Komiksy pro dospělé

Tipy_Tankerka_Cizinec_Anna chce skocit
Dnes potěšíme dospělé fanoušky komiksů. Přinášíme jim ztřeštěné dobrodružství Tankerka, původní český komiks Anna chce skočit a na závěr komiksovou podobu známého díla Alberta Camuse Cizinec.

Zábavné a akční dobrodružství Tankerky a jejích bláznivých kamarádek si určitě oblíbíte. Jedná se již o druhý díl, proto si nezapomeňte přečíst nejprve komiks Tankerka Jedna.

Tankerka

Dvě holky, jeden tank
Autoři: Alan Martin, Brett Parson
Přeložila: Kristýna Somerová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×258 mm
ISBN: 978-80-7363-449-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Tankerka vydalo nakladatelství Dokořán v edici Mimo edice.

Tankerka se šťastně, i když dost složitě a divoce, po letech shledává s Ponorkou, svojí NKN – „nejlepší kámoškou nafurt“. Ta před lety padla při jisté zběsilé akci, nicméně svoji smrt přežila a je opět zde. Ale… je… nějaká… divná. Přežila svoji smrt – a poznamenalo ji to. V sérii vysokooktanových epizod se Tankerka, Pilotka a Ponorka nalézají, rozcházejí a opět scházejí, aby jedna z nich došla ke konci své cesty. Která z nich to bude tentokrát? I po třiceti letech jsou naše děvčata (a Booga také!) stále stejně šťavnatá, sexy a stejně šílená? Možná pijí méně piva, ale o to více střílejí. Policii mají rády asi stejně jako vy, o armádě nemluvě – a oběma pořádně zatopí. Jak, proč a co jim z toho kápne? To se dočtěte sami! Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

 

Ukázka z knihy

Tankerka_ukazka1

Prohlédněte si další ukázky.

 

Alan Martin

Alan Martin (* 1966) je britský autor komiksů, jeho nejznámější dílem je série Tank Girl (Tankerka), která začala vycházet roku 1988 v magazínu Deadline. Podle komiksové Tankerky byl natočen nepříliš povedený film Pancéřová holka (1995). Je spoluautorem knihy Tankerka Jedna.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán

————————————————

Komiks Anna chce skočit české autorky Lucie Lomové vyšel poprvé v roce 2006 ve Francii. U nás ho o rok později vydalo nakladatelství Meander. Nyní vychází znovu v nakladatelství Práh.

Anna chce skočit

Autorka: Lucie Lomová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 243×297 mm
ISBN: 978-80-7252-847-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Anna chce skočit vydalo nakladatelství Práh.

Anna chce skočit je první komiks Lucie Lomové pro dospělé čtenáře. Vypráví v něm nevšední příběh mladé ženy, které se jednoho dne znenadání rozběhne život nečekaným směrem a strhne nás na cestu s sebou. Jemným humorem odlehčuje vážná témata, změnami grafických technik pomáhá odlišovat dějové roviny. V rychlém sledu se střídají různá prostředí, příběh nás zavádí do Anniny minulosti i do jejích symbolických snů a nenechá nás vydechnout až k překvapivému finále.

 

Ukázka z knihy

Anna chce skocit_ukazka

 

Lucie Lomová

Lucie Lomová je česká výtvarnice, především známá jako autorka komiksů. Také se věnuje knižní ilustrací knih pro děti a dospělé. Absolvovala dramaturgii na Divadelní fakultě AMU a od roku 1991 je na volné noze. Od roku 1990 až po rok 1999 se zabývala komiksem Anča a Pepík, který se objevoval v časopise Čtyřlístek a posléze vyšel souborně ve třech svazcích. Svou další komiksovou tvorbu publikovala i v časopisech Mateřídouška, Instinkt, Svět a divadlo aj. V roce 2006 se jako vůbec první komiksový tvůrce z České republiky prosadila s albem v zahraničí – ve Francii jí vyšel grafický román Anna en cavale. Česká verze pod názvem Anna na útěku následovala o rok později a Lomová za ni obdržela ocenění Muriel za nejlepší původní knihu. Pravidelně spolupracuje především se spisovatelkou Irenou Douskovou. Přečtěte si také rozhovor s Lucií Lomovou.

Zdroj informací: internetové knihkupectví Kosmas

————————————————

Ve snaze zpřístupnit náročnou klasickou literaturu mladé generaci vytvořil Jacques Ferrandez komiksovou podobu knihy Alberta Camuse Cizinec.

Cizinec

Autor: Albert Camus
Ilustroval: Jacques Ferrandez
Přeložil: Petr Himmel

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 213×285 mm
ISBN: 978-80-7407-477-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Cizinec vydalo nakladatelství Garamond.

Komiksové zpracování jednoho z nejvýznamnějších románů dvacátého století vypráví příběh tichého úředníka Mersaulta, který v Alžíru krátce po pohřbu své matky nešťastnou náhodou zabije Araba. U soudu hájí svoji pravdu a odmítá nařčení, že je bezcitný a lhostejný. Mersault je nakonec odsouzen, ale nikoliv ani tak za vraždu, ale proto, že podle výpovědi svědků neplakal na pohřbu své matky.

 

Albert Camus

Francouzský spisovatel a publicista Albert Camus bývá uváděn jako jeden z čelných představitelů existencialismu, přestože taková označení odmítal. Stejně tak si nepřál, aby byl pokládán za filosofa, nicméně pozdější filosofické myšlení výrazně ovlivnil. Pocházel z francouzsko-španělského manželství. Narodil se v Alžírsku, kde vystudoval filosofii a klasickou literaturu. Roku 1934 se stal členem komunistické strany, kterou o rok později pro názorové neshody opustil. Až do roku 1938 vystřídal několik zaměstnání, teprve roku 1938 se začal věnovat literatuře a stal se novinářem. Jeho novinářská činnost vedla roku 1940 k jeho vyhoštění z Alžíru. Camus odjel do Paříže, kde se zapojil do protifašistického hnutí (hnutí odporu). V průběhu druhé světové války se věnoval především divadlu. Během druhé světové války publikoval v ilegálním časopise Combat. Je autorem knih CaligulaMýtus o Sisyfovi, Eseje ad.

Zdroj informací: internetové knihkupectví Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás komiksové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTankerka
Dvě holky, jeden tank

Martin, Alan - Parson, Brett

Dokořán, 2020

zobrazit info o knizeAnna chce skočit

Lomová, Lucie

Prostor, 2020

zobrazit info o knizeCizinec

Camus, Albert

Garamond, 2020

Napsat komentář