Darovanému kopytníkovi na zuby nehleď

Ponekud zvlastni kun
Osmiletá Hedvika, hrdinka stejnojmenné série švédské autorky Fridy Nilsson, má doma na statku spoustu zvířat. Stejně jako její spolužačky ji však postihla koňská horečka. Hedvika touží po koni, a když pak na dvoře objeví přívěs s novým čtyřnohým kamarádem, je nadšená! Uvnitř se ale skrývá zvíře, které rozhodně nečekala…

Hedvika si ze všeho nejvíc přeje mít vlastního koně. Její spolužačka Ellen dostala právě od rodičů poníka. Hedvičin domácí mazlíček má také čtyři kopyta, ale přesto se to nějak nepovedlo. Hedvika tatínkovi nedokáže vysvětlit, že ve druhé třídě berou ostatní vážně jen ty, co mají koně, a tak si Hedvika radši vymyslí nového souseda, který vlastní tři bělouše. Z Hedviky se rázem stane nejoblíbenější holčička ze třídy, všichni jí dávají bonbony a všemožně si ji předcházejí. Hedvika se ale zamotává do klubka výmyslů tak, že se jí z něj vyplétá jen velmi obtížně. Navíc svého pravého kopytníka nesnáší a jednoho dne, když se zvíře lekne a uteče, si Hedvika uvědomí, že ho přece jen ráda má… Jde o druhý titul z úspěšné série vycházející pod značkou Hedvika. Veselá dětská knížka pojednávající jen tak mimochodem o životně důležitých tématech, jako je tlak vrstevníků či jak se vyrovnat s jinakostí.

 

Poněkud zvláštní kůň

Autorka: Frida Nilsson
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrace: Komára

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1597-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poněkud zvláštní kůň vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Ponekud zvlastni kun_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

Frida Nilsson

Frida Nilsson je švédská autorka knížek a rozhlasových her pro děti. Dvě její knihy byly nominovány na prestižní Augustovu cenu, nejrenomovanější švédské literární ocenění. Literární kritika ji přirovnává k Roaldu Dahlovi, bývá rovněž označována za novou Astrid Lindgrenovou. V nakladatelství Portál vyšly kromě série s Hedvikou i její knihy Piráti z ledového moře, Vránova neobyčejná dobrodružství a Gorila a já.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoněkud zvláštní kůň

Nilsson, Frida

Portál, 2020

Napsat komentář