Fantastické dozvuky Vánoc

Fantasy deti
Nejkrásnější čas v roce je za námi a nezbývá nic jiného, než se opět těšit na další. S připomenutím Vánoc ale pomohou kouzelné příběhy, ve kterých nechybí neobvyklé bytosti, tajemství i dobrodružství. A dojem z četby umocní krásné ilustrace.

Stýská se vám po vůni cukroví, vánočních světýlkách a bohaté nadílce pod stromečkem? Atmosféru adventního času si můžete připomenout prostřednictvím dvaceti čtyř příběhů a dvanácti vánočních ozdob z papíru.

Vánoční knížka, která vám zpříjemní čekání na Ježíška. Najdete v ní 24 půvabných pohádkových příběhů a 12 vystřihovacích vánočních ozdob pro šikovné děti.
24 příběhů vás den za dnem bude provázet celým adventem. Dozvíte se, proč na Vánoce pečeme cukroví a věšíme jmelí. Zjistíte, jak Barborka našla svého milého pomocí rozkvetlé jabloně a jak to bylo s Mikulášem, kam se Lucii zakutálelo sluníčko a proč je důležité dodržet dané slovo.
Příběhy, které vycházejí z tradičních českých Vánoc, jsou psané krásným jazykem, tak akorát dlouhé, laskavé a poučné. A pro šikovné děti bonus navíc – 12 skládacích vánočních ozdob z papíru.
Zapalte svíčky, čtěte si s dětmi, povídejte si a tvořte – to je vánoční atmosféra, na kterou budou vzpomínat celý život.

Ukázka z knihy

„Vím já?“ odsekla protivně.
„Ale já chci mamince koupit nejsladší zmrzlinu, protože si jí přeje a Ježíšek už přání nepřijímá!“ řekl Benjamin plačtivě. Prodavačka se usmála.
„V tom případě si vezmi tuhle,“ řekla a jednu mu podala.
„Mami, mám pro tebe tu nejsladší zmrzlinu na světě, jak sis přála,“ řekl hoch po návratu domů. (str. 11)

24 vanocnich pribehu do adventniho kalendare

24 vánočních příběhů do adventního kalendáře

Autor: Petr Šilha

Počet stran: 48
Vazba: pevná
Formát: 210×298 mm
ISBN: 978-80-271-0397-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu 24 vánočních příběhů do adventního kalendáře vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Byla jedna malá hvězdička, která měla plno zvídavých otázek. Kvůli odpovědím se vydala na putování vesmírem, a přitom zažila nesčetná dobrodružství. Právě o nich vypráví básně a doprovodné ilustrace.

Byla jedna malá hvězda,
čistě, jasně svítila,
nemyslela, jenom byla,
až zvláštní věc zažila…
Takto začíná příběh o malé hvězdě, která neví, kdo je a proč existuje, a proto se vydává na cestu vesmírem, aby našla odpovědi na své otázky. Kam až hvězdička doletí? Co ji na cestě čeká? Koho na ní potká? Dostane odpovědi na své otázky? To vše se čtenář dozví v knize Putování hvězdy, která spadá do žánru dětské poezie a je doplněna poutavými barevnými ilustracemi.

Ukázka z knihy

Putovani hvezdy

 

Podívejte se na další ukázky a videoukázku.

Putování hvězdy

Autorky: Blanka Ježková, Kateřina Kofroňová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 152×207 mm
ISBN: 978-80-90800-90-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Putování hvězdy vydalo nakladatelství Ježková Blanka. Podrobné informace najdete také na stránce knihy.

O autorkách

Blanka Ježková (*1977) pochází z Brna, je překladatelka, vydavatelka a nyní i autorka knihy poezie pro děti Putování hvězdy. Více o autorce na krasnazeme.blogspot.com.

Kateřina Kofroňová (*1995). Grafička a ilustrátorka. Kresba, malba a grafika mě provází už od dětství. Doufala jsem, že by to jednou mohl být obor, kterým bych se mohla živit. Proto jsem si vybrala ke studiu Střední umělecko-průmyslovou školu v Bechyni. Po jejím absolvování jsem se kreslení na nějakou dobu vzdala. Vystřídala ho grafika, která mě baví, a zabývám se jí dodnes. Když se v roce 2019 objevila nabídka na ilustraci dětské knihy Kouzelná zahrada od Anety Pavlové, byla jsem docela skeptická. V té době jsem prakticky nekreslila a nebyla jsem si jistá, zda to zvládnu. Přesto jsem to brala jako velkou výzvu, která mě posunula a nabídla mi nové příležitosti. A nakonec to byl pro mě první krůček zpět k milované ilustraci. V dětské ilustraci jsem se jedním slovem našla a svými obrázky bych ráda zpříjemňovala nejenom dětský svět, ale i ten dospělácký.

Zdroj informací: Kateřina Kofroňová

————————————————

Obyčejná dívka Sára není až tak nudná. Její rodiče sice o ní tvrdí, že má bohatou fantazii, ale ona si trvá na svém. Zvlášť když potká nového nájemníka Stropopoda a zjistí, že na stropě se to jen hemží podivnými bytostmi.

Ahoj, jmenuju se Sára a chci vám vyprávět příběh úplně obyčejné holčičky v úplně obyčejném domě, ve kterém se najednou objeví nový nájemník. A ten má k obyčejnosti daleko. Má prazvláštní dalekohled a tvrdí, že spadl ze stropu, a moc rád by se tam vrátil zpět. A že na stropě nebydlí sám. Žijí tam s ním chuchvalcové, šísové, placatci a čumčilové a mnozí další. Ta obyčejná holčička jsem já a ten nájemník náš soused Stropopod. Naši tvrdí, že jsem si to vymyslela a že mám bujnou fantazii Jaká fantazie?! O mně přece každý ví, že jsem holčička totálně bez fantazie a tak nudná, že si ani vymýšlet neumím. Tak to je nová dětská knížka autorky Terezy Verecké, která vznikla podle původní četby na pokračování pro Český rozhlas.

 

Stropopodní žuchbuchy

Autorka: Tereza Verecká
Ilustroval: Mikuláš Podprocký

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 150×205 mm
ISBN: 978-80-257-3372-1
Doporučená cena: 248 Kč

 

Knihu Stropopodní žuchbuchy vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Tereza Verecká (*1985, Praha) je autorka, dramaturgyně a dramatička. Vystudovala obor tvorby textu a scénáře na Vyšší odborné škole Konzervatoře Jaroslava Ježka a posléze činoherní dramaturgii na pražské DAMU. Její hry vyšly pod názvem Kamenná, divná věc… v nakladatelství Akropolis, dále pak v překladu do maďarštiny a srbštiny. Má na kontě několik rozhlasových her, textů a pohádek pro děti i dospělé. Působí mimo jiné v divadle BodyVoiceBand.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Kouzla se mohou ukrývat kdekoliv kolem nás. O tom se přesvědčí Eliška a Jakub. Jejich babička má totiž zahrádku, kde kromě zeleniny žijí i kouzelné bytosti. Sourozenci se po hlavě vrhnou do zahradničení a čekají je samá překvapení.

Eliška a Jakub jedou na prázdniny k babičce a dědovi do Žulových hor. Na tom by nebylo nic tak divného, nebýt babiččiny zahrádky, kde kouzla nejsou ničím výjimečným. Že to není možné? Omyl!
Právě na obyčejných zeleninových záhoncích zažijí děti úžasná dobrodružství, poznají spousty neobvyklých bytostí a také se seznámí s různými druhy zeleniny a jejich vlastnostmi.

Ukázka z knihy

„Bléé… jít vytrhávat mrkev, no fuj! Tak takhle jsem si prázdniny nepředstavoval!“ brblal Jakub a vrhal naštvané obličeje.
Sotva totiž přijeli s Eliškou za babičkou a dědou do Žulových hor, už pomáhali, poskakovali po záhoncích a hledali ty největší mrkve.
„Hmm, to je otrava,“ pomyslela si Eliška, ale protože měla babičku moc a moc ráda, tak s úsměvem vykročila. (str. 9)

Babiccina kouzelna zahradka

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Babiččina kouzelná zahrádka

Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrovala: Marie Koželuhová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 173×262 mm
ISBN: 978-80-271-1704-8
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Babiččina kouzelná zahrádka vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová je začínající autorka, která se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody. Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Mezi její další knihy patří Neplechy čerta Zbrklíka (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Hlavní hrdinka Lucie není zrovna nadšená ze stěhování. Chybí jí stará škola a kamarádi, navíc nový domov jí nepřirostl k srdci. To se změní, když odhalí tajemství vily a skrytých parfémů.

Vila Evie je prodchnutá zvláštními vůněmi, které ale odnikud nevycházejí. Je to součást určitého kouzla starých domů? Nebo je někde v domě ukrytá místnost, která čeká na objevení? Lucie se do vily nedávno přistěhovala, a spolu se svým bratrem Benem a sousedem Matsem se vydává voňavé kouzlo vily Evie objevit. Ještě ale netuší, jak podivné místo doopravdy najdou. Od podlahy až ke stropu jsou tam navršené lahvičky parfémů s roztodivným obsahem, právě jejichž vůně se rozprostírá celou vilou. V parfémech se ale skrývají vskutku podivné věci.

Ukázka z knihy

Vonava lekarna

Voňavá lékárna: Ve vzduchu se vznáší tajemství

Autorka: Anna Ruheová
Ilustrovala: Claudia Carlsová

Počet stran: 249
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-7639-037-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Voňavá lékárna: Ve vzduchu se vznáší tajemství vydalo nakladatelství Bookmedia, kde najdete další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePutování hvězdy

Ježková, Blanka

Nakladatelství Ježková Blanka, 2020

zobrazit info o knize24 vánočních příběhů do adventního kalendáře

Šilha, Petr

Grada, 2020

zobrazit info o knizeStropopodní žuchbuchy

Verecká, Tereza

Argo, 2020

zobrazit info o knizeBabiččina kouzelná zahrádka

Dražilová-Zlámalová, Sandra

Grada, 2020

zobrazit info o knizeVoňavá lékárna: Ve vzduchu se vznáší tajemství

Ruheová, Anna

Bookmedia, 2020

Napsat komentář