Pomoc pro život pro malé i velké

rady-uvod
Udělat chybu může každý, obzvlášť v naší hektické a uspěchané době. Proto je dobré, aby se lidé už v dětském věku naučili přijmout své chyby, aby potom, jako dospělí, mohli ustát své omyly.

Asi každý si ze školy pamatujeme, jak nepříjemné je ztrapnit se před celou třídou. Praktická a hravá příručka proto pomáhá dětem vypořádávat se s vlastními chybami. Vysvětluje jim, že nikdo není perfektní a že Chyba není konec světa.

Chyba není konec světa

Autoři: Kimberly Taylor a Eric Braun
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1636-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Chyba není konec světa vydalo nakladatelství Portál.

Když uděláme chybu, cítíme se děsně a zdá se nám, že se blíží konec světa. V téhle knize zjistíš, že z chyb se nestřílí a naučíš se, jak s nimi pracovat. Říká se, že kdo nic nedělá, ten nic nezkazí, a něco na tom opravdu je. Když totiž nebudeš dělat nic, sice nikdy nezachybuješ, ale – jak to jen říct – prostě nic neuděláš. A to je vlastně otrava. Zkus se s námi podívat na chyby jako na součást života. Zjistíš, že chyby nedělají jen děti, ale – kupodivu – i ctění dospělí. Přijdeš také na to, že když budeš zkoušet dělat všechno na jedničku, zabere ti to spoustu energie a nakonec to možná stejně nebude ono. Nikdo není perfektní, ani ty nemusíš.
V knize najdeš různé vtipné úkoly, hádanky a testy, které ti pomohou zjistit, jak moc se bojíš chyb a co můžeš udělat pro to, aby to bylo jinak. Také zjistíš, že když chybuješ schválně, třeba lžeš, vymýšlíš si, nebo dokonce někoho urážíš, rozhodně to není v pořádku a nijak si tím nepomůžeš.

Ukázka z knihy

udelat-chybu-ukazka

 

Prohlédněte si i další ukázkové listy.

O autorech

Kimberly Feltes Taylor napsala více než patnáct knih pro děti, které jim pomáhají s různými náročnými situacemi.
Eric Braun píše knihy pro čtenáře všeho věku. Jeho knihy získaly řadu prestižních ocenění.

Zdroj: portal.cz

O nakladateli

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Katolický kněz Štěpán Smolen je autorem již několika knih, které si získaly oblíbenost díky humornému stylu i osobitému sarkasmu. Buď, kde jsi vypráví příběh o hledání stálosti v naší roztěkané době.

Buď, kde jsi

Autor: Štěpán Smolen

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 118×180 mm
ISBN: 978-80-7195-926-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Buď, kde jsi vydalo nakladatelství Karmelitánské nakladatelství.

Fantaskní, lehce humorný příběh o hledání stálosti v nestálé době. Doba přeje pohybu. Těkáme z místa na místo, ze vztahu do vztahu a z webu na web. I student teologie se nechává nést proudem, dokud nepotká záhadného starce, jenž se mu stane samozvaným průvodcem na cestě. Nepřipraven, ještě v pyžamu a s kartáčkem na zuby v ruce, je nucen podniknout výpravu napříč staletími a kontinenty, až k pouštním otcům na Saharu, ale především do vlastního nitra.

Ukázka z knihy

Do mého sebechlácholení se náhle ozval známý hlas:

„Zestárni u svého díla.“

Byl to zas pouštní otec narušitel. Pohlédl jsem na něj a pomyslel si, jak je ten chlap neaktuální. Sedí celý život v nějaké jeskyni – nejspíš kdesi na Sahaře, kde každý den trvá dvanáct horkých hodin a noc dvanáct hodin mrazivých. A když vyhlédne ven z jeskyně, vidí jenom kamení. Prožívá léta stále stejných dní na stále stejném místě v rytmu stále stejných činností – tisíce odezpívaných žalmů, tisíce odpletených košíků a rozptýlení žádné. Klidně by si mohl jít do Alexandrie nebo jinam, ale on zůstává. Proč to dělá? A jak to může snést?

„Jsi zvědavý?“ usmál se soused. „Však brzy uvidíš. Povedu tě.“

O autorovi

Štěpán Smolen (*1983) pochází z Českého Krumlova. Ve školce se naučil zavazovat si tkaničky jako poslední. Přijímačky na základní školu udělal až napodruhé. Řidičák napočtvrté. Absolvoval Ústav filozofie a religionistiky na Filozofické fakultě UK v Praze. Aby pak s touto kvalifikací nezhynul hlady, živil se jako ošetřovatel v nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze pod Petřínem. Vstoupil do semináře, vystudoval Katolickou teologickou fakultu UK a stal se knězem litoměřické diecéze. Působí v Mladé Boleslavi. Podle tvrzení svého psychiatra nikdy nebyl na Sahaře.

Zdroj: ikarmel.cz

O nakladateli

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChyba není konec světa

Taylor, Kimberly Feltes - Braun, Eric

Portál, 2020

zobrazit info o knizeBuď, kde jsi

Smolen, Štěpán

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář