Poznejte ptáky našich zahrad

Poznate ptaky nasich zahrad_uvodni
Naučte se poznávat až 100 druhů ptáků zdržujících se na našich zahradách. Budete překvapení, jaké zajímavé jedince mezi nimi najdete. Dozvíte se ale i to, jak je na zahradu přilákat nebo jaké krmivo je pro ně vhodné.

Sýkoru koňadru, vrabce domácího a kosa černého zahlédnete na zahradě nejčastěji. Věděli jste ale, že se u krmítka ráda zastaví i sýkora babka? Anebo že budníčka menšího přilákáte, pokud na zahradě zasadíte vrbu? Kniha Ulricha Schmida pomůže všem, kteří na zahradě či za oknem rádi pozorují opeřené návštěvníky a chtěli by se o nich dozvědět více. Naučí je určit 100 druhů ptáků, poznat jejich znaky, výskyt, vhodné krmivo, hnízdní příležitosti či jak na zahradu přilákat jednotlivé druhy. Kniha s množstvím fotografií, barevných ilustrací a spoustou zajímavých informací o zpěvavých návštěvnících našich zahrad.

 

Poznáte ptáky našich zahrad?

Pozorujte a určujte celkem 100 druhů ptáků
Autor: Ulrich Schmid
Přeložila: Lenka Pučalíková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 133×193 mm
ISBN: 978-80-88316-91-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Poznáte ptáky našich zahrad? vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Poznate ptaky nasich zahrad_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Ulrich Schmid

Biolog a autor vědeckých publikací Ulrich Schmid se od nejútlejšího mládí pohyboval v přírodě s dalekohledem a lupou. V zahradě rodičů trávil čas v improvizované skrýši vedle pítka pro ptáky. Ve staré dece přehozené přes několik tyček, které zpevňovaly stonky fazolí, byl otvor, kterým bylo možné pozorovat okolí. V jeho dílně vznikaly důmyslně konstruované, ovšem spíše ledabyle zhotovené hnízdní budky a automatická krmítka. Později se z této vášně pro něj stalo téměř povolání. Několik let strávil na ptačích ostrovech na pobřeží Severního moře pozorováním táhnoucích ptáků. V současnosti vede oddělení komunikace ve Státním přírodovědeckém muzeu ve Stuttgartu, zaměřené na vzdělávání a práci s veřejností. Vyšla mu již celá řada publikací.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Pro milovníky a pozorovatele ptáků tu máme hned několik pěkných knih, např. PtáciPtáci + CDPtáci – nový kapesní atlas, Ptáci našich lesůPtáci našich vod a mokřadůPtáci našich lesů a zahrad aj.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoznáte ptáky našich zahrad?
Pozorujte a určujte celkem 100 druhů ptáků

Schmid, Ulrich

Kazda, 2020

Napsat komentář