Kdo si hraje s panenkami, zlobí…

Muz ktery si hral s panenkami
Vrah aranžuje těla zabitých dívek tak, že působí jako porcelánové panenky. K případu je přivolána mladá expertka přes počítače, která má ale bouřlivou minulost. Jak do vyšetřování zasáhnou její démoni z dřívějška?

Expertka na šifrování Linn Ståhlová pronásleduje brutálního vraha v prvním dílu strhující trilogie Nenávist.
Ve Stockholmu někdo zabíjí ženy. Těla za sebou zanechává naaranžovaná jako porcelánové panenky. Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson osloví s žádostí o pomoc při vyšetřování expertku na počítače a kryptologii Linn Ståhlovou. Má to ale háček – Linn je bývalou členkou Antifašistické akce, organizace vedené na černé listině švédské tajné služby, v minulosti byla souzena za zločiny proti národní bezpečnosti a vůči spolupráci s policií proto zaujímá dost skeptický postoj. Hodiny ale tikají, a jestli má nesourodý tým zastavit sériového vraha, musí jít osobní problémy stranou. Zatímco se pátrání naplno rozbíhá, Linniny aktivity upoutají pozornost pravicových extrémistů, kteří mají s Linn z dřívějška nevyřízené účty. Mezi vyšetřovateli roste nedůvěra a podezření, že ne všichni sledují stejný cíl, a minulost dohání Linn způsobem, jakým to nejméně čeká.

 

Muž, který si hrál s panenkami

Nenávist se probouzí
Autor: Magnus Jonsson
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7625-114-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Muž, který si hrál s panenkami vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Dýchala mělce a rychle. Tělo sebou ve spánku trhlo, jako by instinktivně cítila, že není sama. Muž, který ji pozoroval, opatrně o krok ustoupil do tmavého kouta. V pokoji se vznášela slabá vůně vanilky. Vzpomínal si na ni. Byla to její vůně. Vždy byla její součástí. Dětská vůně. U starší ženy by působila příliš vtíravě a v nejhorším případě by vyvolávala migrénu. Ale u mladé ženy tomu tak nebylo.
Zase se přiblížil a postavil se vedle ní. S těmi dlouhými světlými vlasy rozprostřenými po polštáři vypadala nepřirozeně, jako by je nechtěla mít zacuchané, až se ráno vzbudí. Toho se obávat nemusí, pomyslel si. Ruce ležely podél těla jako u panenky. Zamrzlý obrázek z filmu, němý a poklidný. Aura nevinnosti byla iluze, to už věděl. Ve skutečnosti nedávno odhalila svůj vypočítavý charakter a zničila všechno, co společně vybudovali. Byla tak chladná a tvrdá, jako byla dřív milující a vstřícná. Porušila sliby. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy ke knize

Neskutečně napínavý thriller. Magnus Jonsson rozhodně umí psát a způsob vraždy je naprosto originální, úplně jiný, než o jakých jsem kdy četl.

Bokraden

Poutavý, takřka filmový příběh, který mi naprosto vzal dech.

Dagensbok

Dobře napsaný thriller s vražedným tempem a spoustou groteskních detailů.

Lottens Bokblogg


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž, který si hrál s panenkami
Nenávist se probouzí

Jonsson, Magnus

Metafora, 2020

Napsat komentář