Dárky pro prvňáčky přináší Bambook

Skolacka
Pandí kluk Bambook představuje malým čtenářům nové a nové příběhy. Jedno mají společné. Jedná se o originální pohádky plné dobrodružství, zábavy a často i poučení. Nechybí krásné ilustrace dotvářející milý dojem z knih.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

 Bambook

Vodník Eda se díky své zvědavosti vydá do světa lidí, kde potká fenku Betynku a stanou se z nich nerozluční přátelé. Edovi však zamrzl rybník, a tak se snaží najít způsob, jak se dostat zpět domů.

Vodník Eda je nejzvědavějším obyvatelem třeboňského rybníka Svět. Chvilku neposedí a všechno musí hned vidět, vyzkoušet a prozkoumat.
Jednoho dne se Eda vydá z dlouhé chvíle mimo bezpečí své vodní říše. Jenže udeří zima a jeho rybník mu zamrzne. Co teď? A tak se vodníček rozhodne hledat štěstí ve světě lidí, kde se seznámí s laskavou fenkou Betynkou.
Co všechno Eda na své dobrodružné výpravě zažije? A podaří se mu nakonec dostat zpět domů?

Ukázka z knihy

Začínalo jaro a břeh rybníka Svět byl posetý sasankami a blatouchy. Hladina byla plná vodoměrek, nad vodou začínaly poletovat vážky. Starý vodník Pentlička nedávno odešel do důchodu a k mladému, zvědavému Edovi se rychle doneslo, že je v třeboňském rybníku volno. Do té doby neměl tu čest vodničit sám – bez dohledu maminky nebo tatínka. Vodnickou školu ale zvládnul hravě, tak na co čekat?

Pohadkove pratelstvi

Pohádkové přátelství

Autorka: Ladislava Horová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×248 mm
ISBN: 978-80-271-2514-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Zjistěte více o knize Pohádkové přátelství a přečtěte si naši ukázku a ukázku nakladatele.

O autorce

Ladislava Horová v letech 1982–1988 studovala hru na klavír, vystudovala Střední pedagogickou školu. Vede kroužek flétniček. Od roku 1995 do současnosti pracuje jako učitelka v mateřské škole a píše knížky pro děti. Má ráda hudbu, literaturu, filmy, sport, faunu i flóru. Ráda skládá hudbu a texty k písním. Mezi její knihy patří např. Nejlepší kůň je táta či Pohádky z pokojíčku.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Malý Kubík si dokáže během hraní se svou oblíbenou hračkou užít spoustu zábavy. Spolu s autíčkem a vlastní fantazií zažívá to pravé dobrodružství plné překvapení a nečekaných zážitků.

Kolik dobrodružství se dá asi zažít s jedním malým autíčkem? Kubíček o tom ví své…
Kubík je šikovný kluk, který má rád legraci a občas trochu lumpačí. Když ho omrzí hraní s jeho sestřičkou Lucinkou, vydá se s autíčkem na napínavou cestu plnou úžasných setkání a neočekávaných překvapení.
Chtěli byste se dozvědět, koho na svém výletě potká a za kým se nakonec rád vrátí domů? Stačí se pustit do čtení!

Ukázka z knihy

 Kubik a auticko

Kubík a autíčko

Autorka a ilustrátorka: Eliška Mauleová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-271-1387-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize Kubík a autíčko a nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Eliška Mauleová (roz. Tomanová) vystudovala dánský jazyk a literaturu na Karlově Univerzitě a miluje kreslení a malování. Celý život  se zabývala uměním. V roce 2003  absolvovala s vyznamenáním Státní uměleckou školu Jagellonská v Plzni. Svoje obrazy vystavovala v Dánsku i Německu. Kromě toho se zúčastnila a zvítězila v mnoha národních i mezinárodních výtvarných soutěžích. Obzvlášť hrdá je na ocenění v celosvětové soutěži současné ilustrace pořádané časopisem 3×3 The Magazine of Contemporary Illustration, kde  obdržela čestné uznání za ilustrace své knihy Lucie og fantasidyrene (dánština, 2019). V současné době žije v Plzni, kam se přestěhovala s mužem a dvěma dětmi po sedmiletém pobytu v Dánsku. Více se o autorce a ilustrátorce dozvíte na jejich stránkách. Mezi její knihy patří např. Lucinka a kouzelná zvířátka (naše ukázka).

————————————————

Čertí babičku mají všichni rádi. Každému umí poradit, je plná energie a nápadů. Malí čertíci se s ní nikdy nenudí a babička má vždy po ruce nějakou tu zajímavou příhodu.

Čertí babička je pro každé peklo hotový poklad – má síly a elánu za sto čertů a se vším si ví rady. Chcete se dozvědět, co udělala, když odhalila krádež ve spíži, jak vyráběla netopýří sádlo nebo kde si v pekle obstarala borůvky do koláče? Pusťte se do čtení a dozvíte se odpovědi na všechny své zapeklité otázky.

Ukázka z knihy

Čertí babička je pro každé peklo hotový poklad – vaří, peče výborné koláče a buchty, učí v pekelné škole počty a přeměny v jiné bytosti, léčí čertům všechny neduhy a bolístky, kterých mají víc než chlupů v kožichu, a vůbec tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale ne že si ji budete představovat jako nějakou vetchou stařenku sedící v koutě. Kdepak! Ta naše má síly a elánu za sto čertů, stihne naráz deset věcí, a když se rozzlobí, ajajaj… To vám lítají hromy a blesky, peklo se otřásá v základech a i sám Lucifer se schová za pekelný trůn.

Pekelne pribehy certi babicky

Můžete si prolistovat další ukázku.

Pekelné příběhy čertí babičky

Autor: Iva Gecková
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-1013-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Můžete se podívat na další informace o knize Pekelné příběhy čertí babičky.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka), Osel SiprdKamarádi ze záhrobí (naše ukázka) a Jak to bylo s panem Vlkem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Skunk Ferda musí na chvíli odložit nový koníček v podobě hraní na bicí a zjistit, kdo stojí za zmizením zvířat. Spolu s Tondou se vydají do podzemního kanálu, aby přišli záhadě na kloub.

Největší frajer ve městě, skunk Ferda, je zpět. A tentokrát se naplno projeví jeho nový talent – Ferda je totiž originální hráč na bicí! Avšak v ulici se děje něco velmi podezřelého. Beze stopy se začnou ztrácet zvířata, zmizí dokonce i jeho elegantní sekretářka, lasička Cecilka. Může za to snad prohnaný kocour Rupert a jeho partička? Nebo snad kuchař Bob? Ještě že jsou tu superdektivové Ferda a Tonda! Čeká je strastiplná cesta do podzemního kanálu a napínavé pátrání. Podaří se jim nakonec odhalit viníka?

Ukázka z knihy

Tonda pak to prkno zase vrátil zpátky na místo a postavil na něj ošuntělou konev.
Odhodlaně jsem se blížil k domu s číslem 7a, v jehož spletitých chodbách přebýval Olaf a jeho oddaná parta O.
Právě když jsem se dostal doprostřed dvora, zničehonic jsme cosi zavětřil. (str. 13)

Frajer Ferda Kraval v kanale

Můžete si prolistovat ukázku.

Frajer Ferda: Kravál v kanále

Autor: Antje Szillat
Přeložila: Tereza Těšínská
Ilustroval: Jan Birck

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 148×213 mm
ISBN: 978-80-271-2525-8
Doporučená cena: 229 Kč

 

Zjistěte více o knize  Frajer Ferda: Kravál v kanále a podívejte se na první díl.

————————————————

Vítejte zpět ve Škole jednorožců, kde se stále něco děje a o zábavu není nouze. Tentokrát se bude příběh točit kolem chystané přehlídky domácích zvířátek. Ale Bouřliváka něco trápí. Podaří se na to Viky přijít?

Ve Škole jednorožců je pořád spousta legrace. Chystá se přehlídka domácích mazlíčků. Viky se nemůže dočkat, přihlásili se i všichni její kamarádi. Ale Bouřlivák se začíná chovat velmi podivně. Viky si je jistá, že ho něco trápí. Co by to mohlo být?

Ukázka z knihy

Bezinka pokračovala. „Vyhodíte povijnici do vzduchu a rychle kolem ní svým rohem opíšete velký kruh. Musíte si při tom představovat, že se váš kruh pomalu mění v díru v mlze. Jakmile se povijnice dotkne země, měla by mlha ve vašem kruhu začít mizet. Díky tomu uvidíte před sebe. Vezměte si květ povijnice a vyzkoušejte si to.“

Skola jednorozcu prehlidka mazlicku

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Doporučujeme

Nenechte si ujít předchozí díly:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Škola jednorožců: Přehlídka mazlíčků

Autorka: Linda Chapmanová
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustrovala: Ann Kronheimerová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-271-1329-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtete si více o knize Škola jednorožců: Přehlídka mazlíčků.

————————————————

V prvním příběhu zapomněla Adélka svou oblíbenou plyšovou hračku, lišku Šišku, ve školce. Tentokrát ji nechá v čekárně u paní doktorky. A Šiška opět pozná nové kamarády a zažije další noční dobrodružství.

Malou Adélku rozbolela hlavička, dostala rýmu, špatně se jí dýchalo. Bolely ji nožičky a ručičky. A tak musela k paní doktorce. Vzala si s sebou svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku. Ale co se nestalo? Adélka byla tak unavená, že ji po vyšetření zapomněla v čekárně.
Liška Šiška se rozhlíží, vůbec to v čekárně nezná, ale je tu spoustu hraček – tygr se zraněnou nohou, jezevčík s oteklým zoubkem, kočárek s plačící panenkou, zrzavá kočička s bolavým ocáskem… Jaká dobrodružství s nimi asi liška Šiška přes noc zažije?

Liška Šiška u doktora

Autor: Iva Gecková
Ilustrovala: Bára Buchalová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-271-2106-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Zjistěte více o knize Liška Šiška u doktora. Přečtěte si ukázku z prvního dobrodružství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádkové přátelství

Horová, Ladislava

Grada, 2020

zobrazit info o knizeKubík a autíčko

Mauleová, Eliška

Grada, 2020

zobrazit info o knizePekelné příběhy čertí babičky

Gecková , Iva

Grada, 2020

zobrazit info o knizeFrajer Ferda: Kravál v kanále

Szillat, Antje

Grada, 2020

zobrazit info o knizeŠkola jednorožců: Přehlídka mazlíčků

Chapmanová, Linda

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLiška Šiška u doktora

Gecková , Iva

Grada, 2020

Napsat komentář