Žena jako hlavní hrdinka

romany-pro-zeny
Začtěte se do knih o lásce, rodinných vztazích a kariérách, ale i nervy drásajících dramat či příběhů z dob již uplynulých. Jejich společným jmenovatelem jsou ženy v hlavních rolích, více či méně vzdorující svým pohnutým osudům.

Úvodní titul pojednává hned o několika osobách ženského pohlaví. O dvou mladých dívkách – jedna se ztratila, druhou v zuboženém a otřeseném stavu nečekaně našli – a Josie Quinnové, detektivce, která vede pátrání. Co mají dívky společného?

Mizející dívky

Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat.
Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená a naprosto vůbec nereaguje na dění a svět kolem sebe. Všechno, co v tuto chvíli detektiv Josie Quinnová může použít jako vodítko, je jméno: Ramona.
Josie, která je právě v té době suspendována, bere pátrání do svých rukou. Jméno Ramona vede k dalším důkazům, které tyto dvě dívky spojují. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najít Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky…
Stopy opravdu Josie Quinnovou vedou k další dívce. Její případ však úřady označily za smyšlený a odložily ho. Josie se přesto domnívá, že by ona dívka mohla být také obětí. Ale koho vlastně? A proč se zdá, že nikdo kromě ní o vyřešení případu nestojí?
Aby Josie chytila monstrum, které unáší mladá děvčata, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?

Autorka: Lisa Reganová
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-2444-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mizející dívky vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Prolistujte si ukázku z knihy a seznamte se blíže s její autorkou.

————————————————

Dvě ženy, dvě odlišná místa a více než šedesátiletý předěl. Zatímco Naoko čelí možnému ponížení poté, co před sjednaným manželstvím otěhotní s americkým námořníkem, Tori o desítky let později objeví otcův dopis, který jí převrátí život naruby. Jaká tajemství obě ženy navzdory času a vzdálenosti spojují?

Žena v bílém kimonu

Rok 1957, Japonsko: Sedmnáctiletou Naoko čeká sjednané manželství, které její rodině zajistí dobré postavení v tradiční japonské společnosti. Jenže Naoko se zamilovala do amerického námořníka a stačí jeden krok, aby svou rodinu odsoudila k hanbě a společenskému pádu – je těhotná. S důsledky se budou muset vypořádat až následující generace…
Dnešek, Spojené státy: Po smrti milovaného otce objeví Tori dopis se šokujícím sdělením, které ji přiměje k rozhodnutí: udělá všechno, aby odhalila tajemství, jež obklopuje otcův život. Napínavé pátrání ji po několika překvapeních zavede až do odlehlé vesnice na japonském pobřeží, a Tori dochází k poznání – jestliže chce připravit usmíření, musí zahnat démony minulosti.
Příběh vyrůstá z drsného, málo známého období před několika desítkami let a inspirovaly ho skutečné události. Předkládá barvité portréty dvou výrazných žen: jedna řeší hlubokou rozpolcenost mezi příkazy rodné kultury a voláním vlastního srdce, zatímco druhá se odvážně vydává na nejistou cestu, aby zjistila, co pro ni vlastně představuje DOMOV. Navzdory tomu, že obě ženy oddělují oceány i celá desetiletí, jsou nerozlučně svázány společným tajemstvím.
Jakmile se jednou sejdeme a popovídáme si, staly se z nás sestry.
Japonské přísloví

Žít a milovat je štěstí, žít jen pro lásku je bláhovost
Autorka: Ana Johns
Přeložila: Věra Klásková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7335-653-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Žena v bílém kimonu vydalo nakladatelství Leda.

Přečtěte si několik zajímavostí o autorce na stránkách nakladatelství Leda.

————————————————

Nell toho za čtyři dekády svého života prožila hodně. Velkou ránu jí ale osud zasadí hlavně v okamžiku, kdy přijde o svoji kavárnu i vztah. Rozhodne se proto přestěhovat a začít znovu, což po čtyřicítce nemusí být tak jednoduché, jak se může zdát…

Zpovědi trosky po čtyřicítce

Život Nell Stevensové je jeden velký chaos.
Když Nell zkrachuje kavárna a spolu s ní i její vztah, její „šťastně až do smrti“, které si plánovala v Kalifornii, stěhuje se zpět do Londýna, aby začala znovu. V Londýně se toho však hodně změnilo. Všechny její svobodné kamarádky jsou vdané a mají děti. Kvůli závratné výši nájmů je nucena pronajmout si pokoj v domě neznámého člověka a ve světě dokonalých životů prezentovaných na Instagramu si připadá jako troska. A co je ještě horší, jako troska po čtyřicítce.
Když však Nell získá práci jako autorka nekrologů, seznámí se s úžasnou Cricket, vdovou po osmdesátce potýkající se s vlastními problémy, a vznikne mezi nimi nepravděpodobné přátelství. Vzájemně si pomáhají uzdravit svá zlomená srdce a vyrovnávat se s tím, že jejich životy se nevyvíjejí podle plánu, jedna druhou směřuje k novým dobrodružstvím a nečekaným radostem. Po všech životních kotrmelcích je Nell odhodlaná zajistit, že příští rok bude úplně jiný. Je totiž načase převrátit svůj život vzhůru nohama.

Je načase zamilovat se do svého života
Autorka: Alexandra Potter
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 136×208 mm
ISBN: 978-80-7252-850-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zpovědi trosky po čtyřicítce vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Podobně jako Tori, i Tereza na prahu čtyřicítky zápolí se svým životem. Po milostných eskapádách záletného manžela a osmnácti letech manželství zažádá o rozvod. Dokáže znovu najít ztracené sebevědomí a s hrdě vztyčenou hlavou čelit novým zítřkům?

Tereza

Románový příběh čtyřicetileté ženy, která se chce rozvést, ale netuší, že její záletný manžel si plánuje nové manželství a že o otcově mladé milence ví i jejich téměř dospělá dcera. Po osmnáctiletém manželství ztratila Tereza ženské sebevědomí a nedokáže ze sebe vykřesat ani jiskřičku radosti ze života. Její manželství se možná podobá tisícům jiných, ale ona se už dál nechce měnit v někoho jiného, kdo se užírá vlastní nespokojeností. Její dcera je již téměř dospělá, začíná žít po svém a brzy vylítne z hnízda. Jan se upnul na svoji o patnáct let mladší milenku Mariku, která ho tlačí k rozvodu a chce s ním založit rodinu. Tereza se instinktivně vyhnula nástrahám v začarovaném kruhu manželského rozchodu a s důležitou životní změnou začala u sebe. Víc o sebe dbá, získává sebevědomí a dokonce se odhodlá převzít řízení prodejní umělecké galerie. Manžel tyto změny téměř nevnímá a tak dlouho oddaluje rozvod, až ho Tereza předejde. Tereza poznala, že její manželství není lékem na samotu, a cítí, že rozvodem pro ni všechno nekončí, že může mít ještě svůj život, když do něj vstoupí nový muž.

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7244-458-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Tereza vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Přečtěte si autorčinu biografii.

————————————————

Láska a rodinné vztahy patří k základním pilířům lidské společnosti. Tíhu tohoto faktu na vlastní kůži okusí dvě sestry, Kateřina a Markéta, které zdrcené smrtí matky najednou zjišťují, že mají ještě dvě další nevlastní sestry. Dokážou upevnit nově nalezená rodinná pouta?

Protože láska

Kateřině a Markétě náhle zemřela matka a smutek nad její ztrátou prožívají každá po svém. Katka truchlí, Markéta se uzavírá do sebe. Téměř současně se ovšem dozvídají, že mají ještě dvě nevlastní sestry – Hanku a Petru. Všechny čtyři ženy vedou své vlastní životy, vychovávají děti, řeší partnery, svatby i rozchody, a ani jedna z nich si není jistá, co si navzájem mohou dát. Když byly malé, jejich společný otec svou pozornost mezi paralelní rodiny dělil, takže nakonec chyběl úplně všem. Jsou ochotny se teď dělit i o své sestry? Po prvním nesmělém setkání ale poznávají, že se potřebují, že si rozumí a že jsou si hodně podobné. Jako sestry.

Jeden otec – dvě matky – čtyři sestry
Autorka: Zuzana Miškufová

Počet stran: 160
Vazba: pevná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-88244-19-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Protože láska vydalo nakladatelství Smart Press.

Nahlédněte do autorčina medailonku.

————————————————

Rodinou jako základním pilířem lidského života se zabývá i kniha, jež ji nese už v názvu – Rodinné klubko. Sára a Vlado mají velkou rodinu. Se čtyřmi dětmi rozhodně nezbývá čas na nudu, ovšem postupem času přibývá i nejrůznějších bolístek a tajemství. Zvládne rodina držet pohromadě navzdory všemu, co jí osud připraví?

Rodinné klubko

V každé rodině to vře a klokotá… láskou, ale i situacemi, které přináší sám život. Rodina je jako klubko. Klubko svázané láskou, co narůstá s přibývajícími společnými roky, prožitými událostmi, co skrývá malá i větší tajemství, bolesti i prohry.
Platí to i pro rodinu Sáry a Vlada. Jejich klubko je velké, protože mají čtyři děti a pořád se u nich něco děje. Ale co když se klubko naruší? Co potom?

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Draha Smutná

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-571-4
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Rodinné klubko vydalo nakladatelství Noxi.

Přečtěte si také další tituly této oblíbené slovenské autorky: Máma pro VeronikuCukr a sůlKvětiny pro LauruModrý důmDruháCo to bude?Kouzlo všednosti či Slib.

————————————————

Ač vzhledem jemně řečeno nikoho neuchvátila, mezi stovkami Šalamounových manželek a konkubín bojovala o jeho přízeň. Díky své inteligenci a důvtipu si vybojovala možnost sepsat dějiny lidstva v příbězích a s králem nad nimi rozprávět. Získá nakonec tato žena i panovníkovo srdce?

Žena, která napsala Bibli

Vtipný příběh o ženě, která v harému krále Šalamouna soupeří s ostatními konkubínami o místo v loži slavného krále. Vzhledem k tomu, že jako jediná žena u Šalomounova dvora uměla číst a psát, způsobilo, že po několika humorných i napínavých peripetiích tuto inteligentní ženu král pověřil, aby v příbězích sepsala dosavadní dějiny lidstva. V jejím podání je řada biblických pasáží vyprávěna s neodolatelným humorem a ironickým nadhledem, ale vlastně bez jakéhokoliv zásadního zkreslení nebo posunu významu. Šalomounova intelektuálka sepisuje své vyprávění od počátků lidstva, ale hlavním obdobím, které má popsat, je doba krále Šalomouna a jeho otce, krále Davida. Své texty pak předkládá Šalomounovi k redaktorskému posouzení, s nímž nad leckterou formulací živě diskutuje v obhajobě svých autorských postupů.

Autor: Moacyr Scliar
Přeložila: Lada Weissová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7407-476-9
Doporučená cena: 260 Kč

Knihu Žena, která napsala Bibli vydalo nakladatelství Garamond.

Na stránkách nakladatele pod anotací knihy si můžete rovněž přečíst informace o autorovi.

————————————————

Na závěr zavítáme do Paříže na vrcholu legendárních Roaring Twenties. Vita Caseyová po odchodu z Anglie pracuje jako garderobiérka v kabaretu. Později dostane příležitost navrhovat prestižní spodní prádlo a zamířit do vyšších společenských kruhů. Dokáže ale zároveň čelit minulosti, před níž utekla a která ji teď dohání?

Cizinka v Paříži

Paříž, 1928
Po útěku z Londýna do kontinentální Evropy si Vita Caseyová zařídila nový život: nechce k sobě přitahovat pozornost, a tak pracuje jako garderobiérka v kabaretu, kde s frivolním tanečním souborem vystupuje její přítelkyně Nancy.
Společně objevují vzrušující svět divokých večírků, jazzu a drog. Navzdory zábavnému, požitkářskému životnímu stylu však Vita touží po řádné profesionální dráze a návratu ke svému snu navrhovat spodní prádlo.
Když se jí naskytne příležitost pracovat pro proslulou návrhářku Jenny Sacerdoteovou, Vita po ní bez rozmyslu skočí a setkává se se zcela jinou sortou pařížské společnosti… a zanedlouho na tom nejpřekvapivějším místě vykvete romantický vztah.
Nancy, ponechaná sama sobě, však upadá do drogové závislosti a Vita musí svou kamarádku zachránit. Může ale opravdu věřit všem, kteří jí nabízejí pomoc? Vždyť doma v Anglii stále žijí lidé, kteří si přejí její krach, a chtějí, aby zaplatila za minulost, před níž utekla. A nezdráhají se ji pronásledovat i do města světel…
Cizinka v Paříži je druhý díl historické trilogie, volně navazující na román Dívka na útěku (Metafora 2020).

Zaplatí za minulost, před níž utekla?
Autorka: Joanna Reesová
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 490
Vazba: vázaná
Formát: 130×208 mm
ISBN: 978-80-7625-127-4
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Cizinka v Paříži vydalo nakladatelství Metafora.

Prolistujte si ukázku z knihy a nahlédněte také do předchozího dílu této série.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMizející dívky

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeŽena v bílém kimonu
Žít a milovat je štěstí, žít jen pro lásku je bláhovost

Johns, Ana

Leda, 2020

zobrazit info o knizeZpovědi trosky po čtyřicítce
Je načase zamilovat se do svého života.

Potter, Alexandra

Práh, 2020

zobrazit info o knizeTereza

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizeProtože láska
jeden otec – dvě matky – čtyři sestry

Miškufová, Zuzana

Smart Press, 2020

zobrazit info o knizeRodinné klubko

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2020

zobrazit info o knizeŽena, která napsala Bibli

Scliar, Moacyr

Garamond, 2020

zobrazit info o knizeCizinka v Paříži
Přijela do Paříže, aby začala znovu. Za minulost ale musí zaplatit.

Reesová, Joanna

Metafora, 2020

Napsat komentář