Nechejte se napínat

Napeti s nadechem nadprirozena
Odlehlá temná místa, tajemné zásilky, boj o život, brutální vraždy i dobrodružství, ze kterých se tají dech – to jsou recepty na nejednu probdělou noc. Pokud patříte mezi milovníky napětí, pak neváhejte a přečtěte si naše tipy – jsou jím přímo prošpikované!

Legendární svůdník a agent je zpět! Nový román Anthonyho Horowitze čtenáře vrací do padesátých let minulého století, v nichž James Bond vzdoruje jednomu nebezpečí za druhým. Záhy poté, co sotva vyvázne živý z pevnosti Fort Knox, nechtěně vpadne do středu šarvátky mezi SSSR a Západem… Dokáže se z ní dostat?

Modrý diamant

V tomto napínavém románu od úspěšného spisovatele Anthonyho Horowitze je literární legenda James Bond zpátky na vzestupu v padesátých letech minulého století. Píše se rok 1957 a James Bond (agent 007) jen tak tak přežil souboj s Auricem Goldfingerem v pevnosti Fort Knox. Po boku má až do konce Pussy Galorovou. Ani jeden z nich netuší, že se SSSR a Západ pouštějí do vražedného boje o technickou převahu. A ve hře je opět Směrš. Tyto zvláštní jednotky sovětské vojenské kontrarozvědky plánují sabotáž závodu formule 1 na Nürburgringu, nejnebezpečnějším okruhu v Evropě. Bond sedí v kokpitu, ale události nabírají nečekaný obrat, když je svědkem setkání člena Směrše s nečestným korejským milionářem Sin Čä-songem. Bond se záhy ocitá v úplně jiném závodě, jehož následky by mohly změnit svět. Osud ho svádí dohromady s Jeopardy Laneovou, americkou agentkou a vyšetřovatelkou finanční kriminality, a v situaci, kdy se úzkostí zastavuje srdce, odhaluje plán, který by mohl srazit Západ na kolena.
Tímto brilantně napsaným poutavým dobrodružstvím věhlasný autor splňuje všechny nároky a oprašuje zlatou éru bondovek, plných rychlosti, nebezpečí, silných žen a ďábelských ničemů. Znovu se setkáváme se známými tvářemi, jako jsou M a slečna Moneypennyová. Jde o první bondovku s využitím dosud neznámých podkladů, které napsal Bondův stvořitel Ian Fleming.
Agent 007 je zde takový, jak si ho představoval.

Autor: Anthony Horowitz
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-257-3090-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Modrý diamant vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Johnson byl o deset až patnáct let mladší, přitom vypadal spíš starší. Dělal to protáhlý obličej, vrásky v tvářích a nakrátko ostříhané šedivé vlasy. Prsty otáčel kuličkové pero. Jeden mu zdobil zlatý pečetní prsten.
„Jaké je hlavní město Venezuely?“ vybafl na něj.
„Prosím?“ Kellera tím zaskočil.
„Devátý sloupeček: hlavní město Venezuely. Slovo na sedm písmen začínající na C.“
„Nevím,“ odsekl Keller podrážděně. „Já křížovky neluštím.“
„No tak, vždyť o nic nejde. Jen jsem se zeptal.“ Johnson zvedl oči od novin. „Takže to je vyřízeno?“
Tentokrát Keller věděl, nač naráží. (str. 12)

Pokračujte ve čtení.

O autorovi

Anthony Horowitz patří k nejplodnějším a nejúspěšnějším britským spisovatelům. Jeho romány Dům hedvábí a Moriarty se zařadily mezi desítku největších bestsellerů na žebříčku listu Sunday Times a prodávaly se ve víc než třiceti pěti zemích. Jeho knížek pro děti o Alexi Riderovi se ve světě prodalo přes devatenáct milionů výtisků. Jako televizní scenárista stvořil seriály Vraždy v Midsomeru a Foylova válka. Ten získal cenu od Britské akademie filmového a televizního umění. K Horowitzovým dalším televizním dílům patří Poirot a uznávané miniseriály Kolize a Injustice. Anthony Horowitz je členem správní rady londýnského divadla Old Vic a pravidelně přispívá do nejrůznějších britských novin a časopisů. V lednu 2014 se stal důstojníkem Řádu Britské říše za služby prokázané literatuře.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Je libo něco o poznání temnějšího? Pak by vás mohlo zajímat řádění vraha, který má zvláštní zálibu v porcelánových panenkách, což promítá i do aranžování svých obětí. Kryptoložka Linn Ståhlová by s hledáním a dopadením tohoto individua mohla pomoci, prvně však musí vzdorovat svým vlastním démonům.

Muž, který si hrál s panenkami

Expertka na šifrování Linn Ståhlová pronásleduje brutálního vraha v prvním dílu strhující trilogie NENÁVIST .
Ve Stockholmu někdo zabíjí ženy. Těla za sebou zanechává naaranžovaná jako porcelánové panenky. Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson osloví s žádostí o pomoc při vyšetřování expertku na počítače a kryptologii Linn Ståhlovou. Má to ale háček – Linn je bývalou členkou Antifašistické akce, organizace vedené na černé listině švédské tajné služby, v minulosti byla souzena za zločiny proti národní bezpečnosti a vůči spolupráci s policií proto zaujímá dost skeptický postoj. Hodiny ale tikají, a jestli má nesourodý tým zastavit sériového vraha, musí jít osobní problémy stranou. Zatímco se pátrání naplno rozbíhá, Linniny aktivity upoutají pozornost pravicových extrémistů, kteří mají s Linn z dřívějška nevyřízené účty. Mezi vyšetřovateli roste nedůvěra a podezření, že ne všichni sledují stejný cíl, a minulost dohání Linn způsobem, jakým to nejméně čeká.

Nenávist se probouzí
Autor: Magnus Jonsson
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7625-114-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Muž, který si hrál s panenkami vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Dýchala mělce a rychle. Tělo sebou ve spánku trhlo, jako by instinktivně cítila, že není sama. Muž, který ji pozoroval, opatrně o krok ustoupil do tmavého kouta. V pokoji se vznášela slabá vůně vanilky. Vzpomínal si na ni. Byla to její vůně. Vždy byla její součástí. Dětská vůně. U starší ženy by působila příliš vtíravě a v nejhorším případě by vyvolávala migrénu. Ale u mladé ženy tomu tak nebylo.
Zase se přiblížil a postavil se vedle ní. S těmi dlouhými světlými vlasy rozprostřenými po polštáři vypadala nepřirozeně, jako by je nechtěla mít zacuchané, až se ráno vzbudí. Toho se obávat nemusí, pomyslel si. Ruce ležely podél těla jako u panenky. Zamrzlý obrázek z filmu, němý a poklidný. Aura nevinnosti byla iluze, to už věděl. Ve skutečnosti nedávno odhalila svůj vypočítavý charakter a zničila všechno, co společně vybudovali. Byla tak chladná a tvrdá, jako byla dřív milující a vstřícná. Porušila sliby. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Kriminální inspektorka Louise Ricková vyšetřuje vraždu ženy, kterou snad nikdo nezná. Když však konečně najde stopu, zjišťuje, že dotyčná má být dávno mrtvá. Zatímco hledá další souvislosti, pátrání ji donutí otevřít nejen starší neobjasněné vraždy a znásilnění, ale i vzpomínky na vlastní minulost.

Zapomenuté dívky

V lese je nalezena mrtvá žena s výrazně zjizvenou tváří. Identifikace by měla být snadná, ale žena nikomu nechybí a v seznamech pohřešovaných nikdo podobný nefiguruje.
Po čtyřech dnech je kriminální inspektorka Louise Ricková – nově vedoucí Zvláštní pátrací služby – pořád na začátku. Po zveřejnění fotky mrtvé ženy získá první stopu. Jistá starší dáma se domnívá, že by se mohlo jednat o Lisemette, chovanku ústavu pro duševně choré.
Louise se neprodleně vydá do zrušeného ústavu, aby prověřila složky bývalých pacientů, ale čeká ji nepříjemné překvapení. Podle dochované dokumentace je Lisemette už dávno mrtvá. Ukáže se, že nitky minulosti sahají až do přítomnosti a zřejmě souvisejí s řadou vražd a znásilnění, k nimž v okolí došlo v uplynulých desetiletích. Během vyšetřování se Louise vrací do míst, kde přišla o největší lásku v životě. Nejraději by zapomněla, že tady kdy žila, ale teď musí vyslýchat bývalé sousedy a přátele a čelit vlastní minulosti. Les, který Louise dobře zná z mládí, skrývá nečekaná tajemství. Podaří se jí všechna včas odhalit?

Autorka: Sara Blædel
Přeložila: Magdalena Jírková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 145×221 mm
ISBN: 978-80-7252-792-2
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Zapomenuté dívky vydalo nakladatelství Práh.

Ukázka z knihy

BUBÁK JDE, BUBÁK JDE, zvonilo jí v uších a větve a kamínky z lesního podrostu jí rozdíraly chodidla a lýtka. V hlavě jí hučelo, srdce se svíralo hrůzou.
Mířila k jedinému světlu, které viděla. Jako okénko ve tmě ji bílá záře vtahovala hlouběji do lesa. Zmatená a vyděšená klopýtala mezi stromy vpřed a lapala po dechu.
Strach z temnoty jí stahoval hrdlo jako pevný stisk. Takhle to bývalo už od dob, kdy jí jako malé přikázali zhasnout a jít spát. Jinak by přišel bubák a vzal si ji.
Bubák, bubák, bubák, dunělo rytmicky. Nestačila uhnout, když ji větev šlehla do tváře.

O autorce

Novinářka Sara Blædel (nar. 1964) debutovala v roce 2004 románem Grønt støv (Zelený prach), prvním dílem série o vyšetřovatelce Louise Rickové a novinářce Camille Lindové.  Za knihy z této série celkem čtyřikrát získala ocenění Martha prisen – Nejoblíbenější spisovatel dánských čtenářů.  Pro zajímavost – českým čtenářům dobře známý Jussi Adler-Olsen – obdržel tuto cenu pouze třikrát. Je také držitelkou nejprestižnějšího dánského literárního ocenění Golden Laurel.  Jen v pětimilionovém Dánsku, kde je Blædel označována jako „královna krimi“, se zatím prodalo přes 3 miliony jejích knih. Velkého úspěchu dosáhla i v zahraničí – celkem je vydávána ve 38 zemích.

Zdroj informací: nakladatelství Práh

————————————————

Druhý případ detektiva Antona Brekkeho startuje v době vánočních svátků. Jistý Litevčan kývne na nabídku mafiánského bosse, který mu zadá propašovat zboží do Norska. Aniž by věděl, co vlastně veze, se srdcem až v krku jako zázrakem projede hraniční kontrolou. V cíli ovšem zjišťuje, že ani zdaleka nemá vyhráno…

Pokoj stínů

Anton Brekke svým svérázným humorem čelí jak novému komplikovanému případu, tak osobním problémům, s nimiž se potýká v době Vánoc.
Aby bylo čím financovat svátky, tak se jistý Bernandas z Litvy nechá najmout mafiánským bossem Doskinem, aby propašoval „zboží“ do Norska. Když v průběhu hraniční kontroly spatří psa cvičeného na drogy, pomalu se již loučí se svobodou. Nakonec se mu však povede vyváznout bez úhony a pokračuje dál na sever.
Co je tedy tím „zbožím“, které veze, když ne drogy? Tajemství svého nákladu odhalí po příjezdu do cíle a okamžitě mu dochází, v jak složité situaci se ocitl a že jej čeká spousta problémů…
Ačkoliv je Pokoj stínů vynikajícím popisem brutality, nejdrsnějšího zneužívání, pomsty, přátelství a smutku, skýtá v sobě i notnou dávku humoru.

Anton Brekke, případ druhý
Autor: Jan-Erik Fjell
Přeložil: Martin Nagy

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7585-175-8
Doporučená cena: 399 Kč

Kniha Pokoj stínů vyšla v Edici Knihy Omega.

Ukázka z knihy

Klimatizace byla nastavena na dvacet tři stupňů, avšak v tu chvíli si připadal jako v rozpáleném pekle. Nastavil proto minimum, které v tomto případě činilo šestnáct stupňů, a ventilátory nasměroval přímo na svůj obličej. Dýchal pomalu a klidně, ovšem jen do chvíle, než se mu do mysli vetřela další otázka. Co když je tohle zkušební, vůbec první pokus? Co když z něj udělali pokusného králíka? Možná neveze nic nezákonného a celá cesta je pouhým testem, zda bude moci tuto práci vykonávat? Ano, to by mohl být důvod, proč Doskino tak úpěnlivě trval na tom, aby se za žádných okolností nesnažil zahlédnout, co vlastně veze. Protože by nenašel zhola nic?
Tmavovlasý policista na Bernandase pokynul, aby zastavil. V druhé ruce držel baterku a kužel světla namířil na řidičův obličej. Kvůli oslepujícímu světlu nic neviděl. Mají mě, pomyslel si. I kdyby jim chtěl dát všechny peníze, které měl právě u sebe, nemělo by to smysl. Tihle lidé jsou neúplatní. Tady to nefunguje jako v jeho rodné zemi, kde policisté za pár bankovek náhle oslepnou a ohluchnou.

O autorovi

Jan-Erik Fjell je norský spisovatel a rozhlasový moderátor. Jeho detektivní prvotina Práskač sklízí velký úspěch. Díky ní se stal nejmladším držitelem Ceny knihkupců za rok 2010.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

Na jihovýchodní Aljašce není nic zajímavého ani hřejivého. To by charismatický policista Arliss Cutter mohl potvrdit. Pak ale v této věčně zamlžené, deštivé pustině dojde k brutální vraždě domorodé dívky a ztrátě dvou členů filmového štábu a ze spícího kusu země se rázem stává o poznání zlověstnější místo…

Vražedné úmysly

Arliss Cutter je drsný, ale nesmírně charismatický policista s doko­nalým pozorovacím talentem. Studená, temná, téměř neobydlená jihovýchodní Aljaška, často po­nořená do deště a mlhy, není však i přes veškeré jeho zkušenosti zrovna Cutterovým šálkem kávy. Temná však není jen Aljaška. Ze šokující vraždy domorodé dívky tuhne krev v žilách, a to i tak ostří­lenému strážci zákona. Natáčení reality show Ženy rybářů převrátí život v dosud poklidném místě vzhůru nohama, a to zvláště poté, co se ztratí dva členové štábu. Snad každý tu má nějaké tajemství, pověstného kostlivce ve skříni. Dokáže Cutter odhalit, kdo všechno je do zločinů zapojen?

Autor: Marc Cameron
Přeložila: Marie Frolíková

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×218 mm
ISBN: 978-80-271-2505-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vražedné úmysly vydalo nakladatelství Cosmopolis.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModrý diamant

Horowitz. Anthony

Argo, 2020

zobrazit info o knizeMuž, který si hrál s panenkami
Nenávist se probouzí

Jonsson, Magnus

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeZapomenuté dívky

Blædel, Sára

Práh, 2020

zobrazit info o knizePokoj stínů
Anton Brekke, případ druhý

Fjell, Jan-Erik

Edice Knihy Omega, 2019

zobrazit info o knizeVražedné úmysly

Cameron, Marc

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář