Víc než jen červená knihovna

Mamince se budes libit_uvodni
Kniha Mamince se budeš líbit se zpočátku tváří jako červená knihovna, ale čím dále se čtenářka posouvá, tím více se příběh mění. Následně přichází překvapivý konec.

Alenka je učitelka. Tato „diagnóza“ jí na sebevědomí nepřidává. Večery tráví s knihami nad sklenkou červeného, protože kouzlo její osobnosti se patrně zatoulalo k někomu jinému. Nemá moc přátel a rozhodně nepatří mezi ženy, za kterými se každý otočí. Navíc ji maminka neustále kritizuje a srovnává s úspěšnější sestrou. Vše ale od základu změní náhodné setkání s elegantním gentlemanem Kristiánem, do kterého se Alenka bezhlavě zamiluje. Je až neobvykle zdvořilý, sečtělý a taky vzdělaný. Navíc má lukrativní zaměstnání, které však zůstává opředeno tajemstvím. Co když ale Kristián není tím, za koho se vydává? Může se za jeho jekyllovskou uhlazeností skrývat bezpáteřnost pana Hyda? Zatímco Kristián postupem času odhaluje svou pravou tvář, Alenka se mění…

 

Mamince se budeš líbit

Autor: Jaroslav Konvička

Počet stran: 150
Vazba: brožovaná
Formát: 110×175 mm
ISBN: 978-80-88363-02-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Mamince se budeš líbit vydalo nakladatelství MaHa.

 

Ukázka z knihy

Bylo 24. prosince 2018. Větve stromů se venku prohýbaly pod tíhou dešťové vody, ulice byly pokryté mazlavými loužemi s benzinovými skvrnami a sotva zamrzaly. Ve městě spousta aut, ale téměř žádné z nich nebylo v pohybu. Vozidla lemovala každou ulici s rodinnými domky, a na sídlištích tak nebylo kde zaparkovat. V televizi se to hemžilo princeznami. Princezna se zlatou hvězdou na čele, Pyšná princezna, Šípková a Šafránková. Tématem svátečního Radiožurnálu s Lucií Výbornou byla charitativní činnost v Česku. K večeru začal vánoční atmosféru dokreslovat ladovský sníh s deštěm.
A je to tady. Vánoce zasraný, říkala si Alenka, když si doma před zrcadlem dodělávala make-up. Chystala se na štědrovečerní večeři u rodičů, které se měla jako jediná z pozvaných zúčastnit bez partnera.
Rodinná idylka.

 

Jaroslav Konvička

Jaroslav KonvickaJaroslav Konvička vystudoval anglickou filologii a pracuje jako učitel, lektor a překladatel. V deseti letech přečetl svou první knihu Dvacet tisíc mil pod mořem a od té doby literatuře naprosto propadl. Tvorba vlastních příběhů pro něj tedy byla dalším logickým krokem. V roce 2014 vydal sbírku povídek k zamyšlení s názvem Kdysi dávno v budoucnu (letos vyšlo druhé, upravené vydání), načež se posunul k obsáhlejšímu formátu. Dlouhodobě pracuje na románu s motivem reinkarnace, přičemž se věnuje také tvorbě kratších novel (Mamince se budeš líbit, nakladatelství MaHa, 2020). V současné době vzniká satirický román z prostředí základní školy, který do značné míry reflektuje stav dnešního školství, ale také společnosti jako takové. Přečtěte si také autorův článek pro naši rubriku Čtení ke kávě.

Zdroj informací: TZ nakladatelství Maha


Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci rozšíří o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh. Na e-shopu nakladatelství budou postupně k zakoupení také knihy jiných českých a slovenských autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMamince se budeš líbit

Konvička, Jaroslav

MaHa, 2020

Napsat komentář