Slezské hrady a zámky z nebe

slezske-hrady-zamky
Vydejte se s námi po stopách historie naší krásné země. V nové knize z edice Česko z nebe poznáte slezské hrady a zámky. Nebudou chybět stručné informace a kdo ví – třeba zrovna tady najdete inspiraci pro příští (nejen prázdninové) výlety.

Kniha leteckých fotografií hradů a zámků Slezska.
Budiž vám tato kniha inspirací, průvodcem a třeba i tak trochu rádcem při vašem putování Slezskem a poznávání tohoto nádherného rázovitého regionu s nesmírně bohatými dějinami.
Slezsko je krajinou mnoha tváří, která nás učí, jaké to bylo, když si ji podrobovali králové a knížata, když mocní té doby tesali své sny do kamene a zanechali nám staletí trvající poselství. Je krajinou, kterou sužovaly boje o moc a války rozdělující obyvatele. Zároveň je však krajinou, kterou prostupuje poselství lidské dobroty a víry v sebe sama a která nám ukazuje, jak dokáže být člověk vytrvalý.
Projděme se spolu po hradech a zámcích českého Slezska, zastavme na chvíli čas, prohlédněme si tu krásu lidské tvořivosti, fantazie a inspirace. A položme si otázku: Co zanecháme my budoucím generacím?
V knize Slezské hrady a zámky z nebe uvidíte netradičním pohledem ptáků a pilotů téměř 50 hradů, zámků nebo zřícenin. Ke každému objektu si můžete přečíst i jeho pověst.
Najdete zde ty nejznámější hrady a zámky jako je Jánský Vrch, Slezské Rudoltice, Bruntál, Raduň, Hradec nad Moravicí nebo Kravaře, ale i méně známá místa, o kterých se v knize dozvíte možná poprvé – zříceninu hradu Rychleby nebo Koberštejn, zámečky Bernartice nebo Vápennou, zámky Dolní Životice, Melč, Dubovou nebo Velké Hoštice.
Tato kniha je určená milovníkům hradů a zámků, Slezska a také létání a letecké fotografie. Užijte si, prosím, nebeské pohledy na skutečné historické skvosty. Přejeme Vám příjemný kulturní a estetický zážitek.
Kniha vznikla i díky partnerům, kteří tento projekt podpořili a o kterých si můžete přečíst v druhé části knihy.
Popisky fotografií a texty v knize jsou ve třech jazycích – v českém, polském a anglickém.
Kniha je dalším pokračováním ke knize Moravské hrady a zámky z nebe.

 

Slezské hrady a zámky z nebe

Autoři: Milan Paprčka, Martina Hošková, Jozef Caban, Radka Srněnská

Počet stran: 168
Vazba: pevná
Formát: 173×254 mm
ISBN: 978-80-88259-79-4
Doporučená cena: 629 Kč

Knihu Slezské hrady a zámky z nebe vydalo nakladatelství CBS nakladatelství v edici Česko z nebe.

 

Ukázka z knihy

Určitě se podívejte na další ukázky.

 

O autorovi

Milan Paprčka (*1979) je pilot, letecký fotograf a dobrodruh. Začal podnikat již v 18 letech, založil vydavatelství CBS. Je největším vydavatelem ručně malovaných map v Evropě a druhým největším ve světě. Edice leteckých knih, zobrazujících Čechy a Slovensko, je výsledkem jeho velké vášně k létání. Paprčka je spoluautorem knih Blanensko z nebe, Zlínsko z nebe, Ostravsko z nebe aj.


CBS Nakladatelství je vydavatelem edice knih leteckých fotografií Česko z nebe, Čarovné Česko i ručně malovaných map s více jak 15 lety zkušeností. Vytváříme originální produkty, které umožní lidem vidět svět jinak, originálně a v krásnějších barvách. Z pohodlí domova se budete moci prolétnout nad místy, která dobře znáte, a nebo můžete obdivovat magické krásy naší vlasti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlezské hrady a zámky z nebe

Paprčka, Milan - Hošková, Martina - Caban, Jozef - Srněnská, Radka

CBS nakladatelství, 2020

Napsat komentář