Tvořte realistická díla

Realisticka olejomalba_uvodni
Získejte znalosti potřebné k vytváření krásných realistických obrazů. Pomůže vám nová kniha Jana Matějáka s názvem Realistická olejomalba. Díky ní si osvojíte všechny důležité aspekty, např. stíny, perspektivu ad.

Tvorba úchvatných realistických děl vám leží u nohou. Rozhodně netvrdíme, že realistická olejomalba není náročná. Naopak, musíte se připravit na tvrdou dřinu, dny odříkání a strádání. Ale stojí to za to! Pod dobrým vedením se vaše snaha zúročí. Naučíte se potřebné kroky k tomu, abyste byli schopní realistické obrazy skutečně vytvářet. Získáte technické znalosti týkající se přípravy plátna, podkladových vrstev, různých typů olejomalby, druhů médií. Od základních prvků budete pokračovat až k tvorbě celého uměleckého díla. Publikace se soustředí především na zátiší, protože malba zátiší je základ, na kterém se naučíte všechny důležité aspekty – stíny, odlesky, perspektivu, světelné efekty atd. Naučíte se také malovat květiny a vyzkoušíte si i trochu netradiční portrét. Na závěr si pro vás Honza připravil pár rad do uměleckého života a také inspirativní galerii. Máte se na co těšit! Tak přijměte výzvu a nechte se pohltit olejomalbou.

 

Realistická olejomalba

Autor: Jan Matěják

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-7413-425-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Realistická olejomalba vydalo nakladatelství Zoner Press.

 

Propagační video ke knize

 

Ukázka z knihy

Realisticka olejomalba_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Jan Matěják

Jan Matěják se zabývá výukou a malováním olejomaleb vrstvenou technikou starých vlámských mistrů a technikou alla prima. Specializuje se především na renesanční techniku lavírování a na studium technických aspektů staromistrovských technik. Jeho cílem je nejen znovuobjevení kvalit, zručnosti a znalostí starých mistrů, ale především šíření těchto znalostí a dovedností napříč regiony, zeměmi a světadíly k lidem bažícím – tak jako svého času on – po tom, namalovat klasické dílo. Hnán vnitřním puzením svépomocí vytvořil a provozuje webové stránky, kde jsou zdarma dostupné nejen výukové texty, soubory PDF, ale i výuková videa. Díky tomuto filantropickému přístupu si mohou případní zájemci o toto umění začít osvojovat základy techniky a hlavně se vyvarují přešlapů, omylů a slepých uliček, které jsou vlastní všem začátkům. Více o Honzovi na www.matejakart.com.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Zoner Press.


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRealistická olejomalba

Matěják, Jan

Zoner Press, 2020

Napsat komentář