Vždycky má smysl bojovat!

Mapa dni
Vítejte už počtvrté v Sirotčinci slečny Peregrinové. Hrdinové se vrátili zpět na Floridu a snaží se zapadnout a splynout s okolím. Poklidnou snahu naruší objev tajemného odkazu Jacobova dědečka. Ten je opět vrhne do dalšího dobrodružství plného nebezpečí, ale i lásky.

Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší až objev podzemního bunkru chlapcova dědečka, díky němuž vycházejí na povrch dávná tajemství a překvapivé informace o Abeově dvojím životě. Jak nebezpečný odkaz, který byl Jacobovou součástí dávno předtím, než vstoupil do časové smyčky slečny Peregrinové, vlastně po svém dědečkovi zdědil? Všichni jsou vrženi do temného světa amerických podivných – do světa, v němž existuje jen několik ymbryn, a téměř žádná pravidla… Čekají je nové zázraky, nebezpečí i láska…

Doporučujeme

Zaposlouchejte se do předchozích příběhů.

zobrazit info o knize      zobrazit info o knize

Sirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní (audiokniha)

Autor: Ransom Riggs
Přeložila: Bronislava Grygová
Interpret: Václav Dvořák

Vazba: CD
ISBN: 8594169482552
Doporučená cena: 378 Kč

Audioknihu Sirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní vydalo nakladatelství OneHotBook. Nezapomeňte si přehrát ukázku.

Ransom Riggs

Riggs_Ransom_Credit-Tahereh-MafiRansom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Je aktivní jako autor-cestovatel, bloger (ransomriggs.com) i jako video-bloger. Společně se svojí ženou, spisovatelkou Tahereh Mafi, si založili dokonce společný Youtube kanál, kam natáčí vtipná videa ze svého rodinného, spisovatelského i cestovatelského života.
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti byl jeho první román. Dosud stihl vydat ještě obrazovou publikaci Mluvící obrazy, grafickou novelu podle Sirotčince, v lednu 2014 pak pokračování románového Sirotčince s názvem Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město a v dubnu 2016 také jeho třetí díl Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší. Mezi nejnovější díl patří Mapa dní.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota

Viktor Dvořák

Viktor DvorakViktor Dvořák (* 1979) se narodil v Českých Budějovicích. Po gymnáziu se přihlásil na DAMU a ke konci studia odešel do angažmá v Moravském divadle Olomouc. Tři roky poté se přesunul do Divadla Petra Bezruče v Ostravě, kde byl další tři roky členem hereckého ansámblu. Pak hostoval např. ve Východočeském divadle v Pardubicích a nakonec zakotvil v Městských divadlech pražských. Objevil se i v několika televizních seriálech jako Kriminálka AndělOrdinace v růžové zahradě či Redakce, proslavil se ovšem zejména rolí Kryštofa Lébla v seriálu První republika a nejnověji titulní rolí ve filmu Havel.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook


OneHotBookNakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní (audiokniha)

Riggs, Ransom

OneHotBook, 2020

Napsat komentář