Králíčci v ohrožení

Kamaradi z Medoveho lesa kralicci v ohrozeni
Zvědavý lišák Míša, zdrženlivá laňka Daňka, mazané divoké prasátko Chrochtík a starostlivá mývalka Makovička jsou kamarádi z lesa, kteří pomáhají tam, kde je třeba. Tentokrát s pomocí neposedné Pavly zachrání dva králíčky.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát pomůžou neposlušné Pavle: ta se vydá na dobrodružnou výpravu lesem a objeví dva králíčky, kterým hrozí velké nebezpečí.
Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic… Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchraně dvou králíčků.
Záchranná četa školkových dětí: lišák Míša, laňka Daňka, mývalka Makovička a prasátko Chrochtík.

Ukázka z knihy

Tihle dva běhají úplně stejně rychle, a proto se snaží jeden druhého předhonit nebo nějak přelstít, kdykoli je to možné.
„Hele, víš přece, jak plaché jsou divoké kočky. Mně připadá skvělé, že si Mourka vůbec troufla někoho pozvat,“ prohlásí Míša.
„Snad nám přinesou aspoň kousek dortu,“ pronese toužebně Chrochtík. (str. 10)

Kamaradi z Medoveho lesa

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení

Autorka: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Ilustrovala: Carola Sieverding

Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-88316-84-8
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení vydalo nakladatelství Kazda. Podívejte se na další dobrodružství školkových zvířátek.

O autorce

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila čtení, a proto knížky taky velmi ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie, zato nemá plavecký odznak. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa. Tam se nachází místo, kde člověk může stát v jednu dobu ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku – tedy pod podmínkou, že má tři nohy.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení

Schütze, Andrea

Kazda, 2020

Napsat komentář