Každý z nás je trochu romantik

romantika
Letní slunečné dny zamilovaným opravdu přejí. Dnes si proto představíme knížky, které jsou plné lásky a romantiky. Můžete si nejen přečíst krásné zamilované příběhy, ale třeba si napsat i ten vlastní…

Ciao Bella je příběhem mladé ženy, která vypráví o svém dětství v Itálii i následném životě ve Francii. Svému psychologovi popisuje s dávkou černého humoru svůj osud a mezitím řeší, jak překonat strach, který ji sužuje. Knihu vydalo nakladatelství Jota.

Ciao Bella

Autorka: Serena Guilianová
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7565-652-0
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Ciao Bella vydalo nakladatelství Jota.

Anna má strach – z lidí, z hluku, z jízdy po dálnici, z brambor, které mají klíčky… Je těhotná, čeká své druhé dítě. Aby své druhé těhotenství byla schopná zvládnout, rozhodne se jít k psychologovi. Během sezení Anna vypráví v útržcích o svém životě, a to s velkou dávkou sarkasmu a černého humoru. Vrací se do svého dětství stráveného v Itálii, ze kterého byla vytržená rozvodem rodičů a přesunem do Francie. Před našima očima se odehrává celý její život. Jak dětství ovlivňuje naši dospělost? Můžeme odpustit neodpustitelné? Jak překonat strachy, které nás paralyzují, a jak vykročit směrem k lepší budoucnosti?

Pozor, četba Ciao Bella může mít doživotní následky: mohli byste začít mluvit rukama, poslouchat srdcem, smát se úplně všemu (a nejvíc sami sobě) a stát se závislými na pasta al dente.

Ukázka z knihy

„Jsem z toho nového těhotenství velice zmatená: mám noční můry, nekontrolovatelné záchvaty paniky, černé myšlenky. Došlo to tak daleko, že doufám, že dítě opustí moje tělo. Přesto jsem si ho tolik přála.“
„Hm, hm, pokračujte…“
„Jste ten typ psycholožky, která dělá jen ,hm, hm´, nebo máte i bohatší slovník než většina vašich kolegů, které jsem potkala a kteří mě pak už nikdy neviděli?“
„Ale, ale! No aspoň jste přímočará! Budeme si rozumět, Anno. Nebojte se, budete mít dost času poznat rozsah mého slovníku, ale napřed to potřebuju pochopit. Budete mi muset věřit.“

Přečtěte si celou ukázku z knížky.

O autorce

Serena Giulianová (* 1982) je francouzská blogerka a spisovatelka. Narodila se v Itálii. Když se ve dvanácti letech přestěhovala do Francie, neuměla ani slovo francouzsky. Během tří měsíců se však jazyk dokonale naučila. Získala diplom z oblasti bankovnictví, pracovala jako poradce a blogovala o módě. Je matkou dvou synů, v roce 2013 založila blog Wonder Mum věnující se mateřství. Po třech drobných knížkách Wonder Mum (2014–2016) vydala v roce 2019 knihu Ciao bella.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Ve své knize Neviděla jsem tě přicházet zachytila Haley Doyleová příběh mladé ženy, která procestovala kus světa, a muže, který naopak nikdy nepřekročil práh svého města. Jak to může dopadnout, když se cesty těchto dvou lidí střetnou?

Neviděla jsem tě přicházet

Někteří lidé hledají lásku. Někteří do ní rovnou nabourají
Autorka: Haley Doyleová
Přeložila: Kateřina Lipenská Harrison

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7625-084-0
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Neviděla jsem tě přicházet vydalo nakladatelství Metafora.

Zara procestovala svět a nikde se necítí doma. Jim nikdy neopustil Liverpool a má pocit, že v životě nic nezažil. Jejich životy se střetnou, když se Jim raduje z nečekané výhry a vidiny lepšího života, zatímco Zara přes slzy takřka nevidí… a během okamžiku jeho sen rozmetá na kusy. A tak začíná den, který jim oběma změní život.

Ohlasy na knihu

Moderní love story – praštěná, vtipná a plná překvapení. Líbilo se mi poznávat Jima a Zaru na jejich road tripu a sledovat, jak se jejich vztah postupně vyvíjí. A to vše na pozadí skvěle vykresleného, živého Liverpoolu. Hayleyna próza je vtipná a chytrá – opravdový závan čerstvého vzduchu.

– Claire Frostová, autorka knihy Moje super (ne)realita

Zbožňuji, zbožňuji, opravdu zbožňuji tenhle příběh! Skvělé, zábavné čtení. Magické osudové zvraty! Zařin a Jimův příběh byl jako jízda na horské dráze a já jsem ji milovala! Moderní pohádka umístěná na pozadí dvou okouzlujících měst.

Natalie Andersonová, autorka knih Tvrdohlavá snoubenka a Vládcova milenka

————————————————

Dámská volenka je milostný román, který můžete sama prožít. Jde o tzv. gamebook – čtenář si sám volí, kterým směrem se bude příběh ubírat. Dáte například přednost pracovitému milovníkovi koní, nebo spíš statečnému kapitánovi? Během čtení této novinky vás budou čekat podobné volby hned několikrát.

Dámská volenka

Autorka: Larissa Zagerisová
Přeložila: Zuzana Košařová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 195×235 mm
ISBN: 978-80-7585-035-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dámská volenka vydalo nakladatelství Edice Knihy Omega.

Tento milostný román je bezednou studnicí romantických příběhů, hluboké touhy a dráždivého humoru; kniha je zároveň takzvaným gamebookem, kde si čtenář sám volí, kterým směrem se vyprávění bude ubírat.

Jste statečná hrdinka uprostřed společnosti 19. století, právě začíná období dvoření a vaše budoucnost je ve vašich rukách – budete usilovat o lásku jízlivého baroneta, sira Benedicta Granvillea? Dáte přednost pravé lásce a pracovitému, pohlednému milovníkovi koní ze skotské vrchoviny, kapitánu Angusi McTaggartovi? Nebo si snad zvolíte cestu po boku kdysi spořádaného muže, jehož nyní provázejí šílenství a skandál, lorda Garrawaye Cravena? Stanete se společnicí oduševnělé a dobrodružné lady Evangeliny cestující po Evropě? Anebo vás čeká úplně jiný osud plný šermířských potyček, egyptských artefaktů a zaměněných totožností? Připravte se otevřít své srdce i mysl a pusťte se do čtení románu, který vám vyrazí dech!

Ukázka z knihy

Na hradě Glenblair ti sice nehrozí žádné nebezpečí, ale od té doby, co sis zkusila roli špionky, víš, že tohle není život podle tvého gusta.
„Jsem vám k službám, lorde Flemingu,“ řekneš zdvořile.
„A je to tady,“ ozve se za tebou posmutnělý mužský hlas. „Odjakživa nesnáším loučení.“ Otočíš se k Macovi, který se širokých úsměvem snaží zakrýt slzy v očích. Dlouze se na tebe zadívá, jako by to dnes bylo naposledy.
Něžně ho políbíš. „Tak se loučit nebudeme.“

Celou ukázku můžete prolistovat na webu nakladatele.

————————————————

Nakladatelství Cosmopolis vydává deník Já a ty, který se hodí pro všechny zamilované. Můžete si do něj zapsat, kdy jste se se svým vyvoleným seznámili, kdy jste se poprvé políbili a mnohé další významné události. Po letech tak můžete společně deníkem listovat a připomínat si krásné začátky vašeho vztahu.

Já a ty

Náš příběh

 

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 168×243 mm
ISBN: 978-80-271-2865-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Já a ty vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Každý vztah má různé fáze. Ať už jde o první okouzlení a zamilovanost, nebo jste spolu třeba deset let, tahle knížka je určená právě pro vás. Pomůže vám připomenout si zlomové okamžiky vašeho vztahu i spoustu společných zážitků, ujasnit si, kam byste se chtěli ubírat dál i jak dobře se znáte, a zjistit o sobě i to, co jste dosud netušili.

  • Kdy to mezi vámi poprvé zajiskřilo?
  • Kam jste vyrazili na první výlet a kvůli čemu jste se poprvé pohádali?
  • Jakou největší hloupost jste spolu vyvedli?
  • Kam byste se chtěli vydat a kde byste se chtěli milovat?

Vyprávějte příběh vašeho vztahu… váš příběh.

Ukázka z knihy

Já a ty  denik2

Prohlédněte si celou ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCiao Bella

Guiliano, Serena

Jota, 2020

zobrazit info o knizeNeviděla jsem tě přicházet
Někteří lidé hledají lásku. Někteří do ní rovnou nabourají.

Doyleová, Haley

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeDámská volenka

Zageris, Larissa

Edice Knihy Omega, 2020

zobrazit info o knizeJá a ty
Náš příběh

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář