Odhalte pravé příčiny deprese

Ztrata spojeni
Deprese se podobně jako obezita stala civilizačním onemocněním, kterým trpí čím dál více lidí. Jelikož psychofarmaka nejsou ideálním řešením, rozhodl se novinář oslovit experty v tomto oboru a poodhalit příčiny deprese a naznačit možné řešení.

Výskyt deprese a úzkosti v celém západním světě prudce stoupá a trápí stále větší procento populace. Tradiční psychiatrie obvykle popisuje jejich příčiny jako chemickou nerovnováhu v mozku a nabízí jediné řešení: psychofarmaka. Jenže každý, kdo tyto stavy někdy zažil, velmi dobře ví, že samotné léky sice mohou přinést chvilkovou úlevu, ale nic nevyřeší, tu hlubokou vnitřní bolest neodstraní.
Investigativní novinář Johann Hari, držitel několika ocenění, sám od dětství trpěl depresemi a úzkostí. Ve svých 31 letech se rozhodl, že vyhledá ty největší světové experty v tomto oboru a zjistí, jaké jsou skutečné příčiny tohoto novodobého moru, který sužuje naši společnost. Na své cestě za pravdou procestoval neuvěřitelných 65 000 kilometrů a setkal se s těmi nejpovolanějšími. Postupně zjistil, že existuje devět základních příčin deprese a úzkosti, jejichž poznání a pochopení vede k úplně jiným řešením, než jaká bychom očekávali – k řešením, která konečně přinášejí skutečnou naději.

Ohlasy na knihu

Jestli jste někdy byli na dně nebo jste se cítili ztracení, pak vám tato úžasná kniha změní život. Udělejte pro sebe laskavost – přečtěte si ji, teď hned.

- Elton John

Ztráta spojení nabízí úžasnou a důkladnou analýzu deprese a odcizení, které pronásledují americkou společnost.

- Hillary Clintonová

Nádherně jasné pojednání o tom, proč žádný člověk není, nebyl a nikdy by neměl být ostrovem. Možná se jen necítíte ve své kůži, ale možná máte až sebevražedné nálady – v každém případě si přečtěte tuto knihu. Skutečně vám pomůže pochopit, jakými cestami se člověk musí vydat, chce-li zažít hlubokou a trvalou změnu.

- Emma Thompsonová

Ztráta spojení

Odhalte pravé příčiny deprese
Autor: Johann Hari
Přeložila:  Jarmila Doubravová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-8111-530-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Ztráta spojení vydalo nakladatelství Noxi.

O autorovi

Johann Eduard Hari (narozen 21. ledna 1979) je švýcarsko-britský spisovatel a novinář. Měl i přednášku TED na téma závislosti. Za svou práci získal několik ocenění.


Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím jsme vydali téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřujeme. Tomu jsme přizpůsobili i naše webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 jsme po deseti letech vyměnili staré logo za nové, abychom více propojili logo s jeho významem, a to ten, že knížky se čtou hlavně v noci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZtráta spojení
Odhalte pravé příčiny deprese

Hari, Johann

Noxi, 2020

Napsat komentář