Ukázka z knihy Školní štěně (Zuzana Pospíšilová)

Skolni stene nahled
Ředitelka Gábina miluje zvířata a štěně Stafík z útulku zase hledá paničku. Osud tomu chtěl, a tak se jejich cesty protnuly na školní chodbě. Stafík se navíc stane oblíbencem celé školy a ukáže se, jak velký to je hrdina. Příběh ocení hlavně prvňáčci a druháčci.

Knihu Školní štěně od autorky Zuzany Pospíšilové
vydalo nakladatelství Portál.

Psa, nebo fenku?

Paní Gábina seděla v obýváku a přemýšlela.
Neměla o koho pečovat. Děti jí dávno odrostly, ale vnoučata ještě neměla. V práci byla Gábina šťastná. Měla kolem sebe spoustu dětí. Byla totiž ředitelkou jedné školy. Odpoledne se jí ale po dětském švitoření stýskalo. Co s tím?
Po dlouhém přemýšlení dostala nápad. Mohli by mít doma štěně. Pak si ale uvědomila, že to nepůjde. Vždyť její manžel je alergický na chlupy. A to samozřejmě i na psí.

Skolni stene
„Se psem je spousta práce. Musí se krmit a venčit. Musí se koupat a česat. Musí se s ním chodit k veterináři, ale hlavně se musí naučit poslouchat,“ udělal jí manžel přednášku.
Paní Gábinu to ale neodradilo. Rozhodla se, že bude o svém pejskovi aspoň snít.
Chtěla by mít pejska, který nebude ani moc malý, ani příliš velký. Taky přemýšlela, jakou by měl mít barvu. Bílý pejsek by se mohl hned ušpinit. Nejlepší by byl černý.
A má to být pes, nebo fenka? Má mít krátké, nebo dlouhé chlupy? Paní Gábina měla plnou hlavu otazníků.
Při tom snění ji napadlo, že by se mohla podívat do nějakého útulku. Tam jsou pejsci, o které nikdo nestojí. Nebo se o ně nikdo starat nemůže.

Skolni stene 1
Paní Gábině to přišlo líto. To ona by se o pejska dokázala hezky postarat. Nebo by mohla třeba venčit pejsky z útulku, když pejska doma mít nemůže!
Byla rozhodnutá, že se hned po Vánocích zajede do nějakého útulku podívat.

——————–

Na stránkách nakladatele najdete další ukázky.

——————–

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka a autorka řady knih pro děti. V Portále vyšly například její knihy Štěpánův podivuhodný stroj (2019), Hádanky pro školáky (2017), Školní detektiv (2010), Školní strašidlo (2009), Hádám, hádáš, hádáme (2007).

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠkolní štěně

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2020

Napsat komentář