Získejte souboj bratrů o Ďáblovo zlato

Dablovo zlato_uvodni
Po smrti matky už Adama Lánského v Československu nic nedrží, proto se rozhodne vydat se do Ameriky a najít bratra. Ten však už vede svůj život a nic a nikdo z minulosti v něm nemá místo. Jaké k tomu má důvody a jak se Adam s odmítnutím vyrovná?

Když se ze spojenců stanou rivalové

Adam Lánský stojí nad hrobem své matky a ví, že jeho dny v československém Svojšíně skončily. Dal si totiž jeden úkol: najít v Americe svého bratra Antonína, aby se znovu stali rodinou. Po strastiplném hledání Adam bratra nalezne, ale ten jej odmítne přijmout.

Adam totiž neví, že městu New Haven vládnou konkurenční gangy Sicilanů a Irů a že jeho bratr se přidal k sicilské mafii pod podmínkou, že zpřetrhá pokrevní svazky a bude věrný pouze nové rodině. Její přízeň si Tony, jak si v Americe nechává říkat, snaží zajistit Ďáblovým zlatem, novým druhem alkoholu, který se v zakázaných barech šíří jako zázračný opiát. Ďáblovu zlatu se pod rouškou prohibice daří, jenže brzy upoutává až příliš velkou pozornost.

Adam, který se zpočátku těžko protlouká a poznává tvrdý americký život československého přistěhovalce, nakonec nalezne útočiště v irském gangu. Ani jemu neunikne potenciál Ďáblova zlata, které se rozhodne použít jako prostředek k tomu, aby se dostal k bratrovi. Už ne jako spojenec, ale jako rovný soupeř…

 

Ďáblovo zlato

Autoři: Vojtěch Záleský, Lukáš Štěrovský

Vydalo: nakladatelství Moravská Bastei MOBA
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-243-9446-6

Přečtěte si o knize Ďáblovo zlato více a nezapomeňte ani na náš článek nebo krátkou ukázku.

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

 

Ukázka z knihy

Tony odložil luparu a společně se Sicilanem se dali do práce. Usmíval se u toho. Udělal první krok na cestě k novému a lepšímu životu. Když ale vlekl Santinovo tělo za sklad, pocit zadostiučinění záhy přebilo něco jiného. Jakmile mrtvolu pohodil za skladem na zem, sedl si do podřepu a zadíval se na rozstřílenou tvář. Vypadala jako z gumy a ty rudé cáry a úlomky kostí se zdály jako kousky prasete vyvrhnutého na háku. Podivil se: tohle všechno jen proto, že se muž vídal s někým, s kým neměl. Jemu se snad něco takového stát nemůže, když je v Americe sám. Nebo…
Rodina na to vždycky přijde, zaznělo mu v hlavě a slova najednou dostala nový a skutečný význam.
Tonymu se divoce rozbušilo srdce. Když se zbavili Santina v sudu s vápnem a pozdě v noci se dostal do svého bytu, sedl si ke stolu a v rychlosti sepsal poslední dopis domů.
Nejezdi za mnou, bráško, stálo v něm. Už za mnou nejezdi. Tady jsou peníze, abyste se měli dobře. Jenom, prosím, nejezdi.

 

Vyhrajte knihu Ďáblovo zlato

Když Adam Lánský po strastiplném cestě konečně najde v americkém New Havenu svého bratra, nechápe, proč jej Antonín odmítá. Brzy však zjistí, že město ovládají dva konkurenční gangy Irů a Sicilanů. Antonín se přidal k Sicilanům a za to se musel zřeknout své skutečné rodiny. I Adam v mafii nalezne útočiště, ale bohužel na opačné straně barikády než Antonín. Z bratrů se tak stávají nepřátelé a rivalové a vy si můžete přečíst, jak dopadne jejich střet.

Ve spolupráci s jedním z autorů Lukášem Štěrovským vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ďáblovo zlato vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ďáblovo zlato
probíhá od 3. do 16. listopadu 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi romány Ďáblovo zlato

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeĎáblovo zlato

Záleský, Vojtěch - Štěrovský, Lukáš

Moravská Bastei MOBA, 2020

Napsat komentář