Komisař Joona Linna opět v akci

Zrcadlovy muz
Joona Linna se kvůli vyšetřování vraždy spojí s hypnotizérem Erikem Mariou Barkem. Obětí se stala dívka, která zmizela před pěti lety. A jediným svědkem je muž s narušenou psychikou. Zaposlouchejte se do hlasu známého českého dabéra.

Když jí navlékl smyčku okolo krku, byla ještě naživu. Došel zpátky k navijáku a uchopil rukojeť.
Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem Mariou Barkem, aby mu pomohl odhalit pravdu. Podaří se jim z choré mysli vydolovat, kdo šestnáctiletou Jenny vytáhl na dětskou prolézačku v centru Stockholmu a oběsil ji tam na ocelovém laně? A kde vlastně dívka, která už před pěti lety zmizela cestou ze školy, celou dobu byla? Joona se obává, že by nemusela být jedinou obětí, která takto skončí…
Série s komisařem Joonou Linnou se prodalo přes 15 milionů výtisků.

Zrcadlový muž (audiokniha)

Autor: Lars Kepler
Přeložila:  Karolína Kloučková
Interpret: Pavel Rímský

Vazba: CD
Formát: 2x CD mp3 mm
ISBN: 8594169483696
Doporučená cena: 449 Kč

Audioknihu Zrcadlový muž vydalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Lars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá autorské manželské duo Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Oba mají rádi thrillery a rozhodli se vytvořit sérii kriminálních příběhů, které by nebyly spojovány s jejich dosavadní tvorbou. Po vydání románu Hypnotizér (Host, 2010), který se stal okamžitou literární senzací, vypuklo ve Švédsku horečné pátrání po totožnosti jeho autora. Manželský pár – tou dobou už zavedení spisovatelé – byl i se třemi dcerami vypátrán reportéry největšího bulvárního plátku v domku na západním pobřeží země, kde se ukrýval před vlnou publicity. Druhým dílem byla neméně úspěšná kniha Paganiniho smlouva (Host, 2011), třetím Svědkyně ohně (Host, 2012), čtvrtým Písečný muž (Host, 2012), pátým titulem řady je Stalker (Host, 2015) a šestým Lovec králíků (Host 2017). Bestsellerová série románů s komisařem Joonou Linnou oběma ve vlasti vynesla titul nejprodávanějších prozaiků desetiletí. Často jsou označováni na nejvýraznější pokračovatele Stiega Larssona. Ve světě se prodalo přes 15 milionů výtisků jejich knih ve 40 jazycích. Čeští čtenáři, u nichž se Keplerova díla rovněž těší velké oblibě, jich nyní vlastní už přes půl milionu výtisků. Mezi jejich další knihy patří např. Lazar (naše recenze) či Playground (naše recenze).

O interpretovi

Pavel Rímský získal po studiích na JAMU angažmá v královéhradeckém Klicperově divadle a na sklonku 70. let vystupoval v divadle Dílna 24, které bylo trnem v oku tehdejšímu režimu. Účinkoval v mnoha oblastních i metropolitních divadlech, například v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, Městských divadlech pražských, Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo) či v Divadle v Dlouhé. Od roku 1997 je členem souboru Divadla na Vinohradech. Filmoví diváci ho znají nejen z rolí ve filmech Colette, Zemský ráj to napohled, Hanele či Učitel tance,ale i z televizních filmů a seriálů jako Četnické humoresky, Dobrodružství kriminalistiky nebo Ulice. Jeho majestátní bas se často uplatňuje také v dabingu (např. major Sidney Theodore Freedman v seriálu M*A*S*H) a ve válečných dokumentech.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZrcadlový muž (audiokniha)

Kepler, Lars

OneHotBook, 2020

Napsat komentář