Pohádka jako pomoc při rozvodu

Jak se musel beranek Nejmilejsi Kozisek stat neviditelnym
Knížka Dory Lukášové obsahuje pohádku, která dětem pomůže překonat rozvod a konflikty rodičů. Samotným rodičům pak poskytne informace o tom, co dítě v náročné situaci prožívá.

Pohádka o beránkovi Nejmilejším Kožíškovi může posloužit jako odrazový můstek k tomu, jak s dítětem otevřít téma rozvodu, rozpadu rodiny, konfliktů mezi rodiči a jeho vlastních prožitků. Rodiče, kteří se v této situaci ocitli, se často bojí o těchto věcech s dětmi hovořit z obavy, že je zraní. Kromě vlastní pohádky určené pro děti i rodiče obsahuje knížka i text určený pouze rodičům, ve kterém najdou základní informace o tom, co může dítě v rámci rozvodu – tedy velké životní změny – v různém věkovém období prožívat. Najdou zde také doporučení, na co se v tomto období zaměřit a čemu se vyhnout, aby tuto náročnou změnu všichni společně dokázali zvládnout.

 

Jak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným

Autorka: Dora Lukášová
Příspěvek k situaci dítěte s rozvádějícími se rodiči z hlediska malujícího psychologa

Počet stran: 44
Vazba: vázaná
Formát: 246×185 mm
ISBN: 978-80-7364-101-6
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Jak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

 

Ukázka z knihy

Jak se musel beranek Nejmilejsi Kozisek stat neviditelnym_ukazka

 

Dora Lukášová

Mgr. Dora Lukášová je psychoterapeut působící v Brně. Věnuje se jak individuální, tak párové psychoterapii. V rámci své práce vedla skupiny pro rozvádějící se rodiče s dětmi (Klub sólo rodičů při Centru pro rodinu v Brně).

Zdroj informací: nakladatelství Barrister & Principal


Nakladatelství Barrister & Principal vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným
Příspěvek k situaci dítěte s rozvádějícími se rodiči z hlediska malujícího psychologa

Lukášová, Dora

Lukáš a syn, 2020

Napsat komentář