Nejlepší přítel člověka

pes
Přinášíme vám čtyři zajímavé tipy, které nadchnou nejen milovníky psů, ale všechny, kdo mají rádi zvířata a v knížkách preferují humorné i dojímavé momenty. Dozvíte se také užitečné informace o výcviku svého čtyřnohého miláčka.

Přečtěte si vtipné i dojemné příběhy Olgy Minaříkové o psech, které měla v dočasné péči. Najdete je ve vcelku útlé knížce Z deníku dočaskářky: Ten pes je chuligán!

Z deníku dočaskářky: Ten pes je chuligán!

Skutečné příběhy psích bezdomovců
Autorka: Olga Minaříková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 135×195 mm
ISBN: 978-80-271-1372-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Z deníku dočaskářky: Ten pes je chuligán! vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Příběhy zachráněných psů ze spolku pro opuštěná a týraná zvířata Dočasky De De psané s notnou dávkou ironie a humoru pohledem jejich dočaskářky Olgy. Dočaskář – to je uklízeč a analytik vyprazdňování někoho jiného, vypravěč věty „všechno už bude dobrý,“ pravidelný řidič na veterinu a ten, kdo to auto potom uklidí. Nosič, krmič, sdíleč postele, domova a vlastních nervů. Naklepávač polštářků po kastraci, detektiv pro případy „tady něco smrdí,“ zástupce bezpodmínečné lásky a pocitu „jsem tu jen pro tebe, ať se děje, co se děje“. A v neposlední řadě také plačka při loučení. Po příchodu domů jsem zcela zřetelně slyšela, jak Čestmír zařval „všechno ti tu počůrám“, a začal běhat po bytě. Někde u třicáté louže jsem přestala počítat. Zatímco ostatní dočasky začaly hlásit tulení, něžnosti a čůrání na podložky, našel si můj nový spolubydlící imaginárního kamaráda v zrcadle a začal řvát. Celý večer řval na zrcadlo a počůral mi podzimní dýni, abychom byli úplně přesní… Koupí této knihy pomůžete nakrmit a ošetřit opuštěné a týrané zvíře.

 

Ukázka z knihy

Z deniku docaskarky_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Róze se obrátí život vzhůru nohama, když přijde o práci i manžela. Než se dá trochu dohromady, připravuje články o domácích mazlíčcích. Její syn jí pro lepší inspiraci pořídí odložené štěně labradora, které Róza pojmenuje Madla. Všechno najednou začne být mnohem dobrodružnější…

Hafani: Madla a já

Autorka: Monika Seidlová
Ilustroval: Lukáš Jandík

Počet stran: 202
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-88349-14-3
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Hafani: Madla a já vydalo nakladatelství Cattacan.

Róza je vedoucí lifestylového magazínu pro ženy a jako novinářka je zvyklá řešit lecjaké situace. Ale na to, že si manžel najde milenku (nevěrník mizernej), připravená nebyla. Ani na to, že přijde o práci („omlazujeme!“). A tak se z luxusního společného bytu (manželka i milenka se do něj prostě najednou nevejdou) odstěhuje do pronajatého 1+1 a zatím přijme práci redaktorky na webu o domácích mazlíčcích. Aby měla ke své nové práci dostatek inspirace, syn Adam své matce přinese jako dárek štěně labradora, které někdo odložil. Róza radostí z nečekaného dárku zrovna neoplývá a myslí si, že je asi poslední člověk na světě, který by měl mít psa. Nejen že místo rozhovorů s celebritami teď píše texty o klíšťatech a kočičích záchodech, ale najednou místo návštěv vernisáží a divadelních premiér kličkuje v noci mezi exkrementy na psí loučce a ráno při venčení si povídá hlavně s důchodci a bezdomovci. Ocitá se ve světě lidí, které spojuje to, že mají psa. Ale není si jistá, že je tohle život, který chce vést. Přesto, že z některých pejskařů se stávají její přátelé. A přesto, že svět celebrit a pejskařů se jí daří propojovat. A stále také neví, jestli si chce štěně nechat. Kde by ale jinak skončilo? V útulku? Co když je Róza někdo, kdo má život téhle malé „psiny“, kterou pojmenuje Madla Labradorová, změnit? A jak Madla změní život zase jí? A to Róza navíc ani netuší, že její labradoří holka – „psina“ Madla Labradorová – stejně jako ostatní psi život svých páníčků a paniček patřičně sarkasticky komentují.

 

Ukázka z knihy

Hafani_Madla a ja_ukazka

O knihu můžete také soutěžit až do 16. července 2020.

————————————————

Nejen pejskaře potěší příjemná oddechová knížka Heleny Rytířové Život byl pes o psu s neobyčejným jménem Život.

Život byl pes

Autorka: Helena Rytířová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-271-1785-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Život byl pes vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Voříšek jménem Život vypráví své vtipné i dojemné „psí“ paměti a díky svým zážitkům nám předává spoustu drobných poselství. Poznáte jeho psí teritoria – psí zeď nářků, psí bulvár, ale i psí štamgasty letenské hospůdky a bezdomovce. Jeho svět se ale točí kolem paničky. Je její kumpán, kamarád do nepohody, odraz její povahy, je její Život.

 

Ukázka z knihy

Zivot byl pes_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O knihu si můžete zasoutěžit do 8. července 2020.

————————————————

Užitečná kniha Souznění dvou duší seznamuje s metodami moderního výcviku vašich čtyřnohých kamarádů. Inspirujte se radami těch nejlepších trenérů na světě.

Souznění dvou duší

Tipy a triky nejlepších psích trenérů
Autoři: Ken Ramirez, Kathy Sdao, Karen Pryor, Debbie Martin, Laura VanArendonk Baugh, Nan Arthur, Emma Parsons, Hannah Branigan
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-7428-369-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Souznění dvou duší vydalo nakladatelství Plot.

Dny, kdy se loužička na podlaze řešila srolovanými novinami, jsou už naštěstí dávno ty tam. Moderní výcvik psa spočívá v promyšleném užití vědeckých poznatků, které jde ruku v ruce s prohlubováním životního pouta mezi psem a člověkem. Kniha Souznění dvou duší je sbírkou praktických a inspirujících rad od těch nejlepších trenérů světa. Osvojte si metody moderního výcviku psů prostřednictvím 60 článků 28 renomovaných expertů, vybraných světoznámým trenérem zvířat Kenem Ramirezem. Souznění dvou duší se dotýká nejčastějších a nejobtížnějších výzev, které před majitele psů staví soužití s jejich miláčkem – od obtěžujícího štěkání po nadměrnou reaktivitu. Podívejte se na to, co se pes může naučit, úplně novýma očima. Ať už jste začátečník nebo zkušený trenér, Souznění dvou duší vám poslouží jako nepostradatelný průvodce na cestě, na jejímž konci budete vy i váš pes šťastnější, pohotovější a sebevědomější.

 

Ukázka z knihy

Souzneni dvou dusi

Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše psí tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ deníku dočaskářky: Ten pes je chuligán!
Skutečné příběhy psích bezdomovců

Minaříková, Olga

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeHafani: Madla a já

Seidlová, Monika

Cattacan, 2020

zobrazit info o knizeŽivot byl pes

Rytířová, Helena

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeSouznění dvou duší
Tipy a triky nejlepších psích trenérů

Ramirez, Ken

Plot, 2020

Napsat komentář