Jak se naučit vést vnitřní dialogy

Zivot je prilis kratky na to aby
Všimli jste si, že děláme plno věcí, které nás negativně ovlivňují? Chcete tomu učinit přítrž a užívat si život plnými doušky? Za pomoci rad a cvičení se naučíte vést vnitřní dialogy, odolávat pesimistickým náladám a žít tak, jak sami chcete.

Život je příliš krátký na to, abychom se hodnotili negativně, abychom následovali davy, abychom propadali pesimismu, abychom si života neužívali, abychom jím šli sami… Každý v sobě vedeme dialogy s vnitřními postavami, které nám buď brání naplňovat naše sny, nebo nás podporují a pomáhají nám. Tyto postavy jsou ozvěnami hlasů z minulosti, nejčastěji rodičů, a pokud se naučíme je rozpoznat, pojmenovat a využít, snáze a rychleji začneme svůj život nejen žít naplno, ale víc si ho užívat a být oporou svým blízkým.
Příklady ze života, cvičení a užitečné rady pomáhají čtenáři, aby se tyto vnitřní dialogy naučil vést.

Ukázka z knihy

Představte si sami sebe ve starém filmu. Jste na venkovské slavnosti a právě jste vstoupili do stanu jasnovidky. Prostor čpí kadidlem, vlhkostí a potem. Usedáte před věštkyni a podkládáte známou otázku: Kdy budu konečně šťastný? Ona si vezme vaše peníze a pak se skloní nad křišťálovou koulí. Už velmi brzy se to dozvíte…
Podobná jasnovidka se ukrývá v záhybech vašeho mozku. (str. 33)

Život je příliš krátký na to, aby…

Autor: Alain Samson
Přeložila: Kateřina Bodnárová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 132×202 mm
ISBN: 978-80-262-1674-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Život je příliš krátký na to, aby… vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Alain Samson absolvoval Authentic Happiness Coaching Program, víc než 20 let se věnuje popularizaci témat, která pomáhají zlepšovat lidem jejich život.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


 Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie. Velkou skupinu čtenářů Portálu tvoří rodiče. Pro ně jsou určeny praktické příručky o výchově a také knihy her a nápadů rozvíjejících dětskou tvořivost, které úspěšně využívají i učitelé a vychovatelé.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot je příliš krátký na to, aby…

Samson, Alain

Portál, 2020

Napsat komentář