Ženská chvilka

romany-pro-zeny
Sílu sesterství, styl a módu, pravou lásku, milostné pletky a erotiku a vášeň najdou čtenářky na stránkách vybraných knih. Díky nim si budou moci užít příjemnou čtenářskou chvilku a udělat si čas jen na sebe. Zábava a šťastné konce zaručeny!

Dvě sestry a zároveň nejlepší kamarádky založily blog A Cup of Style, který oslavil deset let své existence. Při té příležitosti vznikla kniha, v níž blogerky s upřímností a humorem líčí svou cestu za vlastními sny.

Lucie a Nicole odjakživa dělají všechno spolu. Jsou to ségry a nejlepší kámošky. Jejich blog A Cup of Style nedávno oslavil deset let, a u té příležitosti nám o něm povyprávějí. Jak je vlastně napadlo blog založit? Jaké byly začátky? Co se po cestě pokazilo a co naopak vyšlo? Příběhy vyprávěné s upřímností, lehkostí a humorem čtenáře nejen rozesmějí, ale i dodají odvahu jít za vlastními sny. Blogerky připomínají, že není nad to přijmout pořádnou výzvu a nebát se se do všeho pustit po hlavě.
Knihu doprovázejí půvabné ilustrace výtvarnice
Barbory Svrčinové.

Ukázka z knihy

Občas se nás ptáte, jestli bychom něco z naší blogové minulosti udělaly jinak, nebo zda něčeho litujeme. Jsme si však naprosto jisté, že ne, protože každá tahle zkušenost nás něco naučila. Tehdy bylo na čase naučit se říkat „NE“. A upřímně? Byla to jedna z těch nejtěžších věcí, které jsme kdy musely zvládnout. Tehdy jsme si ale taky uvědomily, že musíme znát a hájit svou hodnotu. (str. 44)

Deset let se segrou

Deset let se ségrou

A Cup of Style
Autorky: Lucie Ehrenbergerová, Nicole Ehrenbergerová
Ilustrovala:  Barbora Svrčinová

Počet stran: 250
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7529-918-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Deset let se ségrou vydalo nakladatelství #BOOKLAB, kde najdete další ukázky.

O autorkách

Sestry Nicole a Lucka Ehrenbergerovy odmalička dělají všechno spolu. Když před víc než desetiletím objevily možnost založit si blog, nenapadlo je, že by se mohly dostat takhle daleko. Tehdy psaly internetový deníček pro pár lidí z okolí. Jak dospívaly a měnily se jejich zájmy, promítalo se to i na jejich blogovacích aktivitách. V roce 2009 se rozhodly zkusit psát blog o svém osobním stylu v oblékání. Lucka založila A Cup of Style a Nicole vlastní blog s názvem Let it inspire you. Po chvíli se ale rozhodly spojit síly a blogovat společně. Ukázalo se to jako skvělý nápad, protože to mnohem víc baví jak je, tak čtenáře. V létě roku 2014 ke svým článkům přidaly videa a založily si YouTube kanál. K módním tématům se přidalo i cestování, jejich zážitky, a celkově se více vyprofilovaly do A Cup of Style, jak ho znáte nyní. Jejich hlavním cílem je předávat sledovatelům pozitivní energii, inspirovat je k tomu, aby šli za svými sny, zkoušeli nové věci a byli sami sebou. Zní to možná trochu jako klišé, ale podle nich je i to někdy potřeba! Kromě diářů stojí například za knihou Móda, krása a životní styl.

Více informací najdete na stránkách autorek.

————————————————

Hlavní hrdinka má hodně přísné rodiče, kteří ji drží zkrátka. Jednou se stane svědkyní přepadení a potká o dva roky staršího Maddoxe. Ten se ji rozhodne svést. Ale jejich počínání sleduje někdo třetí…

Jeden svět. Dva úhly pohledu.
Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak domácí pravidla obcházet a zároveň dál zůstat hodnou dcerou.
Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s o dva roky starším Maddoxem, potetovaným klukem s bujným milostným životem. Pro oba tím začíná kolotoč vyšetřování a nečekaných událostí. A zatímco se Maddox všemožně snaží nesmělou a odtažitou Annu ulovit, do hry se dostává někdo další, kdo tajně sleduje každý její krok.

Ukázka z knihy

Silnice přede mnou rychle ubíhala, ačkoliv jsem se snažila jet co nejpomaleji to šlo. Z domu jsem vyrazila příliš brzy, jako kdybych před něčím utíkala, ale neuvědomovala jsem si to. Možná to byl jen můj nudný život, který nevnímal, jak pomalu kolem něj plyne čas, možná to byla jen snaha dostat se od rodičů.
Ačkoliv mi bylo už devatenáct let, přišla jsem si ustrnulá, zaseklá ve věčné každodenní rutině – vstát, jít do školy, jet domů, starat se o domácnost, připravit se na další školní den a jít spát. Zatímco mí vrstevníci prožívali největší dobrodružství svých životů, já seděla doma a mohla jsem se těšit jen ze společnosti svých rodičů. (str. 5 )

Zatracená láska

Autorka: Tess Puffrová

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 146×208 mm
ISBN: 978-80-7650-082-2
Doporučená cena: 329 Kč

 

 

Knihu Zatracená láska vydalo nakladatelství Pointa. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Už jako malá Tess Puffrová pořád chodila s hlavou v oblacích a vymýšlela si příběhy. Psát začala na střední škole a povídky publikovala na vlastním blogu. Postupem času si řekla, že má na to, aby z krátkých příběhů udělala dlouhé a propracované, takže zasedla k počítači a psala a psala. Miluje romantické a dobrodružné příběhy a jejím největším snem je vydat knihu.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Štěstí má čtyři tlapky. Avery s poraněným štěnětem zavítá do ordinace veterináře Cada. Ten se považuje za svůdníka, ale jeho kouzlo na Avery nepůsobí. Podaří se mu ji přesvědčit, že je ten pravý?

Zvěrolékař Cade dosud nepotkal ženu, na kterou by nezabralo jeho kouzlo. Jenže když k němu jednou pozdě večer vkročí do ordinace Avery s poraněným štěnětem, Cade se chová nemožně, čímž si z její strany vyslouží naprostý nezájem. Jak přesvědčit tuhle nadmíru opatrnou ženu, že zamilovat se do toho pravého není chyba?

Ukázka z knihy

Cade stál v bratrově ordinaci vedle Flynna a prohlížel si rentgenový snímek jorkšírského teriéra, který spolkl klubíčko vlny. „Šílené, co?“ Rychlými pohyby rukou převáděl slova do znakové řeči.
Flynn přikývl. „Úplně zamotané ve střevním traktu. Drakea čeká další operace.“
Cade se otočil ke dveřím, na které kdosi klepal. Jelikož byl Flynn hluchý, většina lidí se s klepáním neobtěžovala. Do místnosti vešla teta Rosa a v patách za ní Avery a Hailey. (str. 1)

Osudové setkání

Autorka: Kelly Moran
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-228-7
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Osudové setkání vydalo nakladatelství Alpress. Můžete si přečíst ukázku.

————————————————

Rozlučka se svobodou v Las Vegas se ponese ve velkém duchu. Nakonec se z ní vyklubou milostná dostaveníčka ústředních párů. Nebude chybět erotika, vášeň a láska…

Božský bastard se bude ženit. A to je potřeba pořádně oslavit. Vítejte na rozlučce se svobodou v srdci lasvegaského Stripu!
Bennett & Chloe, Max & Sára, Henry & plný stůl jídla a Will & – krásný transvestita? Někdo si užívá tajných dostaveníček, někdo to rád na veřejnosti a jiný vymýšlí odplatu. Na této rozlučce se může stát úplně všechno.
Max, Will a Henry, to jsou Bennettovi nejlepší přátelé, kteří se rozhodli uspořádat mu tu nejdivočejší rozlučku se svobodou. Luxusní kasina, zářící kluby, alkohol, který teče proudem, a žhavé tanečky na klíně. Počkat – cože?! Bennett rozhodně nepatří k mužům, kteří by si užívali pozornosti jiných žen. Když mu tedy Max oznámí, že na něj v salonku čeká překvapení, je dost naštvaný. Musí se řídit instrukcemi – sednout si na židli, zavázat oči a čekat, co se bude dít. Když se po chvíli otevřou dveře a místností se rozline hudba a sladký parfém, je mu ještě o trochu hůř. Do té doby, než tóny přeruší známý hlas: „Zdravím, pane Ryane.“ Ta potvora!
Jakmile Bennett zjistí, že se ocitl v jednom městě se svou snoubenkou Chloe Millsovou, snaží se všemožně vymyslet, jak by se nepozorovaně vytratil z pánského večírku. A pozor, zřejmě není jediný, kdo má těsno v kalhotách. Max a jeho podivné výmluvy a odchody jsou rozhodně podezřelé. Sára je tu taky!
Tenhle večer bude hodně dlouhý, hodně vášnivý a tak trochu na hraně zákona. Ale pokud všechno, co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas, možná už nebudou chtít odejít!

Ukázka z knihy

„Nejchytřejší věc, kterou jsem kdy udělal, bylo přizvat Maxe Stellu k plánování  tvojí rozlučky se svobodou.“
Podíval jsem se na svého bratra Henryho, který ta slova prakticky zazpíval. Seděl opřený v luxusním koženém křesle a v ruce svíral skleničku vodky Gimlet. Právě se vrátil ze soukromé „schůzky“ v tajemných zadních pokojích klubu a na tváři mu rozkvétal ten největší úsměv, jaký jsem u něj kdy viděl. (str. 7)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Božská potvora

Autorka: Christina Laurenová
Přeložila: Dominika Moulíková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-730-5
Doporučená cena: 238 Kč

 

Knihu Božská potvora vydalo nakladatelství Jota.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Mezi jejich další knihy patří např. Božská mrcha. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Jen co si Ella zvykla na život v Paříži, stěhuje se s partnerem na venkov kvůli nečekanému těhotenství. A kolotoč zvykání začíná nanovo. Do toho se na scéně objeví cizinec Chuck a nastalá nedorozumění ověří pevnost jejich vztahu. Příběhem prostupují chutě a vůně francouzské kuchyně.

Ellin život v Paříži se po zběsilém prvním roce, plném zvykání si na evropskou kulturu, pendlování mezi dvěma potenciálními objekty lásky a objevování stovek druhů sýra, konečně ustálil. Už půl roku žije se svým partnerem, prodavačem sýrů Sergem, a oba se mají báječně… dokud do jejich pohody nepřistanou vidle v podobě Ellina nečekaného těhotenství.
Ne že by z toho oba nebyli nadšení – právě naopak. Serge je dokonce nadšený natolik, že se rozhodne pro rodinu pořídit dům a přestěhovat Ellu z velkoměsta na venkov – na kozí farmu. Ella sice není z nápadu zrovna na větvi, ale slíbí mu, že dá vesnici šanci. Ostatně, nudit se tam rozhodně nebudou.
Zatímco Serge má plné ruce práce se zvládnutím farmy, Ella se snaží najít společnou řeč s vesničany a vymýšlí, jak jednu ze stodol předělat na kavárnu a obchůdek se sýry. Pomocnou ruku jí nabídne šarmantní, anglicky hovořící cizinec Chuck, z čehož ale zase není dvakrát na větvi Serge, a nedorozumění, která z toho vzejdou, mají sílu otřást základy celého jejich vztahu…
V knize si na své přijdou nejen příznivci romantických příběhů, které se neberou příliš vážně, ale také gurmáni a milovníci sýrů a zvířat, neboť celý děj je, stejně jako v předchozím díle, prostoupený chutěmi a vůní francouzské kuchyně, sýrů a vína, a samozřejmě nechybí ani nezbedné stádo koz.

Ukázka z knihy

Nevěřícně jsem zírala na test. A jen těžko jsem se smiřovala s faktem, že okamžik, který mi obrátí život vzhůru nohama, se odehrává, kdy mám kalhoty napůl žerdi. Miminko, un bébé – ať jsem to řekla v kterémkoliv jazyce, pokaždé to znělo děsivě.

Merde! Zaklela jsem v duchu, natáhla jsem si kalhoty a spláchla. Jak se to stalo? Když jsem si včera test kupovala, chtěla jsem se spíš utvrdit v tom, že mé podezření je výplodem přehnané obrazotvornosti. Nikdy by mě nenapadlo, že bude pozitivní. Zhluboka jsem se nadechla a zastrčila si do podprsenky tyčinku, která mi měla převrátit život vzhůru nohama.

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

O edici

7lásky jsou jako dveře do knihovny plné krásných příběhů, veselých i dojemných. Stačí je otevřít a ponořit se do některého z nich. Každý měsíc vás vezmou na objevnou cestu. Zpestří váš život. Pohladí vás a pobaví. 7lásky vás chytí za srdce, jsou totiž jako jeho tep. Někdy rychlý, vzrušený, jindy klidný, zamyšlený… Při čtení se naladíte na jeho rytmus. Budete se smát i plakat. S hlavními hrdiny prožijete jejich příběh a možná v něm rozpoznáte i část toho svého.

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Láska a kozy na venkově

Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě
Autorka: Victoria Brownleeová
Přeložil: Sichingerová, Hana

Počet stran: 316
Vazba: brožovaná
Formát: 126×200 mm
ISBN: 978-80-7625-109-0
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Láska a kozy na venkově vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Victoria Brownleeová je spisovatelka a editorka. Zajímá se především o jídlo, cestování a životní styl. Za svůj život se několikrát přestěhovala. Původně pochází z Austrálie, následně ale delší dobu žila v Číně, kde pracovala pro časopis Time Out Shanghai. Nyní žije ve Francii. Láska a sýr v Paříži je jejím prvním románem.

Zdroj: victoriabrownlee.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeset let se ségrou
A Cup of Style

Ehrenbergerová, Lucie - Ehrenbergerová, Nicole

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeZatracená láska

Puffrová, Tess M.

Pointa, 2020

zobrazit info o knizeOsudové setkání

Moran, Kelly

Alpress, 2020

zobrazit info o knizeBožská potvora

Laurenová, Christina

Jota, 2020

zobrazit info o knizeLáska a kozy na venkově
Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě.

Brownleeová, Victoria

Metafora, 2020

Napsat komentář