Zasoutěžte si o pohled do světa ryb

Co ryba vi_uvodni
O rybách, a hlavně těch zlatých, se říká, že mají třívteřinovou paměť, ale je tomu skutečně tak? Publikace Jonathana Balcombea vám odpoví nejen na tuto otázku, ale přináší i mnoho dalších poznatků o těchto vodních živočiších a jejich životě.

Jak přemýšlí ryby?

Přemýšlejí ryby? Skutečně mají třívteřinovou paměť? A dokáží rozpoznat lidi, kteří na ně zírají nad hladinou? V knize Co ryba ví? etolog Jonathan Balcombe vyvrací mýty a přináší odpovědi nejen na tyto otázky. Vezme vás do hlubin moří, do potoků a ústí řek i na druhou stranu akvarijního skla, kde odhalí překvapivé dovednosti ryb.

Co ryba ví? překypuje postřehy a vzrušujícími objevy, a tak vybízí k přehodnocení našeho vztahu k rybám a ke stále více ohroženému mořskému životu. Navždy změní váš pohled na naše podvodní bratrance. A to včetně zlatých rybiček.

 

Co ryba ví?

Autor: Jonathan Balcombe

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Vendula Hlavová
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-88316-34-3

Přečtěte si více o knize Co ryba ví?, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek a prohlédnout si několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Jonathan Balcombe býval ředitelem oddělení pro studium vědomí zvířat v institutu Humane Society Institute for Science and Policy ve Washingtonu. Nyní je nezávislým autorem a redaktorem a přednáší o vědomí zvířat. Je autorem čtyř knih včetně Second Nature (Druhá přirozenost) a Pleasurable Kingdom (Království potěšení) a více než šedesáti vědeckých článků a kapitol knih o chování zvířat a jejich ochraně. Je populárním hostem rádií, objevil se také v televizním kanálu National Geographic a v několika dokumentárních filmech. Píše pro The New York Times, The Washington Post a do dalších periodik. Žije v Ontariu.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Co ryba ví?

Každý z nás už asi někdy slyšel nebo četl nějakou zvláštnost o rybách, které snad ani nechtěl věřit. Mezi ty nejrozšířenější patří například ta, že zlatá rybka má jen třívteřinovou paměť. Etolog Jonathan Balcombe se rozhodl ve své knize na tento mýtus  a mnohé další zaměřit a uvést je na pravou míru. Pokud vás tedy zajímá podvodní svět, a to nejen ten mořský, ale i ten v domácím akváriu, určitě jeho publikaci oceníte.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Co ryba ví? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co ryba ví?
probíhá od 24. do 30. května 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 publikace Co ryba ví?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo ryba ví?
Vnitřní život našich vodních příbuzných

Balcombe, Jonathan

Kazda, 2019

Napsat komentář