Vyrůstáme s knížkou už od kolébky

dite
Knížka je neocenitelným pomocníkem, který provází člověka celým životem. Nejmenší „čtenáři“ mohou proniknout do knižního světa prostřednictvím leporela, na větší děti čekají inspirativní a motivační příběhy. A samozřejmě nechybí bohaté ilustrace či hravé básničky.

Večer už je tma a nadešel čas jít spinkat. A aby se zdály jen hezké sny, je fajn usínat za doprovodu zajímavého vyprávění. S tím může pomoci velkoformátové leporelo, ve kterém ožívá pohádkový svět. Dobrou noc…

Je čas jít na kutě? Pak je taky ten správný čas sáhnout po téhle kouzelné obrázkové knížce! Najdete v ní bohatou inspiraci pro každodenní vypravování na dobrou noc… Třeba o tom, jak se ukládají ke spánku zvířátka na farmě. A taky lidé, kteří se o ně starají. V čem je to jiné ve městě? Nebo dokonce hluboko v lese? Jak nocují divoká zvířata? A co dělají hračky v obchodě, když všechno kolem spí? Podívejte se, jak ožívá pohádkový svět. S touhle knížkou se do něj můžete vydávat znovu a znovu. Dobrou noc a sladké sny!

Ukázka z knihy

Velka knizka na dobrou noc pro male vypravece

Doporučujeme

Velkoformátová leporela pro malé vypravěče nabízí řadu zajímavých témat:

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Velká knížka NA DOBROU NOC pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Alexandra Helm

Počet stran: 12
Vazba: vázaná
Formát: 257×336 mm
ISBN: 978-80-88344-31-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Velká knížka NA DOBROU NOC pro malé vypravěče vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

Inspirace, motivace a hravost vystihuje další příběhy, které vypráví o chobotničce Muchlince, která spolu s kamarády žije v Bublinkově. Součástí jsou krásné ilustrace, básničky a poselství plynoucí z povídek.

Příběhy z Bublinkova o chobotničce Muchlince a jejích kamarádech z mořského světa potěší všechny zvídavé a šťastné děti i jejich rodiče. Inspirativní a motivační pohádky jsou doplněny otázkami, které rodičům pomohou začít povídání o přečteném příběhu a jeho poselství. Nechybí ani hravé ilustrace a básničky shrnující obsah jednotlivých vyprávění.

Ukázka z knihy

Muchlince se dneska stýská,
rodiče chce vidět zblízka.
Zapomíná na cokoli
a toulá se po okolí.

Vtom se dítě objevuje,
v sirotčinci dlouho žije.
Mámu, táto nepoznalo,
i přesto se usmívalo.

Muchlinka

Muchlinka

Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky
Autorky: Dominika Boček, Petra Kamelandrová, Hana Šormová, Lenka Talavašková
Ilustrátorka: Denisa Pospíšilová

Počet stran: 142
Vazba: vázaná
Formát: 156×242 mm
ISBN: 978-80-7244-456-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Muchlinka vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O tvůrkyních

Dominika Boček je autorka Kids Development Programme, psychoterapeutka EFT, lektorka, podnikatelka, zakladatelka společnosti pro rozvoj dětského a rodičovského potenciálu T.M.D. NewGeneration s.r.o. (True Mind Development). Dominika je nadšená ambasadorka inovativního přístupu k vývoji našich nejmenších. Vystudovala obor International Relations and European Studies na Metropolitan University in Prague. Studovala obor Psychology na University of New York in Prague. Myšlenku na vznik autentické dětské knihy a plyšové hračky rozvíjející dětský potenciál si okamžitě zamilovala a pustila se do práce. Je totiž v souladu s jejími přesvědčeními, ideály i odbornými nastudovanými výzkumy na téma rozvoje dětského potenciálu. Dominika by ráda změnila pohled na direktivní výchovu a klasické vzdělávání.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

Petra Kamelandrová je zakladatelka společnosti pro rozvoj osobnosti a dětského potenciálu T.M.D. NewGeneration s.r.o. (True Mind Development). Vystudovala obor geografie a regionální rozvoj na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity a obor pedagogika a psychologie pro učitelství na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity. Ve své podstatě je Petra snílek, tvůrce a vizionář.

Denisa Pospíšilová je ilustrátorka a grafička. Vystudovala obor Reprodukční grafik pro média na Střední škole Polygrafické v Olomouci. V letech 2013-2016 (5 semestrů) studovala Dějiny výtvarného umění na Univerzitě Palackého Olomouci.

Lenka Talavašková je autorka říkanek a textů, media a marketing specialista. Vystudovala obor Aplikovaná fyzika na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity.

Lucie Samková je bývalá učitelka na ZŠ a Montessori průvodkyně. Nyní pisatelka textů, jež vzbuzují emoce a předávají znalosti. Copywriterka na www.luciesamkova.cz, nadšená pozorovatelka dětí, milovnice koní a bylinek na zahrádce. Absolventka pedagogického lycea v Litoměřicích, studentka posledního ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, obor Učitelství pro 1. stupeň ZŠ.

Zdroj informací: muchlinka.cz

————————————————

Ředitelka základní školy se rozhodne adoptovat pejska z útulku. Než to stačí udělat, připlete se jí do cesty štěně Stafík. Stanou se z nich nerozluční přátelé a Stafíka si oblíbí celá škola.

Gábina miluje psy. V útulku je zase štěňátko, které by moc rádo mělo svého pána. Anebo paničku? Náhoda tomu chce, že se tihle dva potkají. Štěňátko dostane jméno Stafík a dokáže neuvěřitelné věci. A protože je Gábina ředitelkou školy, a protože se ti dva potkají zrovna na školní chodbě, stane se ze Stafíka brzy miláček celé školy. Navíc, když se ze Stafíka vyklube taky velký hrdina, je z něj prostě a jednoduše školní štěně!
Kniha je jako první čtení určena dětem prvních a druhých tříd. Jejich schopnostem a možnostem je přizpůsoben i jazyk knihy, proto si děti knihu mohou číst samostatně, ale i v doprovodu rodičů, či jako celotřídní četbu.
Kniha je určena malým čtenářům od 6 let.

Ukázka z knihy

Paní Gábina seděla v obýváku a přemýšlela.
Neměla o koho pečovat. Děti jí dávno odrostly, ale vnoučata ještě neměla. V práci byla Gábina šťastná. Měla kolem sebe spoustu dětí. Byla totiž ředitelkou jedné školy. Odpoledne se jí ale po dětském švitoření stýskalo. Co s tím?
Po dlouhém přemýšlení dostala nápad. Mohli by mít doma štěně. Pak si ale uvědomila, že to nepůjde. Vždyť její manžel je alergický na chlupy. A to samozřejmě i na psí.

Skolni stene

Na stránkách nakladatele najdete další ukázky.

Školní štěně

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-262-1664-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Školní štěně vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka a autorka řady knih pro děti. V Portále vyšly například její knihy Štěpánův podivuhodný stroj (2019), Hádanky pro školáky (2017), Školní detektiv (2010), Školní strašidlo (2009), Hádám, hádáš, hádáme (2007).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Šestiletý Péťa se spolu s rodiči odstěhoval do Portugalska a v hlavě se mu teď rojí plno otázek, zda to zvládne. Ničeho se ale nezalekne a s dětskou odhodlaností se rozhodne najít si nové kamarády a zvládnout život v cizím státě.

Inspirativní příběhy šestiletého Péti o tom, jak objevoval svět v novém domově a jak u toho zažil spoustu dobrodružství. Napsáno podle zkušeností s mezinárodní školou v Portugalsku, kterou navštěvoval syn autorky Miroslavy Salajkové. Péťa jde poprvé do školy. S rodiči se z Česka přestěhoval do Portugalska, a tak na něj čekají spolužáci z celého světa. Jak to zvládne, když neumí ani slovo anglicky?
Jak se vyrovnat s nutností přestěhovat se daleko od domova?
Jak si najít kamarády ve škole, kde se nemluví česky a kde jste celý den sám?
Na tyto a na mnoho dalších otázek hledá odpovědi šestiletý Péťa, který jde poprvé do školy v neznámém Portugalském městě Porto, kam se jeho rodiče přestěhovali za prací. Inspirativní příběhy o tom, jak objevovat svět v novém domově a jak u toho zažít spoustu dobrodružství. Knihu Báječná škola pana Scotta její autorka
Miroslava Salajková napsala podle vlastních zkušeností s mezinárodní školou v Portugalsku, kterou navštěvoval její syn. Děti si jistě zamilují příběhy Péti, jeho cizokrajných spolužáků i pana ředitele Scotta, který děti učí vzájemnému porozumění, kreativitě a lásce k přírodě. Kniha zaujme také kouzelnými ilustracemi Ivony Knechtlové.

Ukázka z knihy

„Péťo, Péťo,“ volá maminka a to mi připomene, že si musím pospíšit. Sbalit poslední hračky a hlavně známky. Mám už tři alba, jsou plná, pěkně seřazená. V tom s modrými deskami si zakládám známky s auty, v hnědém zase květinové známky a v dalším, barevném, mám různé, to jsou portréty prezidentů, zvířata, lodě a třeba i letadla. (str. 7)

Bajecna skola pana Scotta

Báječná škola pana Scotta

Autorka: Miroslava Salajková
Ilustrovala: Ivona Knechtlová 

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 195×235 mm
ISBN: 978-80-88316-92-3
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Báječná škola pana Scotta vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Miroslava Salajková vystudovala Fakultu multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala ve školství jako vychovatelka, v gumárenském průmyslu i v redakci časopisu Darina. Několik let prožila v Portugalsku, které se pro ni stalo velkou inspirací. Je velkou milovnicí zvířat. Má dospělého syna.

Ivona Knechtlová ilustrování knížek je pro ni splněným dětským snem. Ilustruje pro řadu významných nakladatelství (Albatros, Pikola, Mladá fronta), těší ji zejména práce na dětských knihách. Má tři dcery a s rodinou žije v Praze.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká knížka NA DOBROU NOC pro malé vypravěče

Helm, Alexandra

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeMuchlinka
Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky

Boček, Dominika - Kamelandrová, Petra

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizeŠkolní štěně

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2020

zobrazit info o knizeBáječná škola pana Scotta

Salajková, Miroslava

Kazda, 2020

Napsat komentář