšlení. Je rovněž autorkou knihy Konec školní nudy.

Zdroj informací: Grada

————————————————

Po práci a učení nesmí chybět zábava. Pokud nevíte, jak naložit se započatým dnem, Ivan Brett vám se svou stovkou her ochotně poradí. Vše, co budete potřebovat, je jeho kniha, místy běžné předměty denní potřeby a přátelé.

Hry proti nudě

Ke hraní 101 her v této knize nepotřebujete počítač ani mobilní telefon. Vystačíte si většinou s tužkou a papírem, někdy budete muset vyrazit ven, některé hry můžete hrát sami, jiné ve společnosti rodiny či přátel. A co je lepšího než se sejít u jednoho stolu a společně prožívat cestu k vítězství, promýšlet strategie či hodnotit svoje možnosti, zkrátka bavit se a smát se se svými blízkými? Některé hry Ivan Brett vymyslel sám, jiné jsou upravené varianty her, které už dávno existují.

101 her, se kterými bude všední den o něco veselejší
Autor: Ivan Brett
Přeložil: Tomáš Bíla 

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-88316-97-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hry proti nudě vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Hry-proti-nude

Prolistujte si kompletní ukázku.

O autorovi

Ivan Brett žije na severu Londýna a svůj čas dělí rovnoměrně mezi učení, psaní a adoptování zrzavých zvířat. Momentálně má dvě, ale dalším se nebrání. Jeho sbírka The Floor is Lava (Podlaha je láva), v níž shromáždil 100 her, které se obejdou bez obrazovky, se stala mezinárodním bestsellerem. Ve snaze překonat sám sebe do této knihy ještě jednu přidal. Přečtěte si náš článek o knize Hry proti nudě.

Zdroj informací: Kazda

————————————————

Jestliže patříte spíše k výtvarným či kreativním typům, možná vás zaujme publikace Sarah Shrimptonové, pojednávající o více než stovce háčkovacích technik. Mimo jiné díky ní budete moct uháčkovat třeba tašku, deku, podtácky, prostírání a mnoho dalšího.

Moderní háčkování od A do Z

Chcete se naučit háčkovat, jako to uměla babička, ale přitom si vyrobit něco, co jde s dobou? K tomu vám skvěle poslouží tato kniha! Najdete v ní 14 projektů na výrobu různých předmětů – od podtácků a prostírání přes polštáře až po tašku, šálu, čepici či deku. Osvojíte si nové metody a zdokonalíte se v těch, které už znáte.
Kniha vás krok za krokem provede moderními háčkovacími technikami jako:

  • tuniské háčkování
  • gobelínové háčkování
  • háčkování z rohu do rohu
  •  filetové háčkování
  • mozaikové háčkování
  • obří háčkování
  • vyšívání na úplet
  • háčkování samovzorovací přízí
  • tuniský entrelac
  • háčkování ve volném stylu

… a to jenom začátek!
Srozumitelně vysvětlené postupy jsou doplněné rozkresy a fotografiemi, podle nichž si vyrobíte stylové i praktické doplňky, naučíte se spoustu nového a háček už nikdy nebudete chtít pustit z ruky.

Více než 100 současných háčkovacích technik a stehů
Autorka: Sarah Shrimptonová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 212×225 mm
ISBN: 978-80-7625-124-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Moderní háčkování od A do Z vydalo nakladatelství Metafora.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrá myslivna

Nešporová, Veronika

Pointa, 2020

zobrazit info o knizeŠeherezádiny hádanky
a další podivuhodné úlohy

Smullyan, Raymond

Portál, 2020

zobrazit info o knizeCesta k cizím jazykům
100+10 metod, strategií, cvičení a rad pro učitele i samostudium

Sieglová, Dagmar

Grada, 2020

zobrazit info o knizeHry proti nudě
101 her, se kterými bude všední den o něco veselejší

Brett, Ivan

Kazda, 2020

zobrazit info o knizeModerní háčkování od A do Z
14 projektů, na kterých si vyzkoušíte množství háčkovacích technik a naučíte se vyrábět stylové doplňky

Shrimptonová, Sarah

Metafora, 2020

Napsat komentář