Byla jedna malá hvězda…

putovaninahled
Máte rádi poezii? Líbí se vám, když text doplňují hezké ilustrace? Pak je náš další tip právě pro vás. Dozvíte se, jak vypadá život malé hvězdičky, kterou přepadnou filozofické otázky ohledně vlastní existence.

Byla jedna malá hvězda,
čistě, jasně svítila,
nemyslela, jenom byla,
až zvláštní věc zažila…
Takto začíná příběh o malé hvězdě, která neví, kdo je a proč existuje, a proto se vydává na cestu vesmírem, aby našla odpovědi na své otázky. Kam až hvězdička doletí? Co ji na cestě čeká? Koho na ní potká? Dostane odpovědi na své otázky? To vše se čtenář dozví v knize Putování hvězdy, která spadá do žánru dětské poezie a je doplněna poutavými barevnými ilustracemi.

Putování hvězdy

Autorky: Blanka Ježková, Kateřina Kofroňová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 152×207 mm
ISBN: 978-80-90800-90-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Putování hvězdy vydalo nakladatelství Ježková Blanka. Podrobné informace najdete také na stránce knihy.

 

Ukázka z knihy

putovani-hvezdy-ukazka1

putovani-hvezdy-ukazka2

Podívejte se na další ukázky a videoukázku.

 

O autorkách

Blanka Ježková (*1977) pochází z Brna, je překladatelka, vydavatelka a nyní i autorka knihy poezie pro děti Putování hvězdy. Více o autorce na krasnazeme.blogspot.com.

Kateřina Kofroňová (*1995). Grafička a ilustrátorka. Kresba, malba a grafika mě provází už od dětství. Doufala jsem, že by to jednou mohl být obor, kterým bych se mohla živit. Proto jsem si vybrala ke studiu Střední umělecko-průmyslovou školu v Bechyni. Po jejím absolvování jsem se kreslení na nějakou dobu vzdala. Vystřídala ho grafika, která mě baví, a zabývám se jí dodnes. Když se v roce 2019 objevila nabídka na ilustraci dětské knihy Kouzelná zahrada od Anety Pavlové, byla jsem docela skeptická. V té době jsem prakticky nekreslila a nebyla jsem si jistá, zda to zvládnu. Přesto jsem to brala jako velkou výzvu, která mě posunula a nabídla mi nové příležitosti. A nakonec to byl pro mě první krůček zpět k milované ilustraci. V dětské ilustraci jsem se jedním slovem našla a svými obrázky bych ráda zpříjemňovala nejenom dětský svět, ale i ten dospělácký.

Zdroj informací: Kateřina Kofroňová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePutování hvězdy

Ježková, Blanka

Nakladatelství Ježková Blanka, 2020

Napsat komentář