Zahrajte si o nový pohled na život a okolní svět

wabi-sabi-perex
Blíží se konec roku a mnozí lidé mají tento čas spojený s bilancováním a předsevzetími, co ve svém životě zlepšit. Pokud chcete i vy být šťastnější, máme pro vás tip, jak toho dosáhnout. Můžete se nechat inspirovat například japonskou moudrostí.

Krása prostého a nedokonalého

Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný několik století starou japonskou moudrostí.

Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase.

Ve svých životech plných honby za kariérou, bohatstvím nebo neobvyklými zážitky často přehlížíme, v čem spočívá skutečné štěstí. Úsměv, který nám někdo neznámý věnoval na ulici; sněhové vločky, jedna za druhou se tiše snášející k zemi; vůně bylinkového čaje ze staré odřené konvice. Wabi sabi je japonská představa krásy v pomíjivosti okamžiku, souznění s přírodou a radosti z prostých, neokázalých věcí. Vydejme se s Beth Kemptonovou na cestu do Japonska. Poznáme historii čajového obřadu, zavítáme do chrámů, zahrad a řemeslnických dílen, nahlédneme přes rameno mistru kaligrafie, ponoříme se do horkého pramene i do lesní koupele. Osvojíme si japonské umění přijmout sami sebe i své blízké se všemi nedokonalostmi, povýšit cestu na cíl a zažít štěstí právě teď a tady.

Jednotlivé kapitoly se věnují bydlení, vztahu k přírodě, přijetí chyb a negativních pocitů, mezilidským vztahům, hledání naplňujícího povolání a plnému prožívání přítomných okamžiků. Kromě praktických návodů na uvedení japonské inspirace do každodenního života a výzev k zamyšlení je kniha i sugestivní pozvánkou k návštěvě Japonska.

 

Wabi sabi

Autorka: Beth Kemptonová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Alena Švomová
Počet stran: 311
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-7565-757-2

Přečtěte si více o knize Wabi sabi, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Wabi sabi

Dnešní uspěchaná doba nám nedává příliš prostoru radovat se z maličkostí. Přesto právě něco tak jednoduchého může náš život naplnit štěstím. Inspirujte se prastarou japonskou moudrostí, zastavte se na chvíli a připomeňte si, že šťastné okamžiky lze najít i v každodenním běžném životě. Naučte se přijmout chyby vlastní i svých blízkých, nenechte se ovládnout negativními emocemi a vykročte do dalšího roku jako nový člověk.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Wabi sabi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Wabi sabi
probíhá od 27. prosince 2020 do 2. ledna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Wabi sabi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWabi sabi
Japonská moudrost pro dokonale nedokonalý život

Kemptonová, Beth

Jota, 2020

Napsat komentář