Zadáno pro něžné pohlaví

romany-pro-zeny
Dnešní knižní tipy ocení zejména ženy – a myslíme na všechny věkové kategorie. Začtěte se do láskyplných i tíživých příběhů, buďte svědky rodinných útrap i sourozenecké lásky, zjistěte, jak je důležité udělat si čas sama na sebe a nahlédněte do kreativního zápisníku.

Na úvod nesmíme opomenout naše nejmladší. Mrkněte na unikátní zápisník, do kterého lze jednoduše zaznamenat cokoliv budete chtít, včetně vlepování fotek! Obsahuje navíc roztomile ilustrované jednorožce, módní slovníček a další vychytávky.

Zápisník pro správné holky – Bájní jednorožci

Konečně je tady zápisník, kam si zaznamenáš úplně všechno! Jaká jsi, co tě baví a zajímá, jaké máš sny i plány, co ty a móda a spousta dalších věcí. Můžeš si sem navíc vlepovat fotky a jako bonus tě čeká seznam esemeskových zkratek a malý módní slovníček. A to všechno doprovází obrázky s roztomilými jednorožci.

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 144×180 mm
ISBN: 978-80-271-1783-3
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Zápisník pro správné holky – Bájní jednorožci vydalo nakladatelství Bambook.

————————————————

Vyzrálejší slečny by mohly ocenit trošku složitější románovou tvorbu. Opravdový život vypráví o dvou mladých sourozencích a jejich útrapách se životem a především rodiči. Hlavní hrdinka se snaží ochránit bratra a přitom najít vlastní cestu. Zvládne to?

Opravdový život

Opravdový život se vyznačuje silným příběhem s divoce pulzujícím dějem a svěžím stylem, jenž přesně odvažuje něhu, rozechvění a humor. Kniha se stala pro mladší čtenáře jak symbolem úsilí o přežití v nepřátelském prostředí, tak i návodem k němu. Ve Francii a v Belgii román získal celkem sedm vysokých literárních ocenění.
Hrdinka a vypravěčka v jedné osobě tvoří s mladším bratrem semknutou dvojici spiklenců – o to těsnější, že svým rodičům nemohou příliš věřit. Otec se chová jako násilnický diktátor, jeho jediným potěšením je lovecká vášeň pro zabíjení. Pasivní matka žije ve věčném strachu z manžela.
Zato ztřeštěná a svéhlavá vypravěčka je neuvěřitelně sympatická: nebojácná, vynalézavá, od dětství obdařená vlastním pohledem na svět. Touží se osamostatnit a hledá vlastní cestu, po které by šla životem. Svůj dar metodického myšlení používá, aby se nenechala zastrašit nepředvídatelným otcem, vyhnula se osudu své poddajné matky („améby“, jak ji v duchu nazývá) a ochránila bratra. Snaží se ve světě kolem sebe objevit co nejvíc radosti, pečovat o svoje milované štěně Dovku, navázat přátelství s lidmi v sousedství a taky něco vydělat hlídáním dětí v blízkém okolí.
Když dojde k šokujícímu otřesu, dokáže najít způsob, jak žít dál, přestože zatím musí zůstat v ničivém stínu vlastní rodiny.
Opravdový život je současně dechberoucí i poetický debut, výstižný a vtipný příběh o přežití v divočině rodinné reality, v němž proti proudu zla bojuje nespoutaná fantazie a představivost.

Autorka: Adeline Dieudonné
Přeložila: Šárka Belisová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7335-673-6
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Opravdový život vydalo nakladatelství Leda.

Ukázka z knihy

Doma jsme měli čtyři pokoje. Můj, bratra Gillesa, rodičů a jeden patřil mrtvolám.
Daňkům, kancům, jelenům. A pak tam byly hlavy antilop všech druhů a všech velikostí, skákavých, impal, pakoní, přímorožců, vodušek a podobně. Několik zeber bez těla.
Celý lev umístěný na stupínku tesáky svíral hrdlo drobné gazely.
A v jednom koutě stála hyena.
Vycpaná, a přitom živá, tím jsem si byla jistá, a kochala se hrůzou vzbuzovanou v každém pohledu, s nímž se setkala.
V rámech na stěnách otec s puškou v ruce hrdě pózoval na mrtvých zvířatech. (str. 5)

Pokračujte ve čtení.

O autorce

Adeline Dieudonné (37 let, matka dvou dětí), je vzděláním herečka a dramatička, začínala na divadle, dnes je zaměstnána v kinematografické produkci. Popularitu získala v r. 2017 divadelní hrou pro jednoho herce s názvem Bonobo Moussaka, kterou napsala a v níž hrála. Její debutový román Opravdový život získal sedm významných francouzských a belgických literárních cen. Adelininou oblíbenou knihou je horor Stephena Kinga Holčička, která měla ráda Toma Gordona.

Zdroj informací: Leda

————————————————

Kapka romantiky neuškodí v žádném věku. Román z pokoje 128 pojednává o ztraceném rukopisu knihy, velkém hledání, přátelství, citech i důvěrných tajemstvích. Zdá se, že dojemný, avšak nedokončený příběh ovlivnil životy mnoha lidí, které na své cestě potkal. Jak to s ním nakonec dopadne?

Román z pokoje 128

Kdo si nikdy nepřál, aby mu do života zasáhl závan romantiky?
Když si Anne-Lise objednává pokoj č. 128 v hotelu Beau Rivage, aby mohla strávit krátkou dovolenou v Bretani, ještě netuší, jak se jí tím promění život. V nočním stolku objeví rukopis knihy… a v něm adresu. Jako láhev vylovenou z moře posílá rukopis tomu, o kom se domnívá, že je jeho majitelem. Ale nejdřív si příběh přečte.
Je krásný a dojemný. A nedokončený.
K jejímu překvapení autor rukopisu Sylvester na zprávu odpoví. Zaskočí ji tvrzením, že rukopis ztratil již před 33 lety během letu z Francie do Kanady. A dosud ho nedopsal.
Sylvester touží jen po klidu a zapomnění, ale Anna-Lise se k jeho velkému zděšení rozhodne přijít na to, jak se rukopis do jejího pokoje dostal. Prostřednictvím dopisů se dozvídá o jeho putování od čtenáře ke čtenáři i o tom, jak poznamenal život každého z nich. A tak se před ní odvíjí příběh plný milostných citů i rozepří, přátelství, pohnutých osudů a důvěrných tajemství.
A čím víc se cesta nedokončeného rukopisu blíží k pokoji č. 128, tím je jasnější, že má moc změnit život i jí…

Autorka: Cathy Bonidanová
Přeložila: Hana Davidová

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7625-110-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Román z pokoje 128 vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

O poznání tíživější je ústřední téma Bokovky, znázorňující zpočátku vášnivý vztah, který později přerůstá v noční můru. Karolína chce vztah a rodinu, Marek už léta rodinu má, přesto je znuděný. Když spolu skončí v posteli, ještě netuší, v co zdánlivě nevinná bokovka může přerůst…

Bokovka

Nezávazný románek z večírku někdy přeroste ve vášnivý vztah. Pokud ale porušíte nepsaná pravidla, může se bokovka změnit v noční můru.
Karolíně je třiatřicet. Má poněkud zvláštní vztah se svou matkou a zcela normální touhu vybudovat si rodinu s „tím pravým“. Její kolega Marek je ženatý čtyřicátník, otec dvou dcer, znuděný letitým manželstvím. Na firemním večírku spolu začnou flirtovat a skončí v posteli.
Nejdřív se zdá, že oba vědí, jak se taková hra hraje. On si po letech užívá obdivu a cítí se vedle ní mladší. Ona si vychutnává zájem a vášnivou aférku. Pak se jim ale situace začne vymykat z rukou. Každému jiným způsobem. Nedorozumění se vrší a v okamžiku, kdy by Marek bokovku rád ukončil, Karolína už je pevně rozhodnutá, že bude jen její. A je hodně cílevědomá…

Autorka: Barbora Vajsejtlová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 148×213 mm
ISBN: 978-80-271-1687-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Bokovka vydalo nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Na závěr vám představíme rádce od známé české autorky, která v něm rozvíjí myšlenku trávení volného času. V této uspěchané době je důležité umět zpomalit či úplně zastavit a věnovat vyhrazený čas pouze sama sobě. Lecčemu to může prospět…, nebo ne?

Vůně prázdného pokoje

Známá autorka se zamýšlí nad tím, jak trávit volný čas – chvíle, kdy „nemusíme nic a můžeme všechno“. Co a kdy podnikneme? Co a jak zláká naši pozornost? A máme si dělat výčitky, když úplně vypneme, abychom si vyčistili hlavu? Objevit nepospíchání je v mnoha ohledech velmi osvobozující. Nejen pro ty, kdo své povinnosti i práci pro druhé berou zodpovědně a vážně.

Autorka: Hana Piknerová

Vazba: brožovaná
Formát: 115×200 mm
ISBN: 978-80-7566-176-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vůně prázdného pokoje vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

„Nepamatuju si, že by ženy v mé rodině někdy nedělaly nic. To bylo jak pro maminku, tak pro babičku nemyslitelné. Aspoň štupovaly ponožky nebo háčkovaly dečky. Ani u televize nikdy neseděly jen tak s prázdnýma rukama. Já jsem však pevně rozhodnutá, že to dokážu. Nejen že někdy po návratu z práce prostě nebudu dělat vůbec nic, ale dokonce se z toho budu těšit. Prostě pustím řídítka a pojedu bez držení. Uvidím, kam mi to zatočí. Konečně mám na takové věci čas.“

O autorce

Hana Pinknerová (*1963) pochází ze Znojma. Vystudovala Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Je vdaná, žije v Brně, kde provozuje malé knihkupectví a galerii. Působí také v řadě křesťanských médií. V Karmelitánském nakladatelství jí vyšly bestsellery – oblíbené knížky fejetonů Budu asi lítat, Co Bůh šeptá maminkám, Dneska jsem to stihla, Jedno potěšení týdně, Smím být něžná, To pravé místo, Život v tempu andante a mnohé další.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZápisník pro správné holky – Bájní jednorožci

Grada, 2020

zobrazit info o knizeOpravdový život
Viděla jsem hrůzu a viděla jsem krásu. A krása zvítězila.

Dieudonné, Adeline

Leda, 2020

zobrazit info o knizeRomán z pokoje 128
Příběh o kráse a síle psaného slova, magii potkávání a kouzlu dopisů

Bonidanová, Cathy

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeBokovka

Vajsejtlová, Barbora

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeVůně prázdného pokoje

Piknerová, Hana

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář