Na Měsíc, Mars a ještě dál…

VESMIRNI_BARONInahled
Společnost SpaceX Elona Muska opět vypustila na naši oběžnou dráhu velké množství satelitů a odborníci se bojí, že v rámci technologického rozvoje přijdeme o naši oblohu. Jenže američtí miliardáři míří ještě dál – chtějí znovu dobýt Měsíc, doletět na Mars a osídlit vesmír. Zvládnou tyto odvážné plány realizovat?

Kniha Vesmírní baroni je příběhem o skupině podnikatelů-miliardářů, kteří investují svá jmění do epického znovuvzkříšení amerického vesmírného programu. Téměř půl století poté, co Neil Armstrong stanul na Měsíci, tito vesmírní baroni – zejména Elon Musk a Jeff Bezos spolu s Richardem Bransonem a Paulem Allenem – využívají inovace Silicon Valley, aby dramaticky snížili náklady na cestování do vesmíru a vyslali lidi dokonce ještě dál, než kam se to podařilo NASA. Tito podnikatelé jsou majitelé těch největších světových firem – Amazon, Microsoft, Tesla nebo PayPal – a postupně mění jedno odvětví za druhým. Nyní se rozhodli změnit to největší: vesmír.

Tato fakty podložená kniha je založena na letech novinářské práce a na exkluzivních rozhovorech se všemi čtyřmi miliardáři. Nabízí dramatický příběh o rizicích, dobrodružstvích a o zrození nového vesmírného věku, za nímž stojí jedni z nejbohatších mužů světa snažící se narušit vládní monopol v oblasti vesmíru. Vesmírní baroni jsou rovněž příběhem o ambiciózních a navzájem soupeřících start-upech svádějících boj se zavedenými kontraktory, jakož i o osobních sporech mezi vůdci tohoto nového vesmírného hnutí, zejména mezi Muskem a Bezosem, kteří míří k Měsíci, Marsu a ještě dál.

Ukázka z knihy

baroniukazkabaroniukazka1

Vesmírní baroni

Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru
Autor: Christian Davenport
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 155×220 mm
ISBN: 978-80-7252-842-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vesmírní baroni vydalo nakladatelství Práh.

Christian Davenport

Christian Davenport pracuje pro deník The Washington Post, kde se zabývá problematikou vesmírného a obranného průmyslu. Za svou práci věnovanou veteránům s traumatickým poraněním mozku získal cenu Peabody a třikrát byl součástí novinářských týmů, které se staly finalisty Pulitzerovy ceny.

Zdroj informací: Práh


Nakladatelství Práh bylo založeno roku 1991. Dosud vydalo přes 350 titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVesmírní baroni
Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru

Davenport, Christian

Práh, 2020

Napsat komentář