V lese to žije a komunikuje…

Les nemlci_uvodni
Knížka o komunikaci zvířat, rostlin i hub v lese odpovídá na mnohé zapeklité otázky, které by vás možná ani nenapadly. Mohly by ryby lhát? Dovedou králíci stavět ploty? Jak houby kladou pasti? To vše je třeba zjistit!

Věděli jste, že houby dokážou klást léčky? Nebo že ryby lžou? Nejen my lidé máme sklony k přehánění a nepravdám. Zvířata jsou mnohem nápaditější, jedná-li se například o to, jak získat partnera či partnerku. Etoložka Madlen Ziegeová nás zve do fascinujícího světa, v němž potkáme chameleonské rostliny, pavouky mávající lasem, ryby praktikující rybolov, ptáky, co tančí, a králíky, kteří stavějí navoněné ploty. Ukazuje nám přitom, že řeč přírody nám může pomáhat v každodenním životě – ať už jako inspirace, jak flirtovat, či jako návod, jak urovnat spory se sousedy.

 

Les nemlčí

Jak spolu houby, rostliny a zvířata komunikují
Autorka: Madlen Ziegeová
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 240
Vazba: pevná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-88316-95-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Les nemlčí vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Les jako celek je v každém okamžiku jedinečnou kombinací všech živých i neživých součástí prostředí – je to ekosystém. K neživým součástem patří každé zrnko písku, každý kubík vzduchu a každá kapka vody! Žížala může narazit na kámen v zemi a v nouzi si hledat jinou cestu. Neživý kámen naopak žádným nám viditelným způsobem na žížalu nereaguje. Důležitým znakem všech živých bytostí je tudíž schopnost mapovat prostřednictvím přijímacích systémů svůj životní prostor a reagovat na něj. (str. 17)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Madlen Ziegeová

Madlen Ziegeová je nadšená bioložka a také autorka. Zabývá se biologií, přírodou a vědou a vyjadřuje se k tématům, která ji během studia a doktorátu nejvíce ovlivnila.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda už vydalo spoustu zajímavých knih o přírodě, například MechLoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorJeden rok v životě včelyMůj první lesVelký průvodce lesem  aj.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLes nemlčí
Jak spolu houby, rostliny a zvířata komunikují

Ziegeová, Madlen

Kazda, 2020

Napsat komentář