Knižní dárky pro starší čtenáře

čtoucí kluk - ilustrační
Blíží se konec školního roku a s ním spojené vysvědčení. A jelikož vybírat odměnu bývá někdy složité, můžete vsadit na jistotu v podobě knihy. Na své si přijdou všichni – od milovnic módy přes zvídavé ratolesti až po fanoušky talentované zpěvačky.

Díky knize plné návodů, tipů a triků ze světa módy si šikovné čtenářky snadno vylepší své oblečení a boty, vyrobí originální šperky či tašky. Součástí knihy jsou i samolepky, které rozzáří batoh či školní sešit. Zkrátka je to ideální dárek pro módní nadšence.

Zajímáš se o módu, máš ráda šperky a další doplňky? Máš šikovné ruce a baví tě vyrábět různé drobnosti pro sebe i pro přátele a rodinu? Pusť se do stříhání, lepení, šití, navlékání a uzlování.
V této knize najdeš úžasné návody, jak si jednoduše vylepšit oblečení a boty, podle šablon z přílohy si snadno vyrobíš originální šperky, tašky a pouzdra. Krásnými samolepkami, které najdeš na začátku knížky, si můžeš ozdobit batoh, obal na mobil, náramek nebo školní sešit. Tvoření tě bude bavit!

Módní tipy a triky pro správné holky

 

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-271-2838-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Módní tipy a triky pro správné holky vydalo nakladatelství Grada. A inspiraci najdete i v předchozí knize.

————————————————

Hlavní hrdinka Emma se prostě nudí. A když to na ni přijde, začne přemýšlet o různých věcech a své postřehy si zapisuje do tajného deníku. A jak píše a píše, zjišťuje, že nuda se pomalu vytrácí. Vyzkoušíte to taky?

Emma se nudí, ať je kdekoli. Jedno jí to ale není, tak si klade nejrůznější otázky. Aby tomu, proč se nudí, porozuměla, zapisuje si své postřehy do tajného deníku: o nekonečných dnech ve škole, o fádních snídaních, o protivných nedělích… Jakmile se Emma začne nudit, píše si. A kousek po kousku se nuda vytrácí…
Pro děti od 9 do 11 let.

Ukázka z knihy

Denicek nudilky

Deníček nudilky

Autorka: Élisabeth Brami
Přeložila: Simona Filová
Ilustroval: Christophe Besse

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-262-1569-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Deníček nudilky vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Élisabeth Brami je francouzská klinická psycholožka narozená v Polsku, odkud s rodiči utekla do Francie, když jí bylo 18 měsíců. Od roku 1990 píše dětské knihy. Je autorkou cca 100 knih a románů, zejména pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Kocour Mourrison z časopisu ABC pomůže zvídavým holkám a klukům nalézt odpovědi na jejich otázky. Žádná otázka není houpá či nepatřičná. Knihu ocení především ti, kteří se chtějí více dozvědět o dění kolem sebe a snaží se najít odpovědi na svá trápení.

V knize otázek a odpovědí, která je určená všem holkám a klukům ve věku 10 až 15 let, si mladí čtenáři mohou přečíst odpovědi na otázky, které jim nedají spát, kvůli kterým se trápí a prožívají chvíle, jež si dospělí kolikrát ani nedovedou představit. Na některé otázky rodiče neumí anebo se zkrátka stydí odpovědět. To ale neznamená, že dotazy dětí jsou nepatřičné anebo že jejich trápení má menší váhu. Problémy a trápení se v žádném věku nesmí bagatelizovat, a proto je fajn mít na blízku anonymního člověka anebo maskota, kterého se mohou zeptat úplně na cokoli. Maskotem v této knize je kocour Mourrison z časopisu ABC.

Ukázka z knihy

Ahoj Mourrisone, chtěla jsem se zeptat, co dělám špatně. Hrozně jsem zamilovaná do jednoho kluka ve třídě. Už dvakrát jsem ho pozvala na rande, ale vždycky mě odmítl. Myslíš, že bych to měla zkusit potřetí?
Díky za odpověď, Alena
Ahoj Aleno, nebudu hodnotit, jestli děláš něco špatně. Protože to, co je dobré pro jednoho, může být špatné pro druhého a naopak. Pokud se ti dvojí pozvání na rande neosvědčilo, bylo by dobré vyzkoušet něco jiného. Předpokládám, že jsi do svého spolužáka opravdu hodně zamilovaná a moc o něj stojíš. Zkus se zamyslet nad tím, jestli ho dobře znáš. Jestli víš, co má rád, o co se zajímá, co ho těší. Protože o tom by sis s ním mohla povídat anebo ho při jeho aktivitách podporovat (fandit při fotbale, půjčit mu knihu o jeho oblíbené kapele a podobně). Uvidíš, jak na tvůj zájem zareaguje. Být tebou, potřetí bych ho na rande nezval, nějakou iniciativu bych nechal na něm. (str. 15)

Mourrisonova poradna

Autorka: Magdalena Šorelová
Ilustroval: Petr Fibrich

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-257-3077-5
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Mourrisonova poradna vydalo nakladatelství Argo. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Magdalena Šorelová vystudovala Pedagogickou fakultu UK. Hned po jejím skončení tři roky pracovala v nakladatelství Mladá Fronta a od roku 1992 pracuje v Českém rozhlase. 25 let se věnovala publicistické tvorbě pro děti (pořady Hajaja, Domino, Turádio, Linka důvěry Klubu Rádia Junior a podobně). V současné době je slovesnou dramaturgyní v Tvůrčí skupině Dokument.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Jak se vypořádat s okolním světem, se svými pocity a stát se normálním? S tím má pomoci speciální letní tábor Reset, na který se vypraví i hlavní hrdinka dalšího příběhu. Během tábora ji ale napadne, že s ní vlastně není vůbec nic špatně. A za pomoci přátel zahájí revoltu. Pokud také bojujete se svými pocity, je příběh jak stvořený pro vás.

Olive cítí, že je toho na ni moc. Popravdě, nejspíš se každou chvíli psychicky zhroutí. Nejradši by to neřešila, jenže zároveň cítí, že potřebuje pomoc. Proto přijme pozvání na trochu divný letní tábor, kde by se měla dát psychicky do pořádku. Jenže jen co si na táboře Reset zvykne, začne jí to vrtat hlavou. Možná že „opravit“ nepotřebuje ona a její kamarádi, ale celý náš podělaný svět? A tak vymyslí plán. Průlomová, brutálně upřímná kniha o duševním zdraví, přátelství a o tom, jak z tohohle šíleného světa udělat laskavější místo, od britské bestselleristky Holly Bourne.

Ukázka z knihy

Je tu příliš mnoho lidí.
Zaplevelují chodník. Nechávají svoje uřvaná děcka probíhat pod puštěnou zahradní hadicí. Pozdě do noci tlachají venku na ulici. Na grilovačkách si pouštějí nahlas muziku. Je jim zjevně úplně jedno, že mě to ubíjí. Nechávají sinesmyslně rekonstruovat svoje naprosto ucházející domy.Bum bum bumjak se montuje lešení. Dělníci se snaží překřičet rádio. Cink cink cink drnkají esemesky na mém mobilu. Lidé svůj hluk prostě musejí sdílet. Tady máte můj NIKDY NEKONČÍCÍ HLUK. Existuju. (str. 7)
Přečtěte si, jak ukázka pokračuje.

Jsme všichni sněhové vločky?

Autor: Holly Bourne
Přeložila: Zuzana Bičíková

Počet stran: česky
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 9788075297808
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Jsme všichni sněhové vločky? vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Holly Bourne je britskou autorkou píšící pro mládež. Také píše online články o feministických otázkách.  Úspěch slavila s románem Už jsem normální?!? (naše recenze) a následoval druhý díl Je tohle láska? a třetí díl Jsem holka. Co s tím?.

————————————————

Opuštěná vila uprostřed přírody, deset talentovaných dětí a tvrdý boj nikoli o přežití, ale o získání tajného mecenáše. Děti totiž kromě toho, že jsou nadané, spojuje i to, že pochází z chudých rodin. Kdo nakonec uspěje? Máte-li rádi napínavé příběhy, je tato kniha jasná volba.

Deset třináctiletých, výjimečně nadaných dětí odjíždí do staré zapomenuté vily uprostřed divoké přírody. Čeká je tvrdý boj. Byly vybrány do nové televizní soutěže TAJNÝ MECENÁŠ. Kdo vyhraje, získá vlastního mecenáše – člověka, který mu zaplatí vše, co bude potřebovat, aby mohl rozvíjet svůj mimořádný talent.
Soutěžící děti totiž spojuje jedna věc – vyrůstají v rodinách, které nemají peníze. Jde tedy o hodně. Vyhrát ale může jen jeden! Bude to zapálená šachistka, nadějný spisovatel, geniální houslistka, matematik nebo někdo úplně jiný?
Soutěž je podivná, nebezpečná a její pravidla se vymykají zdravému rozumu.
Teď už ale není cesty zpět. Neúprosný boj právě začíná!

Ukázka z knihy

Filip Kaňka stál na pódiu ozářen světly reflektorů a ze všech sil se snažil odpovědět na otázku moderátora. V krku měl sucho, zpocené studené ruce  si otíral do kalhot a očima sledoval čas, která neúprosně odpočítával vteřinu za vteřinou. Najednou se mu rozbřesklo. Chtěl odpovědět, ale v tu chvíli se ozval gong. Moderátor ohlásil, že čas na jeho odpověď vypršel, a tudíž v soutěži skončil. (str. 7)

Hra o sen

Autorky: Pavlína Jurková, Jarmila Vlčková
Ilustrovala: Martina Fojtů

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 148×212 mm
ISBN: 978-80-271-1056-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Hra o sen vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorkách

Herečka Pavlína Jurková (1977) dělí své umělecké aktivity mezi divadlo, psaní divadelních scénářů a dabing. Spolu s Jarmilou Vlčkovou založila v roce 2006 úspěšné autorské divadlo pro děti Láryfáry. I když nemohou být více rozdílné, spojuje je právě láska k oboru a také chuť podnikat a zkoušet nové věci. Viktor a záhadná teta Bobina je jejich první společně napsanou knihou. Svět dětí je pro ně to nejhezčí, co může být.
Jarmila Vlčková je herečka, scenáristka a spisovatelka. Absolvovala VOŠ hereckou v Praze. Během studia spolupracovala s Národním a Vinohradským divadlem. V současnosti hostuje v Příbramském divadle a Divadle Anfas. Autorsky spolupracovala s divadlem Krapet.
Martina Fojtů je akademická malířka. Ráda maluje, kreslí, stříhá, lepí… Od roku 2001 také pořádá výtvarné kurzy.
Společně napsaly a ilustrovaly knihu Viktor a případ zmizelého psa (naše ukázka).

Informace o autorkách byly čerpány ze stránek knihaprodeti.cz.

————————————————

Nepostradatelná kniha pro fanoušky Bille Eilish obsahuje životní cestu této mladinké zpěvačky, její fotografie a inspirativní citáty. Zjistíte, kde čerpá inspiraci a jak se jí podařilo vybudovat zářnou kariéru.

Billie Eilish, v současnosti nejzářivější světová pop star, nikoho nekopíruje – tvoří zcela ojedinělé moderní skladby. Daří se jí naprosto přesně zachytit pocity, které má dnešní mladý člověk ze současného světa, a proměňuje je v originální a fascinující hudební směs. Při tom všem je neuvěřitelné, že jí ještě není ani dvacet! Od doby, co se v roce 2015 poprvé zviditelnila, s ní byla spojena už celá řada nejrůznějších přívlastků, ale na žádném z nich ve skutečnosti nezáleží. Billie je prostě Billie. Dělá přesně to, co chce a jak chce. A vy nemůžete jinak, než ji následovat!
Jak tahle geniální umělkyně skládá své písně? Jaký je život v záři reflektorů? Jak si vybudovala hvězdnou kariéru i svůj jedinečný styl? To vše a ještě mnohem víc se dozvíte v knize plné fantastických fotografií a inspirativních citátů Billie Eilish a jejích kolegů.

Ukázka z knihy

billie eilis nepostradatelna kniha pro fanousky

Billie Eilish

Nepostradatelná kniha pro fanoušky
Autor: Malcolm Croft
Přeložila: Sára Töröková

Počet stran: 63
Vazba: vázaná
Formát: 215×280 mm
ISBN: 978-80-88344-20-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Billie Eilish vydalo nakladatelství EllaaMax, kde najdete další ukázky. A tři z vás mohou vyhrát knihu v naší soutěži.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMódní tipy a triky pro správné holky

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMourrisonova poradna

Šorelová, Magdalena

Argo, 2020

zobrazit info o knizeDeníček nudilky

Brami, Élisabeth

Portál, 2020

zobrazit info o knizeJsme všichni sněhové vločky?

Bourne, Holly

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeHra o sen

Jurková, Pavlína - Vlčková, Jarmila

Grada, 2020

zobrazit info o knizeBillie Eilish
Nepostradatelná kniha pro fanoušky

Croft, Malcolm

EllaaMax, 2020

Napsat komentář