S dětmi za úspěchem

Dite
Současný svět je plný překážek a není lehké se v něm prosadit. Dnešní knihy jsou určené buďto přímo dětem, nebo rodičům, kteří s nimi chtějí pracovat již odmala na jejich osobnostním rozvoji a schopnostech verbální komunikace.

První kniha z pera slavného britského novináře je určena přímo dětem. Vyvrací mnohé předsudky o vrozených talentech a ukazuje dětem, jak se v životě posunout dál a být úspěšný.

Máš na to!

Motivační kniha pro kluky a holky

Autor: Matthew Syed
Přeložila: Barbora Strnadová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 153×216 mm
ISBN: 978-80-88344-01-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Máš na to! vydalo nakladatelství Ella&Max.

Tato knížka vyvrací všechny předsudky, které nás často drží zpátky. Ať chcete vyniknout v čemkoli, je nutné správné nastavení mysli. Jak na to? Důležité je především jedno – uvědomit si, že každý z nás má potenciál být v něčem úspěšný. I VY!
Jak se přihodí, že se z úplně obyčejného dítěte stane šampion ve stolním tenise, ze zakřiknutého kluka zdatný řečník, ze sportovního redaktora místního plátku autor světových bestsellerů? V téhle úžasné knize líčí autor Matthew Syed s notnou dávkou humoru a nadhledu svou vlastní cestu za úspěchem. Poznáte, že se po ní může vydat každý – ale úplně každý!
Pokud si myslíte, že buňky na matematiku člověk prostě má, anebo nemá, sportovcem se musí narodit nebo má od přírody „hudební hluch“, pak je pro vás tato kniha jako dělaná! Vyvrací totiž předsudky, které nás často drží zpátky. Ať už chceme vyniknout v čemkoli, je nutné správné nastavení mysli. Jak na to? Důležité je především jedno – uvědomit si, že každý z nás má potenciál být v něčem úspěšný – i VY. A tahle knížka vám s tím pomůže!

Z recenze na knihu

Ve skvěle graficky zpracované knize Máš na to! najdou kluci a holky návod na to, jak se postupně, po malých krůčcích, dopracovat k dokonalosti (skoro) ve všem, co si zamanou! Dozvědí se totiž, že být v něčem nejlepší může každý a to, že se někdo narodí jako génius nebo má například buňky na matematiku, zatímco jiný ne, je pouhý mýtus. Důležité ovšem je tohle všechno vědět a zařídit se podle toho. Správně nastavit svou mysl, věřit si – a odvážně vykročit na dlouhou cestu za vytčeným cílem, i když to obnáší často obrovské úsilí i řadu omylů či kroků stranou. Každá chyba je totiž příležitostí k poučení se, k dalšímu růstu… a pokud se člověk nenechá odradit a vytrvá, výsledek pak stojí za to!

Ella&Max Blog

 

O autorovi

Matthew Syed je britský novinář a proslulý řečník o osobnostním rozvojí a dosažení vysokého výkonu. Na tato témata také napsal šest bestsellerů. Je také oceňovaným přispěvatelem do novin The Times a často přispívá o do britského rádia a televize. Než se začal věnovat této tematice, byl nejlepším anglickým hráčem stolního tenisu po skoro celou jednu dekádu.

Zdroj: matthewsyed.co.uk

————————————————

Předchozí knihu doplňuje ještě praktický motivační zápisník, ve kterém si děti mohou svou cestu za úspěchem dokumentovat.

Máš na to!

Motivační zápisník pro kluky a holky

Autor: Matthew Syed

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 153×215 mm
ISBN: 978-80-88344-02-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Máš na to! vydalo nakladatelství Ella&Max.

Pro všechny, kdo potřebují na začátku své cesty ke hvězdám malinko popostrčit (což ostatně potřebuje každý), vytvořil úspěšný sportovec a autor světových bestsellerů Matthew Syed tenhle atraktivní zápisník. Takže neváhejte, chopte se tužky, a ať už máte v malíčku Mathewovu úžasnou knihu Máš na to!, anebo jste se rozhodli začít rovnou praktickým nácvikem různých technik, jež vám tu autor představí a které vás dovedou k úspěchu, vydejte se pro pořádnou porci sebedůvěry! Protože když to máte dobře srovnané v hlavě, dokážete (skoro) všechno, co si usmyslíte – počínaje písemkou z matiky přes žákovské přebory v plavání až po kariéru kosmonauta nebo osadníka Marsu. Kdo ví, třeba jednou změníte svět, nebudete-li se bát využít naplno svůj potenciál…

————————————————

Úspěch nezávisí jen na schopnostech v oboru či vrozeném nadání. Ohromně důležité jsou také jemnější schopnosti, jako je například verbální komunikace či emoční inteligence. Kniha Hry na rozvoj verbální komunikace přináší 107 her, které můžete se svými dětmi hrát, zabavit je a zároveň rozvíjet jejich schopnosti.

Hry na rozvoj verbální komunikace

107 nejlepších her z praxe

Autor: Petr Staníček

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-2429-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hry na rozvoj verbální komunikace vydalo nakladatelství Grada.

Kdo si hraje, nezlobí a navíc se může hrou něco nového naučit. Je dokázáno, že pokud člověk při učení prožívá pozitivní emoce, je výsledek výrazně efektivnější.

Publikace má dva hlavní cíle: prvním je rozšířit nabídku komunikačních her, které je možné zapojit do učení, a nabídnout tak více možností, jak udělat z rozvoje řeči zábavu. Druhým, neméně významným cílem je sbližovat lidi v kolektivu pomocí mezilidské komunikace.
Autor sesbíral za dobu své dlouholeté praxe množství tipů na hry známé i neznámé, seznamovací a rozřazovací, pro dvojice i skupiny. Původní hry různě doplnil a upravil, nebo vytvořil hry zcela nové. U všech her hraje hlavní roli verbální komunikace a je možné použít je ve školách, v družinách, na táborech, při speciálních terapiích, doma, na cestách nebo na dovolené.
Publikace je určena široké veřejnosti i odborníkům pracujícím s dětmi nebo dospělými, kteří se potýkají například s poruchami řeči. Knihu jistě využijí i pedagogové, speciální pedagogové, logopedi, psychologové, vedoucí na táborech, rodiče či samotné děti.

Ukázka z knihy

ukazka-hra

Jestli vás tato kniha zaujala, můžete nahlédnout i do rozsáhlejší ukázky!

O autorovi

PhDr. Petr Staníček pracuje jako klinický logoped-terapeut a také jako vedoucí logopedického týmu na Soukromé klinice LOGO v Brně, která je významným a prestižním pracovištěm v oboru logopedie. Po studiu na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, obor speciální pedagogika (logopedie, surdopedie, SPU), výtvarná výchova, absolvoval studium Arteterapie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pravidelně se účastní odborných seminářů, kurzů a mezinárodních konferencí v oblasti klinické logopedie. Aktivně se věnuje přednáškové činnosti. Vede semináře a kurzy předatestační přípravy logopedů v ČR, přednáší na konferencích u nás i v zahraničí. V rámci osvěty pravidelně vystupuje v mediích a publikuje odborné články. Autor dlouhodobě vede individuální i skupinové terapie s klienty s narušenou komunikační schopností, organizuje intenzivní terapeutické pobyty, logopedické tábory a mnoho dalších akcí pro děti i dospělé. Jako otec dvou synů přináší publikaci, která je ověřená nejen odbornou praxí, ale i zkušeností rodiče.

Zdroj: grada.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMáš na to!
Motivační kniha pro kluky a holky

Syed, Matthew

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeMáš na to!
Můj zapisník

Syed, Matthew

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeHry na rozvoj verbální komunikace
107 nejlepších her z praxe

Staníček, Petr

Grada, 2020

Napsat komentář